Jump to content

AUTO TIM i ugradnja plina u Punto 1,2 - C/P


gandi

Recommended Posts

Dakle, 2004. godine dobiven ganc novi Punto na poklon.

Mažen i pažen, održavan vrhunski, 6-8 litara benzina/100km

2009 godine u 6. mjesecu sam odlučio ugraditi plin.

 

Odluka je pala za ugradnju što su cijene plina počele rasti pa ako mogu još prišparati s autom koji će trošiti nešto manje plina od Fiat Maree koja isto ima na plin i troši 9-11 litara, a jedan od većih razloga je bila akcija u Auto Timu, 6000 kuna za Landi Renzo injection i još na 10 rata DIners bez kamata-pa di ćeš bolje.

 

Autić je imao prijeđenih 38 000km kad je plin ugrađen

Ugradnja dogovorena, auto preuzet.

Milina: 6-8 litara plina na 100km, pravi recesijski auto, ja prezadovoljan.

 

Moja sreća trajala točno 3 tjedna.

Vozio sam se doma na plin, nešto počelo pištati, crkao na plin.

Parkiran na dvorište, osjetim smrad, dignem haubu, ĐIZS- gori instalacija ispod filtera zraka.

Skoro sam opal na rit, al sam odmah pogasio otvoreni plamen.

 

Neposredno nakon gašenja to je izgledalo ovako:

 

IMG_0807.jpg

 

IMG_0808.jpg

 

Skinuo sam kučište filtera i ima se što za vidit, dizna se pregrijala i zapalila plastika na njoj, plamen zahvatio plastiku kučišta filtera

 

IMG_0809.jpg

 

IMG_0810.jpg

 

IMG_0812.jpg

 

Ja razbijao glavu zašto se to dogodilo, morao je negjde biti kratki spoj, provjerim glavni osigurač-pregorio, pa kako onda?

Kao što se vidi na slici, dizne su BAČENE na poklopac ventila, ničim učvrščene, za poklopac ventila ih je stisnulo kučište filterazraka preko federa kojim je on učvršćen, al je problem što radi takvog IZUMA, filter zraka ne sjeda na svoje mjesto, već je oko 5 cm u zraku

 

IMG_0819.jpg

 

IMG_0820.jpg

 

I onda dignem tak bačene dizne i vidim OVO:

 

IMG_0815.jpg

 

IMG_0816.jpg

 

Pošto su dizne bačene na poklopac ventila, žice od dizni su ispod na vrućem, pošto nije to nikak učvrščeno, nije trebalo puno da se ošteti izolacija i dođe do OČITOG kratkog spoja.

 

Najgore je kaj se nakon toga potrefilo to dfa auto uopće više neće upaliti na benzin, klikće relej pumpe.

Ja poludio, sva sreća da nisam agresivac, neko bi nadrapao.

 

Ali pronašao sam uzrok kaj nije palio na benzin-ODŠRAFLJENA žica mase ECU-a motora na kučištu, vjerojatno se SAMA odšrafila.

 

OK, našrafim to ja, zovem timovce da dolazim sa autom, a pošto sam vidio da moram nešto riješiti sa usisem, da to tak više ne može biti, ubacio sam privremeno plastične i gumene cijevi te otvoreni filter:

 

IMG_0823-1.jpg

 

Pojavim se dole, otvorim haubu-kad vidim izraz na licu sručnjaka u vidu pitanja: Pa kaj ste radili???

Mislio sam mu reći da sam dizne grijao autogenim da vidim kak su izdržljive hahahahaha

Naravno uz razna predavanja da se to nika nije dogodilo, da to nije uzrok kratki spoj itd.

 

Ok, ostavim auto i velim da se to riješi.

Složili oni to, auto radi, stavili rail dizni na nosač da ne struže po metalu više i vele to je to.

Ja pitam a da kaj je s tim da sam skoro bez auta ostal i kaj je sa izgorjelim kučištem filtera, vele to se nebu više dogodilo, a sljedeći servis mi je gratis-pošto je servis nevjerojatnih 550 kuna, ajde rekoh nek bude to zamjena za štetu na kučištu.

Od "Ispričavamo se na problemima" NITI I.

