Vucko Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Vučko- prije mjesec dana je posprican. Mislim da je 2 mjeseca čist ok da se to posusi do kraja i da boja sjedne. Pusti ga slobodno koji mjesec,moj savjet bi bio stavi sad neku zaštitu tipa tvrdog voska a poliraj nakon zime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Božić Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Keramika i bok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Uglavnom ta keramika rastura, vise manje svi ste mi ju predlozili. Probat cu u subotu navratit do Partesa na DIY skolu. Tamo bi se dalo dosta dobrih info pokupiti i u zivo vidjeti kako funkcioniraju razlicita sredstva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Delta od frenda, stranice bile zgrebane od granja pa sam ju cijelu ispolirao i test voska (soft99 mirror shine) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 kakav je mirror za radit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 (edited) jako lagan, ja ga nanesem MF aplikatorom i pobrisem krpom nakon 1-2 minute i fakat je mirror shine, pogotovo na crnom autu Edited September 22, 2015 by Kroky Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Ma nemaš pojma :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Moram ga probati, izgleda brutalno Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrga Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Kroky kad da dopeljam auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 (edited) Jel se netko mozda bavi sa touch up kozom? Imam par tockica na bijeloj koži i volio bi to dat pofarbati ili bilo kako sanirati.. Ovako to izgleda.. Edited September 23, 2015 by Tin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 (edited) tin: Dr. Kuko, al kolko vidim to prije svega treba dobro ocistit, i onda vidit sta je ostalo od fleka tolt: sisaj palac hrga: kad bus spreman bit par dana bez auta Edited September 23, 2015 by Kroky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktor Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 jako lagan, ja ga nanesem MF aplikatorom i pobrisem krpom nakon 1-2 minute i fakat je mirror shine, pogotovo na crnom autu To meni treba ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 tin: Dr. Kuko, al kolko vidim to prije svega treba dobro ocistit, i onda vidit sta je ostalo od fleka tolt: sisaj palac hrga: kad bus spreman bit par dana bez auta Pa da i ja isto mislim ali jel imas kakvu preporuku s cim bi to moglo ici? Ja sam probao sa "kucanskim" preparatima ali nema pomoći.. Gliptone ili nesto drugo? Volio bi sam prvo probati pa ako ide super ak ne otic specijalisti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Kroky dobro ti to lupas Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Kroky dobro ti to lupas Vrhunski! :notworthy: Usluga na nivou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brnic Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Kroky koliko dodectak nekaj? Odlican posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Vrhunski! :notworthy: Usluga na nivou herr Zika, jesi nasao jos koju tockicu npr s unutarnje strane blatobrana? brnic ovisi u kakvom stanju je lak, tak da bi u principu prvo trebao vidjet auto, sta se moze, a sta ne. ljudi cesto misle da poliranjem dobiju cijeli auto polakiran, a ne poliran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 23, 2015 Share Posted September 23, 2015 Pa da i ja isto mislim ali jel imas kakvu preporuku s cim bi to moglo ici? Ja sam probao sa "kucanskim" preparatima ali nema pomoći.. Gliptone ili nesto drugo? Volio bi sam prvo probati pa ako ide super ak ne otic specijalisti budem za koji dan volan u svom focusu (ima 250k km) sredio sa gliptone-ovim preparatima pa stavim slike... