Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ako ih hoces ispolirati do zrcala moras utrositi 2 sata za oba fara. Ba ruke s vodobruanim u 3 gradqcije i onda s pastom na busilicu ili brusilicu.

Posted
s cime skinuti smolu od bora, posrani bor ove godine procvjetao, i kako je 2 dana bilo upeklo, procurio mi po prednjem blatobranu brutalno.... ko u kamen se pretvara sad

Biljno ulje, maslinovo ulje, Nivea krema, WD 40, benzin.

Ne nužno tim rasporedom :)

Posted

znam da nafta skida i ne steti laku, ali benzin ne bi preporucio nikome po laku no no

budem probao sa uljem, i wd40, a nafte ovdje nema za lijek tako da to otpada nazalost :( mislim na pumpo bimorao uzet 5 litara najmanje, koji ce mi K toliko nafte :D

Posted
znam da nafta skida i ne steti laku, ali benzin ne bi preporucio nikome po laku no no

budem probao sa uljem, i wd40, a nafte ovdje nema za lijek tako da to otpada nazalost :( mislim na pumpo bimorao uzet 5 litara najmanje, koji ce mi K toliko nafte :D

pa uzmeš 5 litara i imaš dok si živ.. :D

Posted
s cime skinuti smolu od bora, posrani bor ove godine procvjetao, i kako je 2 dana bilo upeklo, procurio mi po prednjem blatobranu brutalno.... ko u kamen se pretvara sad

Meni se to na brqvu dogodilo i bio totalno lud jer je vec malo bilo tvrde i probao strugati do laka i nakon toga benzinom. Jedva jednu tocku ocistio i nakon toga isao traziti neki preparat cime to lakse skinuti. Bilo je proslo 2 tjedna i smola se skroz skamenila i na kraju sama popucala i otpala. Sama od sebe otpala

Posted

neki dan dozivio tri sloma zivaca.

Jebeni bor mi se posrao po cijelom autu.. da stvar bude gora, auto je svjeze poliran i voskan.

Jedino s cime sam uspio skinut faking smolu, a i vosak je s WD40 .. rekli su da ide i sa maslinovim uljem, ali mi nije bilo pri ruci.

Posted

ajmo stručnjaci pomagajte pliz

golf 1, akrilna yugozelena boja, kako polirati? koju pastu kupiti? i koji princip?

svaki info dobrodoša

zahvaljujem :clap:

Posted

@Kroky

Kako i sa čime?

Bio sam na kemijskom i sad su mi ostale bijele mrlje, valjda nije dovoljno usisano. Kaj da napravim po tome pitanju?

S cime armaturu i bocni tapecirung oprati?

Posted
@Kroky

Kako i sa čime?

Bio sam na kemijskom i sad su mi ostale bijele mrlje, valjda nije dovoljno usisano. Kaj da napravim po tome pitanju?

Meni se za sve pokazao meguiars all purpose cleaner, samo pazi omjer jer ako je jak plastike oce pobljedit

Doslovno sve s njim perem

Posted
@Kroky

Kako i sa čime?

vjerovatno ostalo sredstva s kojim je prano, bolje odi reklamirat jer neznam bas da ces to sam tak rijesit.

S apc-om operes plastike i onda obavezno zastit s nekim sredstvom za plastiku.

vila jel mislis rucno ili strojno polirat?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Poštovanje gospodo detaileri!

Novi sam u ovom topicu, vise manje sam ga procitao ali sam toliko novi u tome da nisam nista konkretno izvukao iz njega (naravno dobio sam neki okvir kako sta) :)

O cemu se radi. Novo polakiran auto, tamno siva boja

2015_08_18_16_04_04.jpg

upload gambar

Auto je odlicno polakiran, ali par tockica smeca u bezbojnom je maltene neizbjezno pa ce to trebati ispolirati. Ja bi u tom slucaju cijeli auto polirao, sa najfinijim padom i pastom da bude brutalan :) Trenutno raspolazemo sa Rupes Big Foot 21mm polirkom i setom padova i pasti koje su dosle sa polirkom. Dovoljno ili preporucujete nesto drugo?

Nakon tog poliranja trebalo bi zastiti lak. Nešto s cime bi se dobila fina "dubina" boje. Sta koristiti? Dali je ovaj Black light od kemicara oke za moju tamno sivu?

