Jump to content

Recommended Posts

Posted
I jedno pitanje; da li je moguće pranje motora ako su plinske instalacije posvuda?

meni na racunu plinske instalacije pise da je strogo zabranjeno pranje motora... :thumbsup:

vjerojatno se misli na miniwash, mokrom krpom mozes...

Posted
I jedno pitanje; da li je moguće pranje motora ako su plinske instalacije posvuda?

je. samo treba pripaziti na one djelove instalacije gdje se spajala plinska instalacija. i naravno, na centralinu.

Posted

meni jedna stvar nije jasna, svi viču ne smiješ prat motor....

pa ček, motor je vodonepropusni uređaj, po tome ga ne bi smio ni po kiši vozit i lokvama, ionako ga smoči u vožnji....

dosad sam prao motor na puno auta, i sve 5. neš sad ko sivonja zalijevat po elektronici, ali generalno moš.

Posted

ja sam isto cuo da se ne smije (pricam za benzince) ,da se moze lagano elektronika sjebat i sl. a opet u auto praonicama od ljudi sam cuo da peru benzinske motore kao i dizele, samo kaze prekrije bobinu,stavi neku vrecicu i sl. i udri miško -.- " ! ja isto nisam pametan ,ne znam sta je naj bolje...

Posted

Ono bitno što treba reći je - nemojte prat zagrijani motor hladnim miniwashem...nego ako baš želite, doći s hladnim motorom i onda ga prati mlakom-toplom-hladnom, kakvom god vodom...

Posted

potpis na ovo Filipovo..

ja prao dosad 10ak motora, što starih što novih i nikad problema.. samo se pazi na struju i vitalne dijelove i nikad problema..

prije ih dobro nasaftam mafrasolom ili ivasolom pričekam 10ak min i udri..

ako je auto star 23 godine, turbo/fergazer upalio nakon pranja, upalit će svaki.. na benzincima treba posebno pripaziti ako su svjećice uvučene jer se tamo dugo suši i često zbog toga neće upalit..

Posted

znaci naj idealnije bi bilo dovesti ga hladnog (koliko je moguce) i onda oprat,i po mogucnosti ispiriti zrakom,i ostavit da se prosusi jos malo ?

Posted

Nema najidealnije...idealno je sasvim dovoljno da naglasi :D

Dovest ga hladnog, našpricat s ivasolom ili sličnim sredstvom. Kad to poždere zmazanoću, oprat ga miniwashem ako možeš s manjim pritiskom, ili šlaufom. Naravno, po mogućnosti, ne po elektronici udarat vodom. Pustit ga da se osuši 20min i onda normalno upali i vozi.

Posted (edited)

drito.. :lol:

sad se dignite na zadnje noge, hebe mi se, ali ovo mi je u rangu s onom "tko mi može zamijeniti kotač?!".. a bilo je toga na ovom forumu, znamo to svi dobro.. :D

išao sam kod Brbe oprati motor.. zvuči kao neka urbana legenda.. :haha:

Edited by killuminati
Posted

kaj ziher, odi tam ajfon unlockat! :lol: već 10 godina to radim.. i još se auto vozi.. crijeva nisu propala niti igdje popucala..

to su me naučili stariji majstori..

e i taj silikonski je super, stvarno dugo drži i zaštiti sve gume pod haubom.. inače ga koristim i umjesto glicerina za gume..

Posted

Ako netko treba pranje motora nek dodje kod mene u praonu na Zavrtnici.

Proces je slijedeci:

1.) zastitimo kablove i svu elektroniku

2.) našpricamo s tekućinom za pranje motora i odmašćivanje

3.) onda upalimo auto

4.) peremo upaljenog sa vrućom vodom (cca 80 stupnjeva)

5.) nakon pranja dok je auto upaljen maknemo zastite s kablova i elektronike i za svaki slucaj naspricamo kontakt sprejem

6.) ugasimo auto

7.) sve plastike i gume silikon sprejem namazemo

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...