Jump to content

par pitanja vezano za samoposluzne autopraonice

Recommended Posts

ufuf.. milju kuna.. :eek: kad se vrati lova? 5-6 godina? koji je postotak iskoristivosti (odnosno korištenja)? ako ima 6 boxova X 24 sata X 365 dana = max 52.560 sati rada i da od toga bude u pogonu recimo 20% znači 10.512 sati godišnje odnosno 630.720 minuta. e sad koliko kn je jedna minuta? :D

nek je 1 kn = 0,5 minute znači ~ 315.000kn prometa minus troškovi (voda, struja, plaće itd...)

:/

Ma ja mislim da to sluzi cisto za prikrivanje neceg drugog...pa to da radi 24 sata visoki su troskovi prema drzavi, odrzavanje pogona, radnik koji ce bit tu bar jednu smjenu i sam ote on kosta 5000kn mjesecno...treba to zaradit a kamo sta drugo

• Replies 107
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

u pocetku kad otvaras nesto osim ako se ne mislis razbacivat mislin da je najpametnije da ti osobno budes tu i nadgledas da je sve ok dok se malo posa ne uhoda,jer lako je poslje ako posa krene zaposlit 10 ljudi ako tebi to donosi dobit

ufuf.. milju kuna.. :eek: kad se vrati lova? 5-6 godina? koji je postotak iskoristivosti (odnosno korištenja)? ako ima 6 boxova X 24 sata X 365 dana = max 52.560 sati rada i da od toga bude u pogonu recimo 20% znači 10.512 sati godišnje odnosno 630.720 minuta. e sad koliko kn je jedna minuta? :D

nek je 1 kn = 0,5 minute znači ~ 315.000kn prometa minus troškovi (voda, struja, plaće itd...)

:/

kak ti radis u prodaji jbt =)) matematiku si zaboravio =)

valjda 1 260 000. ak je 1kn pola minute =) znaci 2 kn minuta

super lova ako ima posla, a na 90 posto takvih praonica ja nijednog radnika nisam vidio..

uostalom imaju i udaljeni nadzor (barem neke).

a pod troškove ulaze i zamjene filtera, servisi, šamponi, delikventi itd..

najbitnija je dobra pozicija... =)

sad je napravio tip tamo u gajnicama kod konzuma al sumnjam da ce imat posla jer nema ulaz direkt sa bologne (bar za sad)

puno jeftinije i ispaltivije je onda otvorit neku malu praonicu, zaposlit 2 studoša, 2 miniwasha i naplaćivat pranje 10-15kn. a ne 50. i da vidiš posla ko u priči. neće oprat sigurno lošije nego neka baba koja šprica sama po autu.

i ne treba ti milion kuna uloga.

ako imas zemlju na dobroj lokaciji. autopraona samoposluzna je odlican biznis..

nemoras sjedit tamo cijeli dan i nadgledat oce ti studosi oprat 2 ili 10 auta. i kolko ce si od tog pospremit..

znaci rekli smo kolko 400 k kn ukop.

nek budu 300 k kn strojevi i ostalo sa servisom i dijelovima za prvu god.

i udri.. da zaradis 50 iljada =)) opet si prakticno ni oro ni kopo =)

sad je napravio tip tamo u gajnicama kod konzuma al sumnjam da ce imat posla jer nema ulaz direkt sa bologne (bar za sad)

Taj je sto godina to gradio, temelji su bili izbetonirani još pred 5 godina.

Uglavnom, moglo bi mu upalit ak stavi ogromne reklame na samu bolonju, inače ništa od svega

puno jeftinije i ispaltivije je onda otvorit neku malu praonicu, zaposlit 2 studoša, 2 miniwasha i naplaćivat pranje 10-15kn. a ne 50. i da vidiš posla ko u priči. neće oprat sigurno lošije nego neka baba koja šprica sama po autu.

i ne treba ti milion kuna uloga.

Daj mi samo neku kalkulaciju baci s pranjem auta za 15 kn.

Ak me uvjeris da mogu platit sve mjesecne troskove i da meni ostane evo 500 eura mjesecno u ponedjeljak cu krenut u to

Ak me uvjeris da mogu platit sve mjesecne troskove i da meni ostane evo 500 eura mjesecno u ponedjeljak cu krenut u to

Baš. S time pokriješ valjda vodu i šampon :lol:

Ja znam covjeka koji ima praonu u Velikoj Gorici, jedna od rijetkih koje sam ja vidio da imaju i cetke pored pistolja.

