Jump to content

Recommended Posts

Posted

moze neka preporuka full sintetike za getribu 75w90, colt czt , navodno da je Fuchs titan race SYN5 jako dobar? po originalu neznam sta ide unutra ali nikad nisam imao problema..

Posted (edited)

TAF X imam i ja odnedavno, nije mi rjesio saltanje u potpunosti, ali vecinu jest.

Ovi moji sa Mazda foruma se kunu u Ford Manual Transaxle fluid XT-M5-QS

Imam i dalje problemcic sa saltanjem u drugu, kao i mnogi ostali u ovom threadu: http://www.mazdaspeedforums.org/forum/f629/transmission-cured-125104/

i rješili su problem stavljajuci ovo Fordovo ulje tj. Fuchs koji ih radi za njih

Edited by jucca
Posted

Samo imajte na umu da je trziste ulja PREPLAVLJENO laznjacima, npr. U Srbiji se nabavi Motul 300V pa 6€ litra. Toliko malo ni tvornicu ne kosta.

Castrol je nor. NAJKRIVOTVORENIJA marka ulja, uz Mobil.

Prije nego svrsite na ebay cijene, ukljucite malo mozdane vijuge. Nema TAKO jeftinig, a kao NAJBOLJEG ulja.

Posted
ima nesto i u tome "ako nemam marzu od 60%, neradim".

mislim na nase prodavace djelova i ulja..

Prije bi bilo ako nemam marzu 100% ne radim. Pa dosta mehanicara na nake djelove ima popust 60%, a na tim djelovima je trgovac zaradio.

Posted
ima nesto i u tome "ako nemam marzu od 60%, neradim".

mislim na nase prodavace djelova i ulja..

a s koliko bi ti radio i platio ljude,prostor,struju,doprinose,komunalnu naknadu,aute,gorivo i sve ostale troškove poslovanja?

Posted

Otvorite svoju firmu, kupite/iznajmite prostor, neki mali lager, npr. 5000€, pa serite o marzama. Po ovakvim proljevima za 3 dana NITKO ne bi radio, jer bi propali u roku keks.

Najlakse sjedit doma i pametovat o marzama. A nitko nije probao raditi kad ima 1000000kn godisnje koje mora zaraditi(ne prometovati) da bi platio ljude, prostor, drzavu, itd, a da jedne jebene kune ne stavi u djep.

Posted

Teški OT...

Koje ulje da ja stavim u scenica 1.6 16v? Postoji li neka tekućina da se ispere mjenjač kod izmjene? Negdje sam pročitao da to rade petrolejem ?!

Posted
a kako to onda vani uspjeva i funkcionira s normalnim marzama od 10-12%?

cek, vec vidim odgovor, drzava je kriva :D

Na šta točno je to marža od 10-12% ? Na proizvodnju ? Preprodaju ?

Posted

ebay ima puno bolju zastitu brandova. Ako pise da je orginal, onda je 99.99999% orginal. Jer ako se skuzi da nije orginal nesto, taj kupac gubi oho love i gotov je.

A kod nas ce slegnuti ramenom i gotovo. Ako se gdje treba bojati neorginal robe to je kod nas, ne ebay.

Posted

Ako je sve po PS-u kao u mome slučaju, ispod 20% si propao...možda maloprodaja malo manje jer mi frankiramo robu sa svojih 12 kamiona po cijeloj HR. Ali i maloprodaja sumnjam ispod 15% da može disati. Ovih 10-12% eventualno u svome prostoru i da i ti radiš.

Zanemarimo ovo što sam napisao u slučaju da imaš bolesno dobar promet što vjerovatno i je u ovom slučaju koji spominješ :)

Posted

Ponavljam, daj primjer!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...