killuminati Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 šurina na borovju e taj je isto dobar majstor.. bez obzira kaj je topic samo o ovoj dvojici.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokusicar Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Bračun definitivno najbolji... Vulkal se strašno pokvario, vjerujem da je neispravan ili nekalibriran stroj... Uvijek volan u kozo (u zadnjeih par mjeseci). Skinemo auto sa Vulkala i direktno odemo u Bračun...totalno druga očitanja. Špur kod Vulkala - 45min, 210kn kod Bračuna - 15-20min, 160kn Moj glas, Bračun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Bračun definitivno najbolji... Vulkal se strašno pokvario' date=' vjerujem da je neispravan ili nekalibriran stroj... Uvijek volan u kozo (u zadnjeih par mjeseci). Skinemo auto sa Vulkala i direktno odemo u Bračun...totalno druga očitanja. Špur kod Vulkala - 45min, 210kn kod Bračuna - 15-20min, 160kn Moj glas, Bračun.[/quote'] jos da procitas topic o kojim firmama se radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Bio kod obadva, kod Bračuna odrađeno sve ok iz prve,zadovoljan i meštar pričljiv tj. hoče sve objasnit, kod Kolopera poznam gazdu i pristup ok, ljubazni, majstor koji rihta špur kuži posao ali nešto mu sugerirat onak napravi ali...zamjerke na položaj volana, 2 x se vraćao, nakraju podesili također ok.Što se tiče vulkanizerstva/balansiranja definitivno Auto Dario- Trnsko, burazi jako pedanti, ništa teško za odradit, okrenut i 5x gumu na felgi kod balansiranja, poslije sam gazda sjeo s menom u auto na probu, definitivno preporuka. oni rade i motore? frend mjenjao gume na ktm-u RC8 i kaze da nikad nije vidio da ljudi tako pedantno rade...imaju zastite za sve zivo po motoru (oklope, čeljusti, rucke....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Imam mali OT. Nisam još doživio da mi netko montira za ISTU cijenu čelične 14" felge s 175 gumom i aluminijske 17" s 265 gumom. Eto, s računom obadvoje, 40kn komad ilitiga 160kn sva 4 kotača, montaža i balansiranje kotača. Još pitam na kraju, pa kako je moguće, bio sam prije par dana s 14" i toliko je koštalo. Na to sam dobio odgovor samo da je to kod njih tako, jer je felga = felga a guma = guma, je da dečko ima više zezancije i sve, ali cijena je ista... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokusicar Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 jos da procitas topic o kojim firmama se radi Ma znam, ali ja sam povukao paralelu sa Vulkalom koji je slovio za najboljeg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Imam mali OT. Nisam još doživio da mi netko montira za ISTU cijenu čelične 14" felge s 175 gumom i aluminijske 17" s 265 gumom. Eto, s računom obadvoje, 40kn komad ilitiga 160kn sva 4 kotača, montaža i balansiranje kotača. Još pitam na kraju, pa kako je moguće, bio sam prije par dana s 14" i toliko je koštalo. Na to sam dobio odgovor samo da je to kod njih tako, jer je felga = felga a guma = guma, je da dečko ima više zezancije i sve, ali cijena je ista... ni meni to nije bilo jasno......i kakve zezancije vise oni imaju sa 15" i sa 18"? ova od 18" je malo teža pa je to ipak zeznutije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 magla..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 radio sam kod kolopera par puta špur i bio zadovoljan Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 Odradio kod Kolopera sve. Stari decki bili,zadovoljan sam. Btw- Koloper- Prednji spur 170kn-komplet-210kn Bracun-Prednji spur-210kn-komplet-290 !! kn Nisam trazio nista specijalno,samo da napravi spur kak treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 ni meni to nije bilo jasno......i kakve zezancije vise oni imaju sa 15" i sa 18"? ova od 18" je malo teža pa je to ipak zeznutije.... Ak mu iz ruke ispadne felga 15 u pusioni je 100 eura,ak mu ispadne 18 cola u pusingu je 300 eura...po meni je ta razlika u cijeni realna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zivac2 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 nadam se da nisi ozbiljan :doh: po tome ako voziš fiat punto na 16" onda moraš manje platiti montažu guma nego bmw na 16" jer ipak je skuplji bmw i ti stvarno bubneš:rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 nadam se da nisi ozbiljan :doh: po tome ako voziš fiat punto na 16" onda moraš manje platiti montažu guma nego bmw na 16" jer ipak je skuplji bmw i ti stvarno bubneš:rofl: Pa odi u autocommerce i vidi koliko je montaza 16 cola i vidi koliko je u Tomicu istih tih 16 cola...nije isto ziher. To je isto kao npr montaza kuhinje...uvijek je 10%...ak je kuhinja 15 tisuca montaza je 1500 kn,a ako je kuhinja 30 tisuca montaza je 3000 kn,a moze imati iste elemente i istu metrazu,samo je od skupljeg materijala,ali jednostavno montaza je skuplja. Po mom misljenju je realno da je montaza guma 19 cola na moj auto,skuplja nego montaza 14 cola na punto,polo,corsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 (edited) pojma nemam....po meni to nije realno.....felga je felga a guma je guma..... to je isto kao da npr. moj buraz koji se bavi strojnim žbukanjem i fasadom istu fasadu sa jeftinijim materijalom radi za karikiram 100 kn kvadrat za ruke , a sa skupljim materijalom 130 kn kvadrat za ruke...stiropor je stiropor...fasada je fasada.... kuhinju kuzim jer ona za 10k kuna i 30k su vjerojatno nebo i zemlja...