 

S autom je dosad napravljeno 20 000km, i nakon tog incidenta, motor na plin ne radi dobro u leru, počne se zaletavati-osciliraju okretaji gore dole i crkne.

 

 

Ja opet do timovaca i velim još uz to da plovak ne pokazuje dobro razinu plina-u početku je bilo dobro, i da sam se skoro razbio kod pretjecanja-ostao auto bez plina i nije automatski prebacio na bengu.

 

Vele da to nije do plina, da treba naštelati ventile-znam ja da ne treba ali nebilo mi teško ja sve provjerio: ventili ko tvornički naštelani, svi filteri, svječice novi, dijagnostika ne pokazuje najmanje greške.

 

Za plovak su rekli da je kriva točionica plina da ima prejak pritisak i svinula je plovak????

Za MAP senzor su mi opčito zaboravili reći da je softverski isključen jer vele da ne radi dobro-prebacuje prerano na plin, tj. da bi mi se domet na plin prepolovio-WTF????

Za osciliranje na leru-da promjenim točionicu i točim Croduxov plin

 

Složili oni to uz poredavanja o lošem plinu, nečistoćama u plinu, osjetljivom sustavu-ali auto i dalje loše radi na plin.

Dopeljam auto oko 8-9 sati, pokupim oko 15h, potrošim cijeli dan, napravim 400km jer smo išli s drugim autom-i NIŠTA nisu riješili

 

I tak je do dana današnjega-al pošto to oni očito ne znaju ili ne mogu složiti, budem to ja sam riješio

¸

Eto, meni nije cilj pljuvati po timovcima, ali činjenica je da sam mogao ostati bez auta i da su šlampavo stvari napravili i moj cilj je upozoriti sve one koji su na istom autu kod njih slagali plin na ovaj način-da postoji mogućnost da im se nedajbože ovo dogodi.

Osim toga gospodim Miroslav iz Auto TIma je počeo pričati bedastoće

 

A nasuprot ove priče, Marea sa ugrađenim plinom kod "zloglasnog" i "fušerskog" Cepelina, odradio dosad 86 000 km BEZ IJEDNE greške ili problema-naravno reparirane Valtek dizne nakon 60 000km, MAP senzor savršeno prebacuje na bengu kad ima par litara plina u spremniku, motor ima 194 000km i radi ko vurica

 

 

C/P sa fiatista.

Link to comment
Share on other sites

Osobno također nisam zadovoljan sa istima.

 

Puno problema, reklamacija....prave bedala od mene tipa kad kažem da curi antifriz i vidi se zeleno di curi, odgovor je da oni mažu spjojeve sa zelenom masom.... Takve gluposti....

 

Sve je montirano onak, kao da je netko sve bacio u auto i gdje padne, tu šarafi.....

 

Možda si daju truda oko nekog novog skupog auta, ali stare kante rade onak....... fušerski.

Link to comment
Share on other sites

Takoder, ne pada mi na pamet vise auto njima voziti.

Instalaciju su pobacali po autu ko mala djeca, ECU od plina je bio cca 1-1,5 mm od + kleme akumulatora, auto trosi 12 litara plina u odnosu na 8 benzina i njima je to normalno, kao nekvalitetan plin, servisni intervali su sve kraci, kad sam ugradio plin bilo je 15 tkm ili 6 mjeseci, nakon 1 servisa mi upisao 10 tkm ili 5 mjeseci. Na tom istom servisu mi je prilikom servisa uspio strgati zicu, signal daljenskog paljenja da je auto upaljen, mogao anlaser sjebati da nisam bio blizu auta kad ga upalio.

Uglavnom, totalno neprofesionalni, neozbiljni i prodaju maglu kad im nes kazes.

btw. svakih 10 000 km, 550 kn za servis??? jesu oni normalni?

Link to comment
Share on other sites

sto se tice redovnih servisa za plin, to sam u potpunosti izbacio iz to do liste, u 100k km ustedio sam 600-700E, kad nesto rikne (a za sad apsolutno nista) ide novi dio i bok ;)

I ti si skužio foru :naughty:. Meni je ovo već drugi auto u koji sam ugradio plin, prvi prešao 80k km bez servisa plina/bez problema, prodan, čovjek se već dvije-tri godine također bez problema vozi, mislim da je samo filter plina zamijenio na moju preporuku. Sa ovim drugim sada imam 65k km, bez servisa plina i bez ikakvih problema. Točim plin gdje god mi je usput.

