Jump to content

Sastavljanje motora nakon strojne obrade radilice

mr_G

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Daj se zamisli onda što bi sve bilo sa motorom da nije "frend", da ga ne poznam, i da nisam skupa sa njim šarafio... Što bi onda bilo sa takvim motorom...

A te garancije, možeš objesiti mačku o rep. Koliko god dao za sastavljanje, svi garantiraju za svoj rad dok se nešto ne dogodi...

Evo recimo glavu je radio i sastavio čukman (sve komplet, nove vodilice, ventili, gumice, obrada)... Gumice ventila (koje je on kupio i stavio) su prodimile i što sad? Misliš da će on platiti skidanje glave, ponovno ravnanje i drugi dihtung da se promijene gumice? Još ću provjeriti da nije recimo turbina prodimila prije nego poduzmem neke akcije...

Edited by mr_G

Daj se zamisli onda što bi sve bilo sa motorom da nije "frend", da ga ne poznam, i da nisam skupa sa njim šarafio... Što bi onda bilo sa takvim motorom...

A te garancije, možeš objesiti mačku o rep. Koliko god dao za sastavljanje, svi garantiraju za svoj rad dok se nešto ne dogodi...

Evo recimo glavu je radio i sastavio čukman (sve komplet, nove vodilice, ventili, gumice, obrada)... Gumice ventila (koje je on kupio i stavio) su prodimile i što sad? Misliš da će on platiti skidanje glave, ponovno ravnanje i drugi dihtung da se promijene gumice? Još ću provjeriti da nije recimo turbina prodimila prije nego poduzmem neke akcije...

A zasto bi skidao glavu zbog promjena gumica?:huh:

A zasto bi skidao glavu zbog promjena gumica?:huh:

Zato što ih je prelagano zamijeniti na motoru, i to možeš napraviti najobičnijim klještima, stisnuti ventile, pod haubom, i da ti pritome ventil ne updane u cilindar! :rofl::P

Zato što ih je prelagano zamijeniti na motoru, i to možeš napraviti najobičnijim klještima, stisnuti ventile, pod haubom, i da ti pritome ventil ne updane u cilindar! :rofl::P

a da otides do mehanicara s alatom? Ljepo stavi balon kroz svijecicu, stavi se klip u tdc, napuhne se balon i nista nemoze pasti.

a da otides do mehanicara s alatom? Ljepo stavi balon kroz svijecicu, stavi se klip u tdc, napuhne se balon i nista nemoze pasti.

Do jaja. Koji automehaničar ima takav alat za opela, a da nema sat vremena 300kn... :drink:

Ocito je da o mehanici neznas bas puno.:no2:

Dodji ti kod mene da te naucim neke cake, bit ce ti lakse.

Mr G. više nego jasno je da pričaš o mutnom koji ti je slagao motor. Možda bi se čovjek trebao izjasnit prije svega. Ako se ja nevaram tebi je radilica otišla na obradu sa TW i vratila se sa TW tako da mehaničar nije ni mogao znat da je bila skidana.

Nije loše, no ako mrvicu pritisneš ventil i on malo popusti propasti će unutra... :rofl: No ovo jeste najjednostavnije.. :D

Kad pustis tlak od 10 bara, mozes cekicem tuc po njemu, nece se pomaknut, jer je sila na ventil npr. promjera 30mm oko 70kg.:)

Ko nije probao, nezna.:)

Mr G. više nego jasno je da pričaš o mutnom koji ti je slagao motor. Možda bi se čovjek trebao izjasnit prije svega. Ako se ja nevaram tebi je radilica otišla na obradu sa TW i vratila se sa TW tako da mehaničar nije ni mogao znat da je bila skidana.

Zato postoje kako hic kaže "majstori" i "majstori"...

Ja samo hoću čuti mišljenje čija je odgovornost, bez prozivanja ikoga (prozivanje će početi kad čujem sve strane)...

Većina kaže da "majstor" treba provjeriti sve šarafe prije sklapanja, skinuo on njih ili oni već došli gore sa radilicom ili bilo kojim drugim dijelom koji ulazi u motor... :drink:

BTW, on mi se izjasnio slično kao i ti, i nije htio podijeliti odgovornost samnom (kao pomočnikom)... :doh:

Edited by mr_G

G - jel ti se jos uvijek cini puno moja cijena od 3500 kuna za ruke?

Jebiga, cuo sam da ti je prodimio motor, egt ti je u nebesima, bregaste nariktane pomaknuto za zub, mapa benzina LOL totalni, gle, ako nesto ne znas, nemoj ni glumiti da znas jer vrlo vrlo tanka linija dijeli motor koji vozi od motora koji se sasuo

da nemas sve kovano vec bi se odavno sasuo vjeruj mi

Odgovor na tvoje pitanje je: MEHANICAR-SKLAPATELJ-KEMICAR je duzan SVE komponente motora oprati, pregledati, ispitati, pocistiti, zabrtviti, sklopiti i isporuciti, ukljucujuci i TW

ovako mr.g pošto čemo se prozivat ja jesam sklapo motor i ubacio za 1500kn kao frendu a reci ti ljepo ljudima kaj sam ja reko za ono ojaćanje bloga i kolko je bilo blizu radilice i reko sam odma da to nije uredu i da če nešto puknut list papira nisi mogo stavit,a radilica uvjek mora malo radit

i sad mi nisi dužan 300kn več 1000 i imaš rok do večeras ili ču ti se najebat svega vjeruj mi jer si mi se sad jako zamjerio

I JOŠ JEDNO DAJ MI RECI KOJ SE ŠARAF POPUSTIO KOJ SAM JA STEGNO MOLIM TE RECIMI A IMA TU JOŠ DEČKI NA FORUMU KAJ SAM JA SLOŽIO AUTO I SVI SE VOZE

AKO TI KAJ NIJE JASNO RECI DISI SAD JA DOĐE

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...