Pricao mi je za separatore i kolko to kosta al isto tako mi je pricao i da je lova pre jebena. I po njegovim rijecima, ne postoji oporezivanje nego porez placaju u pausalu, jer se radi o tim automatima a drzava nema nacina da kontrolira kolko je kovanica ubaceno, kad se ne izdaje racun.

I po tome sto vidim na njemu, brijem da racunica pre dobra.

On ima jos i radnika zaposlenog pa tko hoce, taj mu opere auto za mislim 30 kn il tak nekaj.

btw ova fotka u mom avataru je tam slikana :)

pa kao prvo, ne trebaš 1 000 000 kn uloga, već 4 stupa, miniwash i studoša. KOjeg ionako moraš imat i na samoposlužnoj, vodu, šampone i ostalo opet trebaš platit ko na samoposlužnoj, zapravo i jeftinije, nemaš nikakve troškove servisiranja i održavanja opreme..

20kn vanjsko pranje, 10min i gotovo, opali miniwashom kao što i peru na praonama, promulja spužvom, sapere i vozi. i opet bolje nego na samoposlužnoj gdje ti ostane sloj masnoće i prljavštine, jer sam pritisak i šampon nikad neće oprat kako treba... ne vidim po čemu je manje isplativo nego ulog u samoposlužnu.

staviš 2 kamere za nadzor i brojanje protoka auta i lako se riješi problem naplate. Naravno, i ne biti škrtac na plaći za dečka/e...

to je moje mišljenje. ja sam na svakoj samoposlužnij potrošio barem 15kn na pranje, i to nategnuto uz trčanje praktički. i na kraju nije to to.

to je moje mišljenje. ja sam na svakoj samoposlužnij potrošio barem 15kn na pranje, i to nategnuto uz trčanje praktički. i na kraju nije to to.

Kad ne znaš prat i/ili ne održavaš auto.

Ja Clia operem za 5-15kn. Ovisno o tome koliko je prljav i da li mi se da brisati poslije.

daj rene, probao sam SVE samoposlužne, i znam prat auto na njima, a za 5 kn, možeš samo pljunut malo pjene i onda na pola saprat auto. Govorim o kompaktu.

A moj je barem 2 puta tjedno na praoni.

a vozat se svaki drugi dan na samoposlužnu, po 5kn, dođeš na isto.

samo me nešto zanima, na koji način mislite skupiti početni kapital odnosno, tko će vam dati kredit i ne temelju čega od kojih 100 000€ da bi pokrenuli uopće tako nešto...?

daj rene, probao sam SVE samoposlužne, i znam prat auto na njima, a za 5 kn, možeš samo pljunut malo pjene i onda na pola saprat auto. Govorim o kompaktu.

A moj je barem 2 puta tjedno na praoni.

a vozat se svaki drugi dan na samoposlužnu, po 5kn, dođeš na isto.

Perem auto cca 2x tjedno, garažiran je, vosak stavljam svakih mjesec/dva dana, a jednom godišnje odradim glina/polir pasta/vosak kombinaciju.

Za pranje auta mi stvarno treba 5-15kn.

15kn (~8kn pranje pjenom, ~7kn ispiranje) mi treba kada je stvarno prljav auto, a onda koristim i Sonax sredstvo za čišćenje felgi ili Iron-X ovisno o tome šta mi je pri ruci.

Nakon pranja za 15kn obvezno pobrišem auto sa Elitecare ručnikom, a felge sa Kanebo krpom i čist je ko suza.

Ako nije problem u tebi, onda je u samoposlužnoj autopraonici koja ili ima lošu pjenu ili slabi pritisak, druge nema.

BTW: ja sam na na mini washu kod CC1 uvijek i tamo mi je odličan pritisak.

Sorry dečki na OT-u, ali i sama kvaliteta praone je jako bitna, ako ne i najbitnija.

Edited by Raptor6767

svakako da je kvaliteta praone najbitnija, odnosno pjena - pritisak - dužina pranja. Jer ih ima kojima 1kn traje doslovno 10sec.

Na jednoj sam popizdio na usisavaču, piše 5kn - 7min, i reko frendu, ajde upali štopericu. kad ono 5kn - 5min. ciganija veća.

Mene još i najviše smeta to što nije točno definirano cjenikom koliko koji program troši kn, fino napiši, koliko što traje

svakako da je kvaliteta praone najbitnija, odnosno pjena - pritisak - dužina pranja. Jer ih ima kojima 1kn traje doslovno 10sec.

Na jednoj sam popizdio na usisavaču, piše 5kn - 7min, i reko frendu, ajde upali štopericu. kad ono 5kn - 5min. ciganija veća.

