dcrnic Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Xenon žarulja vs obična žarulja koja više grije far???? Po meni obična, ali ima ljudi koji tvrde suprotno...
drahic Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Koji je argument da vise grije xenon? Pa nadi dva ista auta i stavi ruku na far..
dcrnic Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Kao da zato stavljaju na one zamjenske lampe naljepnice da ne smije HID ići gore... :lol:
ND4SPD Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Pa obicna, nemas kaj misliti i raspravljati...
Tuco Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 ajmo samo krenut od pretpostavke da je obična žarulja 55W a xenon 35W :lol: Drahic a teorija isprobavanja ti je jebena..ahahaha
drahic Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Hahaha to ti je nakon usporedivanja koliko W imaju jedna i druga zarulja druga stvar koju mozes napravit.
Pavo Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 a već vidim i zašto si pitao.... ja sam frendu promjenio već 2 takva fara jer mu je sjenilo "izgorilo" samo mi nije jasno zašto pošto xenon manje grije
dcrnic Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 a već vidim i zašto si pitao.... ja sam frendu promjenio već 2 takva fara jer mu je sjenilo "izgorilo" samo mi nije jasno zašto pošto xenon manje grije vjerojatno bi sa običnom još prije otišlo... A dali kelvini utjeću na toplinu ili samo watti??? (u to se baš ne razumijem... fizika mi nije išla baš najbolje :lol: )
Pavo Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 vjerojatno bi sa običnom još prije otišlo... e sad budi pametan... šta češ stavit....... vijek trajanja na xenon je cca 2god :rofl:
drahic Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 e sad budi pametan... šta češ stavit....... vijek trajanja na xenon je cca 2god :rofl: Osim u Opelovom slucaju :doh:
dcrnic Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 e sad budi pametan... šta češ stavit....... vijek trajanja na xenon je cca 2god :rofl: ja sam 2006 stavio rabljeni xenon od toyote 4300K... i do dan danas je radio... prodao sam ga sa farovima... A kod mene svijetla uvijek rade bez obzira na zakon... preko 100tkm sam napravio sa autom u tih 4 godine... zadnjih godinu dana se nisam uopće vozio sa njom jedno 10000km sam samo napravio...
Pavo Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 e jbg, očito u svakom žitu ima kukolja........... :lol: neznam ali frendu su se ovi aftermarket farovi s lečom zamjerili gadno :rofl:
the-rider Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 (edited) pa logicki je da xenoni manje griju 55w vs 35w nisam nikad isprobavao mjeriti temp svjetla, ali halogenu kad upalis nakon 5-10 sec vise je ne mozes drzati u rukama, dok sa xenonom to nije slucaj xenoni unistavaju farove vjerovatno jer imaju neko stetno zracenje za sjenila btw ako se sjetim izmjerim sutra, imam na poslu bravo sa halogenima vs moj sa xenonima Edited November 10, 2010 by the-rider
Renda Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Mislim da su ta upozorenja jer nekad xenon žarulje znaju biti nešto veće od običnih pa postoji mogućnost da žarulja uđe dublje u far... Možda se zato i tak otopi nešto...
Rudy Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Kao da zato stavljaju na one zamjenske lampe naljepnice da ne smije HID ići gore... :lol: zato jer xenon ima puno jače osvjetljenje,pa je to onda bez leće cirkus!
Tomek Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 ja bi rekao xenon,sto puta sam mijenjao zarulje po autima i xenon se jaaaaako grije i treba vjecnost da se ohladi dok halogenu kad zgasis,puno prije mozes vec primiti rukom..
GonzoT5 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 zato jer xenon ima puno jače osvjetljenje,pa je to onda bez leće cirkus! nije cirkus ako imaš odgovarajuću xe žarulju i odgovarajući far.(OEM)
drahic Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Hmmmmm... •While halogen bulbs does not have the lifespan or light intensity of xenon versions, they are still much more common, and it is easier and less expensive to replace halogen bulbs. There is also some controversy as to how much better the xenon bulb's light is, if at all, and different bulbs will have different effects. While halogen burns hot, around 3,200 degrees Kelvin, xenon bulbs tend to burn even hotter, up to 12,000 degrees Kelvin, and can pose more of a heat risk.
InSaNe Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 xenon zarulja, kad sam stavio kit pipo rukom i far je puno topliji
SlayForMoney Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Hmmmmm... •While halogen bulbs does not have the lifespan or light intensity of xenon versions, they are still much more common, and it is easier and less expensive to replace halogen bulbs. There is also some controversy as to how much better the xenon bulb's light is, if at all, and different bulbs will have different effects. While halogen burns hot, around 3,200 degrees Kelvin, xenon bulbs tend to burn even hotter, up to 12,000 degrees Kelvin, and can pose more of a heat risk. da, znam, svakakvih gluposti možeš naći na internetu :thumbsup:
MarioRI Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 vjerojatno bi sa običnom još prije otišlo... A dali kelvini utjeću na toplinu ili samo watti??? (u to se baš ne razumijem... fizika mi nije išla baš najbolje :lol: ) Temperatura svjetlosti se izražava u Kelvinima. Ne radi se o svjetlini, već o nijansi, što nam govori o toplini ili hladnoći svjetlosti. Što je viša temperatura boje u Kelvinima to nam se svjetlost čini hladnijom. Što je temperatura viša to je zastupljenija plava komponenta u spektru, a sve je manje zastupljena crvena komponenta. Prirodna sunčeva svjetlost je u rasponu od 3500K (u zoru) do 5300K (u podne).
Mad-bertone Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 I xenon i obicna zarulja podjednako griju u halogenom faru...ali probajte staviti ruku ispred fara koji ima lecu(xenon), i ispred fara(xenon) koji nema lecu pa cete brzo primjetiti razliku.Zbog toga ako xenon u aftermarkt farove onda 4300k...osim sto se puno bolje vidi nego npr.8000k nece vam ljudi psovati sve po spisku ako vam se u susret voze.Jos ako ima lecu i 8000k kak-tak, ali ako je bez lece i jos tuce visoko ugrozava se i sebe i ostale
fire Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 4300K jace svijetli od 8000K. Xenon manje grije. On veci postatak enegrgije pretvara u svijetlost. A druga stvar xenoni su obicno 35W, dok obicne 50-55W.
Stiv Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Nemojte wate povezivati direktno sa proizvedenom kolicinom topline... Klasicna zarulja nekih par postotaka te energije pretvori u svjetlosnu energiju, dok ostatak ode na toplinu. Ne znam koliki je taj omjer kod ksenona, ali sigurno nije isti. Mogu se usporediti dve zarulje istog tipa - ona sa vecom snagom ce imati jacu svjetlost i vise ce se grijati, ali dvije razlicite tehnologije se ne mogu tako usporedjivati dok se ne zna omjer iskoristivosti kod oba tipa.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now