TomiTraktor Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Buduci da svi motori danas vise manje idu na 30k km izmjene ulja, sto je najbolje od tih ulja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ako pitaš za svoju Insigniju, moja preporuka je Castrol Magnatec 5W30 C3 ili jeftinija varijanta Motul 8100 X-CLEAN 5W30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 preporuceno od servisa i mjenjat ga na 15 000, fuckas ti 30, to je poslje 15 voda a ne ulje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted January 27, 2013 Author Share Posted January 27, 2013 Ako pitaš za svoju Insigniju, moja preporuka je Castrol Magnatec 5W30 C3 ili jeftinija varijanta Motul 8100 X-CLEAN 5W30. Zanima me opcenito buduci da su svi danas skoro na 30k izmjeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Da ne znam koliko proizvođač deklarira izmjenu ulja ja ga mjenjam na max. 10 000km. Nema šanse da na 30 000km ulje kvalitetno odrađuje svoj posao Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Mderni auti danas tak i tak sami kazu kad oce novo ulje ovisno o tom kak ga vozis. A tih 30tkm kao servisni interval za izmjenu ulja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted January 27, 2013 Author Share Posted January 27, 2013 Mderni auti danas tak i tak sami kazu kad oce novo ulje ovisno o tom kak ga vozis. A tih 30tkm kao servisni interval za izmjenu ulja... Bas me zanima kak oni to mjere Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Zanima me opcenito buduci da su svi danas skoro na 30k izmjeni Zaboravi 30kkm izmjene. Barem na 15kkm odradi. Posebice u današnje vrijeme kad ulje nije toliko skupo, a ionako je službeno vozilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted January 27, 2013 Author Share Posted January 27, 2013 Zaboravi 30kkm izmjene. Barem na 15kkm odradi. Posebice u današnje vrijeme kad ulje nije toliko skupo, a ionako je službeno vozilo. Ma ne pitam za sebe. Mene boli k Mene zanima kako to opcenito funcionira jer tih 30k km je zaista previse Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Da ne znam koliko proizvođač deklarira izmjenu ulja ja ga mjenjam na max. 10 000km. Nema šanse da na 30 000km ulje kvalitetno odrađuje svoj posao mudro zboriš:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Bas me zanima kak oni to mjere Nebih znao al znam iz iskustva da je moguce prevalit vremenski period recimo prije nego kilometrazu od 30tkm a isto tako moguce je i naravno da ti i na 15tkm vec kaze achtung Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Meni na mercedesu sam mjeri, i ne 15kkm nego ovisno o voznji, kad se resetira pise 15000km al kasnije skida ovisno o nacinu voznje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ma ne pitam za sebe. Mene boli k Mene zanima kako to opcenito funcionira jer tih 30k km je zaista previse Mjeri na osnovu vremena rada motora ( u radnim satima ) i predjene kilometraze. Nije isto ako mjenjas ulje u motoru koji predje 30k u cisto gradskoj voznji sa mnogo sati rada na leru ( taxi ) ili ako predjes 30k na autoputu. Racunaj da onaj koji predje 30k na autoputu to vecinom uradi za 4 puta manje radnih sati nego onaj ko to radi u gradu. Jedan od primjera koji ja srecem u Kanadi je da vecina automobila ima ugradjeno daljinsko paljenje ( i ja sam imam ) i sad pazi moj motor radi danas najmanje 30 minuta u leru prije nego predje i jedan jedini metar ( 2x hladni start sa daljinskim da se ugrije unutrasnjost ) i kako ja onda mogu ocekivat da meni ulje traje 30k. Ako mi je masina danas radila pola sata u leru to bi bio skoro pa ekvivalent od recimo 30-ak km ) dakle meni motor u leru odradi 1000 km u radnim satima ( tacan broj nije vazan ali samo primjera radi ) plus dosta vremena na leru u gradskoj guzvi, ne? Ja mjenjam ulje u zimskom periodu nsvakih 7k, u ljetnom svakih 15k. Ulje je full synthetic castrol slx professional Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ma ne pitam za sebe. Mene boli k Mene zanima kako to opcenito funcionira jer tih 30k km je zaista previse A sjećaš se VW "long life" intervala od 50k km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Zaboravi 30kkm izmjene. Barem na 15kkm odradi. Posebice u današnje vrijeme kad ulje nije toliko skupo, a ionako je službeno vozilo. Potpuno se slažem! 30k je samo marketinški interval. 15k je po meni max na kojem bi svako ulje trebalo zamijeniti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 ulje u dizelu cisti cađu , pogotovo pri cestoj gradskoj voznji. Bolje neko jeftinije/normalnije ulje pa mijenjat na 10k nego najskuplje moguce ulje na 30k Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ovlašteni servis određuje 15 000km ili jednom godišnje izmjenu ulja tak da ne znam o čemu vi .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 pa vecinom limit i jeste 30k ili jednom godisnje sta dodje prije Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Mjeri na osnovu vremena rada motora ( u radnim satima ) i predjene kilometraze. Nije isto ako mjenjas ulje u motoru koji predje 30k u cisto gradskoj voznji sa mnogo sati rada na leru ( taxi ) ili ako predjes 30k na autoputu. Racunaj da onaj koji predje 30k na autoputu to vecinom uradi za 4 puta manje radnih sati nego onaj ko to radi u gradu. Jedan od primjera koji ja srecem u Kanadi je da vecina automobila ima ugradjeno daljinsko paljenje ( i ja sam imam ) i sad pazi moj motor radi danas najmanje 30 minuta u leru prije nego predje i jedan jedini metar ( 2x hladni start sa daljinskim da se ugrije unutrasnjost ) i kako ja onda mogu ocekivat da meni ulje traje 30k. Ako mi je masina danas radila pola sata u leru to bi bio skoro pa ekvivalent od recimo 30-ak km ) dakle meni motor u leru odradi 1000 km u radnim satima ( tacan broj nije vazan ali samo primjera radi ) plus dosta vremena na leru u gradskoj guzvi, ne? Ja mjenjam ulje u zimskom periodu nsvakih 7k, u ljetnom svakih 15k. Ulje je full synthetic castrol slx professional zar nije vama zakonom zabranjeno da auto radi na leru bespotrebno?? injace webasto bi bila puno bolja opcija za zagrijavanje kabine i motora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 nope, ovde kod mene nema nikakvih restrikcija Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorukavi Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ima formula za proracun. Jamstvo 100.000 km. 3 izmjene ulja. Motor kaput sa 109.000. Izvan garancije. Novi motor 3/5 vrijednosti auta sa rukama. Ne mogu je napisati ovdje jel nemam equation, jebes forum bez equationa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Tko još mijenja ulje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maticCRO Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 promijenjeno na 35 i na 65 k km i nikad nikakvih problema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Ima formula za proracun. Jamstvo 100.000 km. 3 izmjene ulja. Motor kaput sa 109.000. Izvan garancije. Novi motor 3/5 vrijednosti auta sa rukama. Ne mogu je napisati ovdje jel nemam equation, jebes forum bez equationa. daj malo vise o ovome, zapravo ima smisla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 na bilokojem autu ulje mjenjam na 10000 a na motorima na 5000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now