Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 update 1. stavljeni novi diskovi i pločice ...auto trese i dalje identično..i pri ubrzanju i pri kočenju 2. stavljen 2 set guma i felgi, orginal opelove sa zimskim gumama zbalansirane na 0 ..auto trese i dalje identično..i pri ubrzanju i pri kočenju Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 ova lijeva poluosovina koju si novu stavio ti je sjebana izgleda.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 ?? i onda auto trese identično ko i prije nje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 a jesu li dosjedi na glavčini propisno očišćeni žičanom četkom? ako disk ne naliježe ravno na glavčinu, oku nevidljivo, isto može biti razlog trešnje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 jesu, brušeni i šmirglani .. ja sam bio pokraj majstora dok je radio.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 a seleni??? meni se laguna cijela tresla... seleni su gro lufta imali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 sve na ovjesu je pregledano i nema nigdje više lufta .. mogu jedino na blef mijenjat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 vadili ste ih van i gledali? mi kad smo izvadili smo vidjeli kakvo je sranje... i treslo je jako jer felga nije bila na milimetar na glavčini, veći je fi bio na felgi i kad smo isprovizirali prsten sve je super bilo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 pa kam bi ih vadio van? ak ih izvadim mogu ih odma mijenjat.. sad su gore čelične orignal opelove, nema lufta između felge i glavčine Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 poluosovine, homokinetički, nosači motora... ne trese ti volan nego cijeli auto lijevo desno jelda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 iste probleme imam ko i ti, i vec sam lud jer neznam sta da radim. auto stoji u garazi tjedan dana,a treba mi... mjenjao nosace motora, glavcinu sa lezajem, 3 seta felgi, gewinde, i sad jos moram kupit 4 gume 18" samo kaj se meni vec na 60-ak km/h osjeti da prednji desni kraj oce pobjec od ostatka auta :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 iste probleme imam ko i ti, i vec sam lud jer neznam sta da radim. auto stoji u garazi tjedan dana,a treba mi...mjenjao nosace motora, glavcinu sa lezajem, 3 seta felgi, gewinde, i sad jos moram kupit 4 gume 18" samo kaj se meni vec na 60-ak km/h osjeti da prednji desni kraj oce pobjec od ostatka auta :lol: meni je tak drastično bilo kad mi se križ poluosovine razjebo... na 60 počne i drma ko ludo... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 kaj je to? tj. di se nalazi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 (edited) poluosovine, homokinetički, nosači motora... ne trese ti volan nego cijeli auto lijevo desno jelda? ma trese se cijeli auto s volanom :lol: jednu poluosovinu sam promijenio kompletnu a druga je naoko ok,nema lufta nigdje,a ne daje mi se baš još 1500 kuna da isprobam novu.. Edited August 20, 2011 by Veki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 kaj je to? tj. di se nalazi? na poluosovini, u manđeti Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 (edited) Pa jeste probali zavrtit auto na dizalici? Jel letva volana OK? Jel lupketa na rupama kad se voziš polako? Jesi išao na geometriju ovjesa? Edited August 20, 2011 by francuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Pa jeste probali zavrtit auto na dizalici? Da niste možda skidali prednje felge dolje, pa se diskovi pomakli, pa ste felge stegli natrag, a zbog hrđe između diskova i glavčine - diskovi ispali iz balansa? To je meni bilo na Alfi. Jel Vam letva volana OK? Jel lupketa na rupama kad se vozite polako? Nismo ga zavrtili.. stavljeni su NOVI diskovi i pločice , glavčina i kliješta očišćeni od hrđe, dosjed se sjaji.. lupkalo je prije kod vožnje polako.. nakon što su promijenjene obje spone i 1 stabilizator štangica sve je čvrsto, ništa nigje nema lufta i ne lupa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 da ti nije koja glavcina savijena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 a fakat nemam pojma više ..bio sam kod 3 mehaničara već..svaki isto tak kaže "a da nije možda ovo?" ..i onda bi ja to trebao kupit i zamijenit pa vidjet .. auto nikad nije bio udaren tak da ne znam od čega bi bila savijena.. vidjet ću drugi tjedan još par stvari pa kaj bu bu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 A jesu ti poluosovine balansirane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 ne da mi se sada sve citati, tebi trese samo kad ubrzavas? ako da ja bi najprije isao na unutarnji zglob poluosovine, ono sta je nix rekao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 i kad kočim.. poluosovina lijeva mijenjana kompletna, desna nema lufta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 A jesu ti poluosovine balansirane? nemam pojma, jedna je orginal na autu, druga je kupljena prije tjedan dana u tokiću.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 mene jednom izluđivala slična stvar, pa išao balansirati, mijenjao felge, mijenjao pozicije kotača, pa opet balansirao, pregledavao ovjes, mijenjao selene, ma sve živo, i na kraju spona imala lufta ne kod kotača nego kod letve probaj na dizalicu pa nekom polugom vidjeti da li se šta osjeća (treba držati i rukom da "osjetiš" jer se to ne vidi kao na krajniku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 promjenio obje spone neki dan :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now