killuminati Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 ili ovako.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Daj se uozbiljite, jos nikakvih konkretnih linkova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 jel si mozes sa njihove stranice narucivat? jer su cijene ohoho bolje http://www.chemicalguys.com/V_Line_Polish_Compound_Kit_16_oz_p/gap_vkit_16.htm na ove padove sam mislio: http://www.chemicalguys.com/Hex_Logic_5_5_Buffing_Pad_Kit_p/buf_hexkits_8p.htm zuti ima jaci cut (za jace ogrebotine), narandasti ima slabiji cut ali i bolji polish, a bijeli npr sa v36 za finish, ili ak oces bolje finishiranje onda jos i v38 sa crnim ili crvenim padom. prije poliranja obavezno dekontaminaciju napravi glinom i nekim sredstvom tipa iron-x za metalne cestice. nakon poliranja stavi neki sealant tipa jet seal, pa onda vosak... ako uzmem narandzaste padove za cut, da li je bolje ici sa V34, a bijele padove sa V38, ili mogu uzeti samo V36 pa proci sa narandzastim i bijelim padom? Ima li svrhe uzimati V36 i V38? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 fuck, ne mogu editirati. jos me jedna stvar samo muci, posto je auto tamno plavi, zar nece ove bijele paste ostaviti bijele tocke po laku gdje postoje rupice od kamencica?! Da li postoje "tamne" paste ili nesto s cim mogu sakriti onda to poslje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 paste ce se ukloniti prvim pranjem miniwashem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 pa nece bas, bas je bio jedan decko na praoni nekidan s acrnim A6, cijeli prednji kraj mu bijele tockice, e sad jel vosak ili pasta, ne znam, ali ne ide van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 pa nece bas, bas je bio jedan decko na praoni nekidan s acrnim A6, cijeli prednji kraj mu bijele tockice, e sad jel vosak ili pasta, ne znam, ali ne ide van. bijele točkice su njegov izugljen lak od kamenčića, i to se normalno puno bolje vidi na čistom i poliranom autu. kupiš 0,1lit piture prema tvorničkoj oznaci boje i kistom rokaš te točkice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 On veli da je to otkako ga je dao.polirati Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 ja to riješim odmah mekanom četkicom za zube kao i sve uske proreze gdje se pasta zavuče.. ali treba odmah, ne za par dana.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cale Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Glina sa njuskala je ok (3M plava) za pocistiti auto prije voskanja? Vosak bi bio isto neki budget. Htio bih osvjeziti lak malo i zastiti ga sad kako su pocele vrucine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Ako ti je lak apšisao onda bolje polir pasta u kombinaciji sa voskom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cale Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Lak je cisto ok, auto je bio garaziran dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Onda onak kak si napisao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 pazi sa tom glinom, pisalo se da je dosta gruba pa da nebi bilo novih ogrebotina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cale Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Moze onda preporuka jeftinog voska, krpe i gline pa da to odradim (maksimalni domet detaillinga mi je oprati auto na samoposluznoj za 15 kn) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 vosak fusso krpa za brisanje cg wooly mammoth glina moze meq clay kit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cale Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Ok, idem to pokupovati pa se zabaviti. Hvala svima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Ok, idem