rkoren5 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Pozdrav. Imam frku sa EGR ventilom na Mercedesu A 180 cdi.Simptomi su: s upaljenom greškom na egr ventilu u početku vožnje auto nakon pokretanja ide normalno, preko 3000 okretaja, vuče, pali turbinu itd. Nakon nekog vremena, par min ili par km, više ne dozvoljava vožnju preko 3000 okretaja niti preko 140 km/h, dakle baca ga u safe mode, odnosno auto nema snagu. Bio sam u ovlaštenom servisu i nakon dijagnostike su mi rekli da je problem u EGR ventilu i da je cijena 2900 kn + PDV. Čitam malo po forumima i vidim da su neki ljudi uspjeli rješiti problem čišćenjem samog egr-a. Zanima me tko bi mogao odraditi čišćenje egr-a ili pogledati da li postoji još neka solucija, da auto ima snage kada se zagrije (na otprilike 75 stupnjeva radne temperature gubi snagu) i da mi se više ne pali lampica motora koja baca auto u safe mode. Hvala na odgovoru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Pa nije ti ga jeftinije softverski ugasiti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Pa nije ti ga jeftinije softverski ugasiti? I kaj ću onda na ekotestu? Da li je moguće ugasiti egr ventil preko dijagnostike, da li onda auto ima snagu konstantno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dac Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Za skinut ga je uff bas zabava... Nema veze sa eko testom,da je moj auto ugasio vi ga softverski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 dobro, koja je posljedica ako ga ugasim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Na dizelu se na ekotestu mjeri samo zacrnjenje tako da nemaš uopće brige oko toga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 dobro, koja je posljedica ako ga ugasim? Svjesno sudjeluješ u prekomjernom uništavanju flore i faune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 a koja je onda posljedica gašenja EGR ventila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 a koja je onda posljedica gašenja EGR ventila? sad vidim post od tcode-a gore :-) Nadam se da mi neće paliti lampicu i da će auto normalno ići. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 AK imaš DPF baš te briga, neće dimit, osim što će se DPF zaštopat u narednih par hilajda km ... pa ćeš skidat i njega Ja sam DPF skinuo, EGR je nedavno riknuo i slični su simptomi ko kod tebe, samo se ne pali lampica ni niš nego nekad ima snage, nekad ne .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 a koja je onda posljedica gašenja EGR ventila? lampica bu gorila ziher Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 AK imaš DPF baš te briga, neće dimit, osim što će se DPF zaštopat u narednih par hilajda km ... pa ćeš skidat i njega Ja sam DPF skinuo, EGR je nedavno riknuo i slični su simptomi ko kod tebe, samo se ne pali lampica ni niš nego nekad ima snage, nekad ne .. Onda mu ovo i nije od neke koristi ako automobila malo ima malo nema snage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 Šta nitko ne zna nekog tko čisti egr ventile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeb_st Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 neznam kako je na mercedesu pogotovo a klasi gdje ima malo mjesta pod haubom,al svaki malo bolji mehanicar ti ga moze skinuti u pola sata i ocisti ga fizicki .... osim ako nije neko cudo od tehnike... valjalo bi ocistiti i usisnu granu ako vec skidas egr cistiti ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Ja sam imao zajebancije sa EGR ventilom na svom autu. Čišćenje je pomoglo tjedan dana i nakon toga opet ista priča Par puta sam čistio misleći da je problem u gareži koja ometa rad ali očito nešto unutar samoga egr-a ode (elektronika ili elektromotor). Naravno, moj motor ima najsloženiji model EGRa, vodom hlađeni kojeg nije moguće zablokirati: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Evo jučer opet bio na dijagnostici u ovlaštenom Mercedes servisu u Varaždinu. Napravili dijagnostiku jer sam imao još jedan problem za otkloniti. Uglavnom pitao sam ih za deaktivaciju egr-a i rekli su mi da nije pametno to raditi, na što je cura odmah rekla da nećemo to raditi (ona je vlasnik auta). Zatražio sam ih da mi vele informaciju da li se može egr očistiti i rekli su da može ali da će biti kratkog vijeka jer je navodno problem elektronski dio na njemu. Pitao sam ih kako znaju tako da mi je tip zaokružio gdje se to vidi na dijagnostici. Pitao sam ga da li zna ikog da se to može popraviti, rekao je da ne zna. Sad mene zanima da li se to može ikako rješiti. Pitao sam lika na Mercedes Hr forumu ali ništa ne odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Za 2000 kn si rješio problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Za 2000 kn si rješio problem ma vraga 2.000 kn. Zavojnica nova jer sam probao 3 korištene i ni jedna nije radila kako treba, sve tri su ugrađivali u ovlaštenom. Nova je sve greške poništila, cijena prava sitnica 2.200 kn + pdv + posao, sveukupno 3.060 kn. Ali egr nema šanse da kupim nov jer je 2.900 kn + pdv, zato i tražim neko jeftinije rješenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Ima zamjenski EGR, on ti je oko 2000 kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Ima zamjenski EGR, on ti je oko 2000 kn koja firma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Wahler .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Wahler.......... Kataloški mu je 640 140 1860. Znači originalni je. popust za cash? sada zvao u osijek, isto wahlera mi nudi 2000 kn - 10% za cash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Ako je to cifra s PDVom onda nemaš kaj razmišljat. Oko 2800kn je MPC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Kataloški mu je 640 140 1860. Znači originalni je. popust za cash? sada zvao u osijek, isto wahlera mi nudi 2000 kn - 10% za cash. Provjerim ujutro pa javim Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkoren5 Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Provjerim ujutro pa javim Može, hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now