 

U oba auta su mi plin ugrađivali u Auto Tim-u, u oba savršeno uredno složena instalacija, i apsolutno bez ikakvih primjedbi.

Link to comment
Share on other sites

ja sam u cepelinu ugradio i u 45 tkm sam jednom zamjenio filter plina i to evo neki dan jel sam prodao frendu auto pa da je on miran, nikad ni najmanje greske nisam imao, kak su ga ugradili tak ga ja derem svaki dan :D nema potrebe radit servis svako malo, dok vozi samo gas, ak krene zahebavat promjenis filter i dizne plina i to je to

Edited by brba
Link to comment
Share on other sites

Meni bolje radi na plin nego na benzin... :lol: Istina, ja imam stand alone plina, no landi renzo rasplinjač i injektore MED (kao prema prvoj slici, sve kupljeno u autotim, sam ugrađivao)... :D I boostam 0.7bar na plin... :lol:

 

BTW, nisam još nikad mijenjao filter plina... Doduše otišao sam do dečki i uzeo jedan rabljeni i zamijenio svoj nakon stajanja auta... :D

 

BTW2, Injektori hoće se spaliti nakon što izlaz na piggyback-u (autronic) od plina izgori... Doživio to jednom... Zamijenio injektor, autronic bacio u smeće (stavio stand alone) i vozi dalje.. :D

 

BTW3, ovi što imaju problema u leru na plin neka promijeniti svječice duplo češće nego to piše u servisnim knjigama...

 

BTW4, meni troši manje plina nego benzina...

 

BTW5, dečki u autotimu su baš susretljivi...

Edited by mr_G
Link to comment
Share on other sites

kae tu čudno, clio 1.4 16v ne da bolje radi nego i bolje ide :lol:

 

A ne ide bolje... Nemogu MED i rasplinjač opslužiti tolike ponije... Ali radi mirnije i stabilnije (prede na 900-920rpm), ljepše u vakuumu nego na benzin..

 

Zagreb 11-14 litara plina ovisno o količini boostanja (preko 200KS plinskih)

Autoput otvorena cesta kombinirano oko 8 litara plina (sa malo boostanja)

Otvorena cesta nježniji na papučici, oko 7 litara plina... :cool:

Link to comment
Share on other sites

Hebote G da imam taj kako kažeš stand alone lpg ispod 1 bara bi sve bilo smiješno boostat, aj nafrlji to malo pa ja s pigijem više boostam:P

Btw, sve pohvale Auto timu surađujem s njima više od 5 god. i samo riječi pohvale, a i naravno moj sob im je zahvalan na bezprijekornom radu sve ove godine:notworthy:

Link to comment
Share on other sites

Koliko koštju uopće plinske dizne kao ove gore na slici?

Idu u kompletu ili svaka posebno?

 

Zadnje je nešto krepalo, nije uopće radio na plin, odvezao kod njih, priznali pod garanciju, krepana dizna, MAP senzor....

Link to comment
Share on other sites

Ljudi moji ko radi taj i griješi.........

ima jedna narodna:

 

Tko nikad ne griješi

nikad ništa ne postigne!

 

Isto tako je bitno da onaj tko radi bude svjetan svoje pogreske i riješi je

Link to comment
Share on other sites

...a isto tako k'o drugom jamu kopa taj je fizički radnik :huh::huh:,, il k'o rano rani zajebe pjetla :huh:

Svaka medalja ima 2 strane ;)

 

Naravno .. al ak ti skoro izgori auto zbog fuša onda tu očekujem malo više od laganog izmotavanja oko problema ;)

Link to comment
Share on other sites

dizna je prije oko 800kn komad, tj ovisi koja je ali ove s slike su 20kW.

Meni isto autotim ugradio i za sad sve super nekih 70 000km, samo me jebe neda plina za vise od 160kW :(

 

Kak to riješit..?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...