to pokupovati pa se zabaviti. Hvala svima! i kupi si mikrofibri 2 za buffanje voska Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 (edited) Previse ste se napalili na fusso Odi u tokic , kupi od sonaxa rucnik za brisanje , za 100njak kn je ODLICAN ! http://www.cleanyourcar.co.uk/microfibre-cloths/microfibre-drying-towels/sonax-microfibre-drying-towel/prod_1287.html "Vosak" probaj ovaj , Sonax protect net shield , http://www.cleanyourcar.co.uk/sealants/sonax-xtreme-protect-shine-hybrid-npt/prod_1200.html isto ima u tokicu za 100-150kn Lakse odradit s njim , namazes element , pricekas 10sec o brises , i tak po redu .... po mom iskustvu drzi bolje od fussa a za početnika neusporedivo laksi za upotrebu Evo par mojih filmica sa sonaxom Edited July 7, 2015 by brba Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Da se nadovežem malo tj. branim boje Fussa Imam ga na autu već 7mjeseci skoro. Nanešen je u dva sloja na lak u "nuli" zaštićen CarPro keramikom. Od tada samo pranje u samoposlužnim praonama plus kad stignemo 2B metodom isto u praoni ali onda samo uz ispiranje našeg šampona. U svo ovo vrijeme vosak je i dalje postojan, ima odličan beading i sheeting i odlično radi. Sonax nisam probao pa nemogu reći ali kod njih piše zaštita od 6mj. a i zanima me kako bi se ponašao nakon desetak, dvanaest pranja u samoposlužnoj sa njihovom kemijom. Ako je nekome problem aplikacija Fusso Coata, u našoj ponudi se može naći i Fusso Coat F7 koji je u tekućem stanju i lakše se nanosi a traje 7mj. Isto tako imamo u ponudi i Fusso Coat Mirror Shine hibridni tekući vosak za kojim čak nije potrebno raditi buffing i traje do 9mj Svaki preparat ima svoje prednosti i mane i teško ih je uspoređivati samo tako a da se uzmu dva tri kriterija i to je to. Nekome je bitnija zaštita, nekome trajanje, nekome cijena, nekome dubina boje nakon aplikacije, nekom brutalan beading, nekome sheeting, nekome slickness, nekima čak i miris itd. Zato i postoji široka paleta proizvoda od različitih proizvođača da svatko može pronaći nešto za sebe :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 Znaci ovako: Uzeo sam neki dan porter cable 7424 Od silnog googlanja, youtubea, amo tamo, sveo na to da moram uzeti 5" backing plate, i hex logic ili lake count, padove, 3 narandzaste i 3 bijele, (mozda bi mogao proc i sa manje padova, ali nije neka razlika u cijeni, a znam da cu ih unistit lol) Dosta se hvali kombinacija megs 105 i 205, ali onda na puno strana citam da je od chemical guysa V serija jednako kvalitetna ali da je puno lakse s njom raditi za pocetnika. Pa se dvoumim izmedju kombinacije V34 i V38, ili samo V36, pa odraditi dva sloja sa narandzastom pa onda sa bijelim padom Jos neka preporuka sto staviti nakon toga, imam megs vosak kod kuce gold class tekuci, nisam siguran koji tocno. Oprao bi auto, glina, imam Mothers glinu, ostao mi paketic nekoristen kad sam jettu radio, samo mi fali lubrikant (s cim ovo zamijeniti da ne kupujem jos i to) Auto je Audi A6, tamno plava boja, swirlovi, ogrebotine, nije matirala, ali nema sjaja ni kad se opere... Nikad nije poliran auto... Evo ovaj Savjeti, ideje, dobro dosli, kako bi ti odradio, koje proizvode, padove, velim, trenjtno imam samo polirku tako da mogu narucit sto god. Jettu sam radio sa meguiars DA nastavkom za busilicu, imam i njega, cak razmisljam da vratim portera i s tim odradim, samo uzmem hex logic 4" padove i kemiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 OK sve jasno Ajmo od početka procesa onda, ako imaš glinu, kao lubrikant ti može poslužiti ako imaš bilo koji quick detailer, 15ml auto šampona u pola litre vode, čak i neki