što kod izrade što kod montaže... Edited July 13, 2011 by Boro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zivac2 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Pa odi u autocommerce i vidi koliko je montaza 16 cola i vidi koliko je u Tomicu istih tih 16 cola...nije isto ziher. odi kod Štefa montirati 16" a kasnije kod Jože isto 16"... nije isto ziher!! Kužiš da tvoja usporedba nije dobra? i meni je normalno da je skuplja montaža 19 od 14" ali ne zato kaj je 19" felga skuplja nego zato kaj nije isto skinuti i montirati balonku 175/70/14 i 255/30/19:thumbsup: a ovo s kuhinjom je po meni čista glupost jer montiranje npr. 12 elemenata je isto da li je od najjeftinijeg iverala ili od fancy skupog iverala. ali ok ti tak radiš..netko drugi ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 odi kod Štefa montirati 16" a kasnije kod Jože isto 16"... nije isto ziher!! Kužiš da tvoja usporedba nije dobra? i meni je normalno da je skuplja montaža 19 od 14" ali ne zato kaj je 19" felga skuplja nego zato kaj nije isto skinuti i montirati balonku 175/70/14 i 255/30/19:thumbsup: a ovo s kuhinjom je po meni čista glupost jer montiranje npr. 12 elemenata je isto da li je od najjeftinijeg iverala ili od fancy skupog iverala. ali ok ti tak radiš..netko drugi ne Upravo tako. Nemožeš gledat ovlašteni servis i nešto drugo, u ovlaštenima se zna kakva je satnica :drink: tj KOLIKO ljudi se MORA naplatit iz jednog običnog servisa, a druge razlike nema. Znači trebalo bi bit po postotku ajmo reć? Za gumu od 500kn npr platit 50kn montažu i balansiranje, a za gumu od 2000kn treba platit 200kn montažu i balansiranje? Jel ovdje samo ja vidim problem? :doh: Ili špur npr, za bmwe i mercedese bi mogo onda bit 50% skuplji bit nego za druge aute jer su i oni skuplji. E da, i pranje auta, 40kn je pranje, al platiš 60 ako ti je auto skuplji! Gluposti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-164- Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Odradio kod Kolopera sve. Stari decki bili,zadovoljan sam. Btw- Koloper- Prednji spur 170kn-komplet-210kn Bracun-Prednji spur-210kn-komplet-290 !! kn Nisam trazio nista specijalno,samo da napravi spur kak treba. čudno, ja nedavno bio kod kolopera - komplet špur 170kn, samo prednji 120kn (bez računa varijanta) dosad sam bio jedno 4-5 puta kod kolopera i svaki put sam bio zadovoljan jednom sam bio kod BAT-a kojeg su isto hvalili i taj mi je zgrebo sve 4 felge kad je stavljao one uređaje za optiku na kotače - onaj dio koji se gurne između gume i felge, kad je skinuo se na svakoj felgi malo zgulio lak na tom mjestu Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 To je sve sa racunima opcija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 mali OT, što se tiče špura meni je u Karlovcu auto roby zakon i stvarno, nema što mi čovijek nije pojasnio vezano za optiku prvi par puta, kasnije kad sam svako malo dolazio mi nije htio ni naplaćivat, jel mu je bilo glupo stvarno je dobro imat takvog majstora, pogotovo kad posao odradi tak dobro. cijena je više nego dobra, ali je isto malo prebukiran, pa je kao kod zubara, al zato nema čekanja i kad dođeš, odmah si na redu i mogu reć da je dosta susretljiv prema ovima sa spuštenim autima, ima spremne daske za različite visine auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 mali OT, što se tiče špura meni je u Karlovcu auto roby zakon i stvarno, nema što mi čovijek nije pojasnio vezano za optiku prvi par puta, kasnije kad sam svako malo dolazio mi nije htio ni naplaćivat, jel mu je bilo glupo stvarno je dobro imat takvog majstora, pogotovo kad posao odradi tak dobro. cijena je više nego dobra, ali je isto malo prebukiran, pa je kao kod zubara, al zato nema čekanja i kad dođeš, odmah si na redu i mogu reć da je dosta susretljiv prema ovima sa spuštenim autima, ima spremne daske za različite visine auta da bio i sam i super robi radi...i mislim da je 140 kuna špur.... cuo sam da je sad i kod Protulipca isto auto optika.. ko zna kak je kod njega....to nam je obojici pod nosom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Bračun mi je naplatio nekaj kaj nisam radio, malo su grbavili na telefon al onda su priznali na kraju JEDVA. Kod Kolopera sam radio špur i super sam zadovoljan i uslugom i ljubaznošču Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 je, a i ja sam si dobar s protulipcom, al spur dam radit samo robiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
N3n0 Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 ja kod Bračuna radio par puta i nisam bio zadovoljan... recimo primjer radim špur na r5 gtt i on meni napravi špur... ja odem i pogledam papir a na papiru odabrane postavke R5 svi osim GTT tj radio mi je špur prema postavkama od običnog r5 koji nije ni slično mislim ono wtf? na drugom auto mi je složio špur pa je auto vukao još više ali sad u drugu straniu kod koloper sam radio i bio sam zadovoljan. ali moja preporuka bi bila ili koloper ili šurina na borovju E vidiš, a ja imam obrnutu situaciju. Koloper mi je složio špur po krivim postavkama, a kod Bračuna je čovjek odradio posao 1 od 1. Doduše, nije znao koji je model i motor, al Bože moj, zato sam ja bio tamo pa sam mu rekao i objasnio točno što želim. Mislim da je nažalost bitno stajat kraj majstora i malo ga nadgledat jer kod nas ne postoji "ključ u ruke" opcija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToP Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Jel su iste postavke za moj stari Leon FR do 2005. i novi Leon FR (to bi vjerojatno bila ista usporedba kao Golf IV vs Golf V)? Po Bračunu sve je to isto?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 imho nema sanse, pa to su dve razlicite sasije! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now