Nano vanjska zastita/premaz za stakla. Nesto s cime ce voda fino klizit sa sajbi a brisaci ce biti funkcionalni (imam jedno lose iskustvo di je paljenje brisaca napravilo sranje, samo je razmazivalo vodu po sajbi)

I zadnje koza, cijeli interijer mi je u kozi. Od armature, stupova, vrata, sjedala.. Za ciscenje sam koristio Meguairs All Purpose Cleaner koji je odlican! Ali Gold Class Conditioner je sranje ili ga krivo apliciram. S njime mi se koza totalno zasjaji i postane masna na dodir, a stvarno sam ga malo metao, tipa za cijelu armaturu sam 3 puta stisnuo spricu.

Mozda da probam Gliptone ili preporucujete nesto drugo?

To je to za sada, unaprijed zahvaljujem na odgovorima :)

Edited by Jopa
Posted
Poštovanje gospodo detaileri!

Novi sam u ovom topicu, vise manje sam ga procitao ali sam toliko novi u tome da nisam nista konkretno izvukao iz njega (naravno dobio sam neki okvir kako sta) :)

O cemu se radi. Novo polakiran auto, tamno siva boja

Auto je odlicno polakiran, ali par tockica smeca u bezbojnom je maltene neizbjezno pa ce to trebati ispolirati. Ja bi u tom slucaju cijeli auto polirao, sa najfinijim padom i pastom da bude brutalan :) Trenutno raspolazemo sa Rupes Big Foot 21mm polirkom i setom padova i pasti koje su dosle sa polirkom. Dovoljno ili preporucujete nesto drugo?

Nakon tog poliranja trebalo bi zastiti lak. Nešto s cime bi se dobila fina "dubina" boje. Sta koristiti? Dali je ovaj Black light od kemicara oke za moju tamno sivu?

Nano vanjska zastita/premaz za stakla. Nesto s cime ce voda fino klizit sa sajbi a brisaci ce biti funkcionalni (imam jedno lose iskustvo di je paljenje brisaca napravilo sranje, samo je razmazivalo vodu po sajbi)

I zadnje koza, cijeli interijer mi je u kozi. Od armature, stupova, vrata, sjedala.. Za ciscenje sam koristio Meguairs All Purpose Cleaner koji je odlican! Ali Gold Class Conditioner je sranje ili ga krivo apliciram. S njime mi se koza totalno zasjaji i postane masna na dodir, a stvarno sam ga malo metao, tipa za cijelu armaturu sam 3 puta stisnuo spricu.

Mozda da probam Gliptone ili preporucujete nesto drugo?

To je to za sada, unaprijed zahvaljujem na odgovorima :)

Mislim da ako ispoliraš cijeli auto nakon lakiranja, najbolje ti je staviti neku keramičku zaštitu ala Gtechniq ili Gyeon. Na keramiku možeš staviti i vosak da dobiješ i visok sjaj i dubinu boje. Neka carnauba bi dala topliji sjaj i više istaknula perlu u metalic laku ili sintetika za dugotrajnost i nešto hladniji sjaj. Ako ideš samo na vosak, definitivno bi ti preporučao sintetiku ala Soft99 Fusso Coat ili Collinite 476s, pogotovo sad prije zime.

Za zaštitu za stakla i rain repellent preporučio bi ti Soft99 Glaco Roll on Large jer traje između 6mjeseci i godinu dana ovisno o uvjetima i slobodno ide na sve šajbe na autu te ga imaš dovoljno za više aplikacija pa si miran neko vrijeme :)

I za kraj, vjerujem da je Gliptone u samom vrhu proizvoda za kožu koje možeš nabaviti kod nas i s njim sigurno ne možeš fulati.

Sve navedeno ti imamo u ponudi na Forea-OCD.hr i ako ti treba još bilo što, slobodno pitaj ;)

Posted

Forinta hvala ti na savjetima. Kad dođem doma na pc budem pronjuskao po linku.

Za sad skupljam informacije pošto je lak još uvijek friski i idući mjesec bi se bacio u to, nek još malo odstoji. Dao sam si dosta vremena da to proucim jer želim čim više izvući iz laka. :)

Vučko- prije mjesec dana je posprican. Mislim da je 2 mjeseca čist ok da se to posusi do kraja i da boja sjedne.

Posted

Evo meni auto od danas ima keramiku na boji i feldzonama tj rubu. Vidjet cemi kolko ce to drzat.

Za kozu nista osim gliptona za ciscenje i impregnaciju. A ovo poliranje ostavi nekome kome je to struka. Na forumu ima bar nekoliko ljudi a ovo poliranje od strane lakirera ti je isto kao da te instruktor u autoskoli ide provozat po grobniku.

img_2443xlqcj.jpg

img_24440srm9.jpg

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...