APC u jako malom omjeru razrijeđen vodom samo što se zna događati da se glina nakon nekog vremena počne raspadati u kombinaciji sa APCom. Eh sad, ne znam u kakvom ti je stanju lak ali, općenito neko pravilo je da se krene od manje grube paste pa ako ona ne skida dovoljno ide se na grublju. Iskreno nemam nekog iskustva bogatog sa CG pastama osim pročitanog okolo jer sam ja koristio Menzernine. A prema ovome što si napisao vjerujem da nema straha krenuti sa V34 ili čak i V32 ako 34 neće moći odraditi sve. Žuti Hex-Logic je najtvrđi i najgrublji u njihovoj ponudi, idući je narančasti pa je on OK izbor. Cutting padova ćeš u pravilu više potrošiti nego polishing i finishing pa to imaj na umu kod kupovine dalje. Ako odradiš prvu ruku sa V34 druga bi trebala biti V36 pa treća V38. Ovisno o laku i obavljenom poslu ne znam da li bi V38 sama mogla odraditi nakon V34 Prema njihovim navodima V32 skida od 1200-1500grita, V34 od 1500-2000, V36 od 2000-2500 i V38 od 2500-3000grita. Prema tome ako neku preskočiš možda nećeš izvući sve od prethodne. Al to je sve teorija i u praksi se ne mora nužno pokazati takvim ili ćeš 90% stvari izvući sa V34 i V38 i onda će ti na ostatku baš trebati taj međukorak Kad poliraš radi polako i pusti pastu da odradi svoje. Ne znam koliki je open time na V line pastama tako da to moraš na oko odraditi Nakon poliranja pređi čitav auto sa ipom kao jeftinijom varijantom ili Menzerninim Top Inspectionom kako bi skinuo svu pastu sa laka i odmastio ga dobro ali pazi na gume i plastike da se ne zadrži IPA na njima jer bi mogle izbjeliti ako ih ne zaštitiš prije poliranja. Kad vidiš na čemu si možeš po volji staviti neki vosak sa recimo crnim Hex-Logicom ili ručno. Voskova zbilja ima svakakvih tako da ovisi o tebi što očekuješ od njega i koji su ti kriteriji. Ako je originalna boja i ima perlu stavio bi nakon poliranja tvrdi carnauba vosak tipa Soft99 Extreme Gloss Wax i uživao u sjaju I da, po mom nekom mišljenju, radije odradi posao sa Porterom kad ga već imaš Za sve dalje što te zanima samo pucaj pa ako znam probam pomoći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 (edited) ja sam far polirao sa v34 i v36, mozda malooo manji open time od menzerne, u svakom slucaju vise nego kod 3M paste. a obzirom da sam na svom autu primjetio da jet seal jos da dubinu boje i sjaj, ja bi i njega stavio prije voska, i u svakom slucaju dobije jos bolju zastitu. Edited July 9, 2015 by Kroky Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 (edited) Moguće je staviti i sealant prvo tako je da al to sad sve ovisi o dubini đepa i željama pojedinca Ako se lak dovede u "nulu" najbolje je neki coating staviti za maximalnu zaštitu tipa Gyeon MOHS ili Gtechniq C1 + EXO i onda na to vosak u sloju, dva tri. I da, zaboravio sam napomenuti da ovaj Porter ima pomak glave 8mm kao i tipa Das6, G220 ili Krauss S08 što je za hobi poliranje dovoljno i OK. Ali... Postoji dosta velika šansa da neće napraviti korekciju laka do kraja kao što bi recimo skuplja verzija Das6 Pro Plus sa pomakom od 15mm ili Kraus S21 tj. Rupes BigFoot sa 21mm pomaka napravili jer baš taj pomak tj. Orbit tj. Throw je stvar koja radi cut kod DA polirki. I BTW imaš sličnu boju laka ko ja na Corolli pa vjerujem da kad odradiš posao, rezultat će biti za slinjenje na najjače :punk: Edited July 9, 2015 by forinta Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 Mislim da je to za pocetnika previse kompliciranja Uzmi megs m205 , prodji s njom na grubi pad pa opet na fini i dobit ces odlican rezultat a neces izgubit 2 dana , a vjerujem da ti ni nema potrebe izvuc lak na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now