Vila Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 pomalo san lud pa čisto da podjelim s vama i da mi neko kaže neku pametnu znači u alfi je sistem benzin/plin.. na benzin auto radi besprijekorno, ne štuca, ide kako treba, ma zakon e al na plin na laganom gasu u 1,2 i 3. brzini štuca u rasponu od 1500-3000 okr/min znači samo na plinu JEBENO ŠTUCA komplet sistem plina je očišćen i pregledan sva struja, bar ova osnovna, pregledano, sve u redu a sve ove ostale mehaničke stvari mi nemaju logike jer bi onda i na benzin štucala danas ide na dijagnostiku...al evo čisto da se malo raspametujemo, zanima me šta vi kažete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 (edited) brate sve sam ti jucer rekao... pogledaj to pa me nazovi ali bi ipak rekao da je do mape plina da je mozda malo presiromasna pa zeza ili je problem sto se na plin kuha a alfa nije ekspres lonac ko honda Edited September 3, 2013 by Alfaludak Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Pa prvo bi mogao reci koji je sistem plina, flanda, 1 dizna, 4 dizne ... Proizvodac.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 a vidis, na firminoj kappi obratno, na benzinu ne ide kako triba, a na plinu radi ka urica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Pa prvo bi mogao reci koji je sistem plina, flanda, 1 dizna, 4 dizne ... Proizvodac.... direktni...landi renzo...plin je bio na dijagnosticic, sve je u zarez točno, svaka vrijednost Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 brate sve sam ti jucer rekao... pogledaj to pa me nazovi ali bi ipak rekao da je do mape plina da je mozda malo presiromasna pa zeza ili je problem sto se na plin kuha a alfa nije ekspres lonac ko honda tvoje riječ je SVETA :dance3vs1:...probat ćemo, danas popodne se pripremi na maltretiranje Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Na mom bivšem plinašu se isto događalo, što manji okretaji to je bolje cukao na plinu a na benzinu ništ. KVAR: kablovi i svijećice. Najprije sam samo smanjio zazor na svijećicama i odmah je upola manje cukao a nakon zamjene kablova i svijećica proradio ko svaki pravi expres lonac Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Struju si kažeš provjerio?... Moja prva sumnja : MAP senzor Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 imao takak slucaj na jednom starom autu, bobina bila nagorena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 APDEJT skinute svićice, bile su mrvu mokre, osušene, i kablovi provjereni, vraćeno sve nazad sad trza samo u prvoj brzini,u istom rasponu od 1500-3000 okretaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Kreci iz prve na 5000 i nema problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Kreci iz prve na 5000 i nema problema :lol::rofl::rofl: vec vidim svaki semafor skripa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Kreci iz prve na 5000 i nema problema to mi je i Mijo reka...jesi to sad reka ..prva druga treća aaananananananana 150 :whistling: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 APDEJT skinute svićice, bile su mrvu mokre, osušene, i kablovi provjereni, vraćeno sve nazad sad trza samo u prvoj brzini,u istom rasponu od 1500-3000 okretaja menjaj kablove i svijećice, i ja sam se nahebo dok nisam skužio...............multimetar kaže kabli dobri, svijećice ok al cuka li ga cuka, a na bengu sve 5. Kao da je plin bolje osjetljiv na slabu iskru :dontknow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 e pa to ću i napravit...zahvaljujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Pa nemozes s multi metrom ispitivati kablove za svijecicu. On se cisto drukce ispituje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Možeš, staviš na 20 kohma i pikneš ga da vidiš dal je u prekidu, ako je probio a nije u prekidu vidi se i golim okom tak da se može samo treba znat kak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Možeš, staviš na 20 kohma i pikneš ga da vidiš dal je u prekidu, ako je probio a nije u prekidu vidi se i golim okom tak da se može samo treba znat kak. Pa to, ne vidis ako je probio. Ali da se to ispitati, treba napraviti iskru preko 4cm ako je ispravan kabel i bobina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Isto tako nemreš napravit iskru na 4 cm ako ti je kraj kabla uvučen u lulicu 5 cm. Moj način nije jedini način, može se svakak kabel ispitati a sve ovisi o izvedbi priključaka i vrsti kabla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 posaljem ti druge originalne kablove nema vam TS klasicne kablove nego je COP sistem vila - umro mi telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 šalji brate,al po hitnom postupku a ja tebi šaljem nekakav mobitel jer ovaj šta imaš je dno brate, ne može jadan više Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Nemoj slucajno poslat mu L7 jer te ubijem. Sad znam za kaj ti hitno treba lova. Tak ti i treba kad vozis Alfu. : P Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 ma samo gas nemoj ju spistat ispod 3000 i problema nemas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 jel ide ko u ST da ponese??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now