Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
ugl ugradnjen je plin i sve sljaka...samo jedno me zanima, dolje na jugu sam vidio dosta da je cijena plina 4kn cca. dok je ovdje u ZG 4,9-5

ima li negdje u zagrebu da je 4?

Ne znam gdje si vidio da je 4kn, cijelo ljeto je u rasponu od 4.75-5kn, ovisno o pumpi.

• 3 weeks later...

Da ne otvaram novi topic...

Radi se o Renault Scenic 1.6 16V 2005, LPG lovato

Jutros 3 °C, upalim auto (na benzin naravno) i nakon 3 km uredno prebaci na plin..i naoko sve ok (prebacivanje na plin je islo na nizbrdici). odbacim dijete u vrtić, upalim auto na parkingu (na benzin) i krenem..odjednom na dodavanje gasa se ništa ne dešava i auto usporava da bi se naposlijetku ugasio - desilo se kod prebacivanja na plin.

Normalno ga upalim (na benzin) i krenem, opet kod prebacivanja na plin auto lagano umire ali uspio je prebaciti i dalje vozi normalno na plin..

Znači, auto ne prima gas samo i isključivo kod prebacivanja na plin tih 5 sec ...

Servis plina i filteri su odrađeni pred nekih cca 5000km...

ajd jedno pitanje i od mene u vezi ovoga

kad su bile ove velike kiše prošli tjedan, kad prođem kroz vodu cca 20cm, vidim na prekidaču plina da se sistem "resetirao" tj.prebacio na benzin i nakon par sekundi opet svijetli kao da je na plinu. boca je ispod auta i ima klasično onaj jedan elektroventil i žice za senzor količine plina

druga stvar- mislim da ću napokon atestirati plin na registraciji. čujem da ne treba ići više u CVH nego se radi u stanici za tehnički.

što gledaju sve? mislim da brojeve s isparivača neće moć pročitat jer je naguran da se ni njega skoro uopće ne vidi. dal treba ići na vagu?

napunim plin(uzmem potvrdu na punionici) i s papirima odem normalno na tehnički +cca 1600kn dodatno?

dal zajebavaju ako nemam katalizator pošto se eko test ne radi na plin?

druge stvari nebi atestirao

Broj isparivača i detalje dobiješ na izjavi onog tko ga je ugradio, gledaju datum boce, sapunom probaju nepropusnost, uzmu ti lovu i to je to.... Sve rješavaš u stanici za tehnički, oni poslikaju, pošalju u CVH i u par dana dođu papiri i knjižice plina. Bitno je da imaš pun tank plina i benzina zbog mase prilikom vaganja

ajd jedno pitanje i od mene u vezi ovoga

kad su bile ove velike kiše prošli tjedan, kad prođem kroz vodu cca 20cm, vidim na prekidaču plina da se sistem "resetirao" tj.prebacio na benzin i nakon par sekundi opet svijetli kao da je na plinu. boca je ispod auta i ima klasično onaj jedan elektroventil i žice za senzor količine plina

druga stvar- mislim da ću napokon atestirati plin na registraciji. čujem da ne treba ići više u CVH nego se radi u stanici za tehnički.

što gledaju sve? mislim da brojeve s isparivača neće moć pročitat jer je naguran da se ni njega skoro uopće ne vidi. dal treba ići na vagu?

napunim plin(uzmem potvrdu na punionici) i s papirima odem normalno na tehnički +cca 1600kn dodatno?

dal zajebavaju ako nemam katalizator pošto se eko test ne radi na plin?

druge stvari nebi atestirao

Većina valjaka u stanicama služe i kao vage...ali prije nisu priznavali to nego si morao donijeti potvrdu sa neke "baždarene" vage...sad od kako sve stanice mogu izdavati atest vjerovatno i važu auto..bilo bi logično jel :)

to znam da dobijem na izjavi ali me zanimalo dal ovi to provjeravaju

to mi je bitno da se sve radi u stanici da mogu otić kod nekog svog da me ne gnjave za gluposti. vaganje moram onda negdje drugdje obavit pošto mislim da stanice nemaju vagu? pun tank benzina nebudu vidli kod mene :lol: prije će se taj benzin pokvarit nego ga ja potrošim

edit: Žile :thumbsup:

samo moram gnjavit "plinaša" da mi napiše novu izjavu o ugradnji jer je ova stara jedno 2 godine :bag:

mozda blokira koji elektroventil, ili sama špula ili klipic u elektroventilu,ako ima smeca dode kraj klipica pa zna nekad zastekat

Mogu to kako sam provjeriti ili da vozim u servis? Samo kad ovaj moj me neće niti primiti ako nemam zakazano, a upisuje po 20 dana unaprijed..uff...

a ja neznam dal mozes,ali ako imas kljuc 18 ili 19, mozda 17, ovisi koji je sistem, mozes i sam, prvo bi trebo zatvorit plin na boci, izvadit elektroventil, i odsarafit cilindar, ici ce ti malo plina van kaj je ostalo u lajtunzima.

najbolje ako hoces poslikaj iza ventil na boci, i napred pod haubom isparivac i ako ima odvojeno plinski ventil i posalji na pm,pa ti objasnim di kaj treba. a mozes provjerit i sa tim koji ti inace odrzava,jer to je sat vremena posla da se utvrdi do ceg je,ili da se ocisti

JosipZG- reci plinarcu da ti napise izjavu, u izjavi se po novom piše kilaža ugrađene opreme,i mora ti dat račun, moze bit i samo za provjeru ispravnosti instalacije na 100kn, izjave su sad elektronske,nemaju vise 3 stranice. znaci izbjegnes vaganje. i atest je oko 1100kn.

i oduvijek se moglo u stanicu za tehnički a ne samo u cvh, razlika je kaj su u cvh papiri odma gotovi,a ovdje se rješenje i knjižice dobivaju poštom kroz 2tj.

super, hvala

nego, ako mi registracija ističe 21.11, mogu taj dan ić na tehnički(+atest) i vozit se dok papiri/rješenje ne stigne ili moram 2 tjedna prije razmišljat o tome

super stvar je ovaj račun za provjeru instalacije :thumbsup:

e da, kaj s katalizatorom?

Edited by JosipZG

pitanje...imam ugradjen spremnik od 80L....ugl kad natocimo do vrha bude 60L(max max)...i jucer smo isli do majstora da nam malo digne plovak...no kad smo isli tociti nije htio sam stati pa smo sami prekinuli na 79.8...nekako mi se to cini previse za spremnik od 80L :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...