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Kroky, daj mi reci kakva su ti sjedala nakon ciscenja s onim usisavacem? Kad ti padne kapljica vode, ostane fleka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Vrhunski! :notworthy: Usluga na nivou Vremenski trajanje posla itd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Pa da i ja isto mislim ali jel imas kakvu preporuku s cim bi to moglo ici? Ja sam probao sa "kucanskim" preparatima ali nema pomoći.. Gliptone ili nesto drugo? Volio bi sam prvo probati pa ako ide super ak ne otic specijalisti Čišćenje http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.530.047 Održavanje http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.530.045 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Vremenski trajanje posla itd ? Onoliko koliko je lak sjeban i zavisi sta se radi dan dva tri .... Jer poliranje i voskanje se ne radi u 2-3-4 sata ... vec se napravi kako spada. Bar po mom, jer to nije posao za odradit 5 auta u jednom danu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Poliranje - jedan radni dan. Troslojno poliranje - dva radna dana. Naravno sve ovisi o stanju laka vozila, boji vozila.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 (edited) Onoliko koliko je lak sjeban i zavisi sta se radi dan dva tri .... Jer poliranje i voskanje se ne radi u 2-3-4 sata ... vec se napravi kako spada. Bar po mom, jer to nije posao za odradit 5 auta u jednom danu Svako radi kak misli da je najbolje ili najisplativije. Ja to radim iz gusta i znatizelje, trudim se i ne zurim. dal sam najbolji u hr? NE, daleko od toga. Dal unistim auto hologramima, swirlovima, ogrebotinama dubljim nego sto su bile? NE. Dal zamaskiram auto do sljedeceg pranja? NE (iskreno taman i da moram nebi znao kako ). Npr: Felge: Prvo (ak su normalne, lakirane felge) ispiranje, pa ciscenje sonax FE-om, prodem felge kistom, isperem, prodem rukavicom i samponom i isperem. Detaljno ispiranje, foam, pranje rukavicom i samponom, ispiranje, gliniranje (bijeli auto sa 3 miliona zutih tockica onog sranja kaj pada s drveca), ispiranje, ciscenje od metalnih cestica, ispiranje, brisanje rucnikom i ispuhavanje retrovizora i sl kompresorom, ciscenje pragova i okvira vrata apc-om i mf krpama. Poliranje (ovog auta) sa menzernom fg400, pojedina mjesta sa SHC300, ispiranje, susenje i onda finish sa megs DA finish pastom. Opet foam i ak treba pranje rukavicom i samponom jer auto nije zmazan, nego samo prasnjav od polir paste. Stavljanje zastite (na ovom autu 2 sloja jet seal-a, i 2 sloja fusso coat light voska) Unutrasnjost (na ovom autu) cistio sa: sonax cistacem unutrasnjosti (zato sto je dovoljan, i nema potrebe za APC) za tapiciranje povrsine, blagi APC za plastike i onda zastita sa megs natural shine dressingom. volan ociscen gliptone cistacem i onda stavljena gliptone zastita (volan je na djelovima pobjelio, valjda od kreme ili koji k.) slike: smola na krovu okviri vrata nekakvo ljepilo ili sta vec je na laku unutrasnjost foam-anje: gliniranje (mislim da je ovo bila polovica haube): ciscenje metalnih cestica sa laka sa iron X-om: felge: Samo poliranje i nisam slikao jer na bjeloj boji ulovit sliku di se vidi prije/poslije razlika nisam uspio, al se zato na crnom vidi bez problema ella popizdila cekajuci svoju setnju stavljanje zastite Vosak za gume (guma izgleda kao nova, bez sjaja) Izvana gotov Iza su se klinci vozili pa su sjedala bila zatabana tenisicama, puna stapica, bombona i sl) volan ociscen i zasticen neke stvari zaboravio slikat nakon ciscenja... Dal se to moze napravit za 2-3 sata? nebi rekao. 4 dana po 7-8-10 sati sam radio. I ne, za mene ovo nije detailing, jer kolko vidim u zadnje vrijeme se i obicno 10 minutno pranje auta zove detailing, valjda da vise kosta ak ima fancy naziv.:doh: Edited September 24, 2015 by Kroky Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Pa da i ja isto mislim ali jel imas kakvu preporuku s cim bi to moglo ici? Ja sam probao sa "kucanskim" preparatima ali nema pomoći.. Gliptone ili nesto drugo? Volio bi sam prvo probati pa ako ide super ak ne otic specijalisti Gliptone je vjerojatno najbolje što se da naći kod nas a imaš ga i tu: Gliptone set :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now