Slažem se. :thumbsup:

Mene još i najviše smeta to što nije točno definirano cjenikom koliko koji program troši kn, fino napiši, koliko što traje

Čak sam vidio da negdje piše. Mislim da u Samoboru.

Edited by Raptor6767

Ma ljudi daj razmislite malo, nekom je taj Igor stao na zulj prvo. Kakav hrvatistan.

LOVU POKRALI ALI KRIMINALA U FIRMI NEMA ?!

FIRMA POSLOVNI PARK - JE KRIMINAL

BJELOVAR

12.09.2006.

SLUČAJ Nakon sudskog "češljanja" rada Poslovnog parka:

Bivši direktor s 400 tisuća kuna u džep U bjelovarskoj se policiji od sredine kolovoza pomno "pročešljavalo" financijsko poslovanje gradske tvrtke "Poslovni park" koje je iza sebe ostavio, bivši direktor Igor Habalija. Policja "osnovano sumnja na počinjenje dvaju kaznenih djela nesavjesnog gospodarskog poslovanja", a na potezu je ODO u kojemu je doznajemo, predkazneni postupak u tijeku.

Zašto je Habaliji čelna pozicija zamijenjena otkazom, odgovara dogradonačelnik S. Čleković. - Grad kao stopostotni vlasnik tvrtke uočio je niz propusta, prvenstveno oko izgradnje infrastrukture u gospodarskim zonama. Posljednji je primjer prilaznih cesta u zoni "Lepirac", gdje je prvotna nestručna nivelacije zemljišta poskupjela radove.

Zbog činjenice da je Habalija i vlasnik tvrtke za projektiranje i nadzor, sumnja se i na sukob interesa - kaže dogradonačelnik Čleković. Upućeni izvori pojašnjavaju kako se projketna dokumentacija i troškovnici uvelike razlikuju od izvedenih radova, pa je samo na neugrađenom materijalu navodno utvrđena razlika od oko 400.000 kuna, što je izvođaču uredno isplaćeno s računa Poslovnog parka.

Ono što Igoru Habaliju prigovaraju je kupnja i preprodaja parcela u zonama.

Perem auto cca 2x tjedno, garažiran je, vosak stavljam svakih mjesec/dva dana, a jednom godišnje odradim glina/polir pasta/vosak kombinaciju.

Za pranje auta mi stvarno treba 5-15kn.

15kn (~8kn pranje pjenom, ~7kn ispiranje) mi treba kada je stvarno prljav auto, a onda koristim i Sonax sredstvo za čišćenje felgi ili Iron-X ovisno o tome šta mi je pri ruci.

Nakon pranja za 15kn obvezno pobrišem auto sa Elitecare ručnikom, a felge sa Kanebo krpom i čist je ko suza.

Ako nije problem u tebi, onda je u samoposlužnoj autopraonici koja ili ima lošu pjenu ili slabi pritisak, druge nema.

BTW: ja sam na na mini washu kod CC1 uvijek i tamo mi je odličan pritisak.

Sorry dečki na OT-u, ali i sama kvaliteta praone je jako bitna, ako ne i najbitnija.

bogme tebe pranje auta kosta malo vise od tih 5-15 kn xD LOOL barem 30 po ovom kaj si nabrojao

5-15kn ga košta na praoni...

A druga stvar, i ja isto često operem auto za 10kn izvana (5kn unutra i ono za mušice pa pjena po cijelom autu, i s još 5kn ispiranje i na kraju malo destilirane vode...)

A za 15kn isto to ali s voskom, i još 5 za usisavanje i 20kn sveukupno pranje unutra/vani.

Ova sredstva što imam doma ne računam u taj trošak :P I govorim o autu tipa 206/clio/golf cca te veličine, za ML-a i R klasu mi je uvijek otišlo malo više novaca...

znam citat. al onda nemoze rec da se auto da oprat za 5-15 kn kak treba..

opro je moj stari za 2 kn jednom auto bio ko suza...cist .. (po zimi na praonu koja ima cetku i kroz koju curi voda stalno da se ne smrzne. iscetko i isprao)

al to nije normalna situacija

neznam kolke su cijene ovih preparata koje je naveo al nisu jeftine...

poliranje je 500 kuna.. to kad razdijelis na 12 mjeseci to je 40ak kuna mjesecno

i to ti je odmah 10 kn vise na njegovih 5-15 tjedno

odgovarao vladi..

jap rene =))

Edited by Noci_jr

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...