msporis Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 (edited) Eto, pošto sam tup za mehaniku i popravke auta, bolje pitat. Dakle, auto mi je na moru procvilio, kočnice cvile ko blesave tokom vožnje, a prestanu dok kočim. Logički pomislih da su otišle pločice i/ili diskovi, pa skinuh kotač i meni se kao laiku čine ok. Vidi slike: Kakvo je mišljenje? Mjenjat pod hitno il? EDIT: Btw, na prvoj slici se vidi da je očito otpaš šraf koji drži crijevo za kočnice, pa je to čak i debil za mehaniku (ja) uspio zamjenit novim šrafom Čisto napomena da ne bude to na tapeti. Edited August 2, 2011 by msporis
JosipZG Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 (edited) pobrusi rub pločica moglo bi pomoć izmjeri debljinu diskova i usporedi s podacima kolko je minimum za taj auto pa ako treba kad drugi put mijenjaš pločice, mijenjaj i diskove edit: nisam mehaničar pa nek netko potvrdi ak ne pričam gluposti Edited August 2, 2011 by JosipZG
AntonioVW Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 (edited) Za pocetak vidi i nutarnju plocicu.da nije negdje doslo do granicnika. Pobrusi rub i otuci ovu ruzinu s diska jer se zna desit da upadne komadic i cvili ko blesavo,i ne iskljucujem mogucnost blokiranja klizaca il same plocice Edited August 2, 2011 by AntonioVW
Dottore Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Meni tokom vožnje cvilile i čim još dodam gas više cvili. Čim kočim onda ne cvili. Otišao je ležaj na zadnjem kotaču. Koliko vidim, još imaš mesa na pločicama i diskovima. Može još durati cca 1500 ili 3000km ovisno o vožnji
msporis Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Ma ovo naprijed cvili siguran sam 99%. Unutarnja pločica je ok, isto ima mesa, al bi mogli cvilit eventualno ti rubovi... jer disk sam ima rub nekih milimetar prema van
the-rider Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 provjeri klizace da nisu blokirali i da se nije obloga na plocici odljepila
killuminati Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 minimalna debljina tog diska ti je 18mm (max 20mm), tako da izmjeri šublerom.. ako je 1mm u pitanju, onda je to 2mm s obje strane, you do the math..
Alfaludak Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 pretvrda plocica koja vibrira kad nije "opterecena" za prvu silu kupis 1 A4 papir smirgl papira granulacije 100, skines plocice (zapamti-zapisi di je koja bila-vidi se i po otisku) stavi smirgl na ravnu povrsinu i povuci plocicu 2-3 puta da skines zaglađeni dio ali pazi da ne vuces na koso da ne sjebes plocicu disk potuci malo sa cekicom da otpadne hrđa koliko ide i sa tim istim smirglom potegni koji put po disku onako iznutra prema van sa obadve strane da dobije crte sklopi i javi sta je. ako ne valja mjenjaj plocice
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now