_DEX_ Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Jel ima koja dobra dusa koja mi moze spojiti turnic na Twingu. Znacu turnic je unutra, napajanje je slozeno samo se treba poigrati oko signala sa bobine. Moj mehanicar je spojio, ali ne pokazuje dobru vrijednost (pokazuje manje okretaja). Naravno, placanje solarno. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 Nitko ne zna? Rađe ostavim lovu nekome tu sa foruma nego nepoznatom elektricaru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Ako pokazuje duplo premalo mozda bi se dalo diodama razdvojiti ta 2 signala koji idu na bobine i zajedno spojiti na signal za turnic, samo nek netko pametniji potvrdi ovo prije nego probate Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Jel ima koja dobra dusa koja mi moze spojiti turnic na Twingu. Znacu turnic je unutra, napajanje je slozeno samo se treba poigrati oko signala sa bobine. Moj mehanicar je spojio, ali ne pokazuje dobru vrijednost (pokazuje manje okretaja). Naravno, placanje solarno. Hvala. cek jel kad pokazuje premalo to premalo je stalno ista razlika ili varira? mislim jel ako je stalno ista razlika to rjesi tako da pomaknes slikicu za odredjen kut unutar turnica (ne zajebavam se, ako vec ne zelis placati bezveze nekome to je vrlo logicno rjesenje ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 Joza, probali jucer sa diodama i ne igra. Onda uopce nije pokazivalo. Ja bi nekome odveo, platio da spoji kak spada i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lev Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) Da nije turnic za 2t skuter ili nes tak? Jel pokazuje duplo manje? Oko 350-500 ma leru? Edited August 13, 2014 by Lev Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 Da nije turnic za 2t skuter ili nes tak?Jel pokazuje duplo manje? Oko 350-500 ma leru? Nisam tak mutav Lev. Turnic je za 4-6-8 cilindra aute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frx1 Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Obicno na ecu imas pin koji daje rpm, pa vidi jel turnic ima takav ulaz, ako neide prek bobine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenad667 Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Spoji na alternator ko na dizelu i ima da radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Obicno na ecu imas pin koji daje rpm, pa vidi jel turnic ima takav ulaz, ako neide prek bobine. Prek bobine bi trebao ic. Tak je u uputsvima. Spoji na alternator ko na dizelu i ima da radi Moze detaljnije? Ili se zajebavas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenad667 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Spajao sam na starim dizelima ali oni su imali izlaz oznacen sa D ili W + ne sjecam se vise. Tako spojen je uredno radio , proguglaj malo ja sam preko moba, ima toga na netu jako lijepo objasnjeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lev Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Prek bobine bi trebao ic. Tak je u uputsvima. Moze detaljnije? Ili se zajebavas? imas obicno kontakt na alternatoru za to. Pa daj slikaj uputstva i stavi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Ako nemaš W izlaz sa alternatora onda pogledaj ovdje - http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f28/how-tachofy-your-mk-1-diesel-31515.html Iako, ja mislim da to neće raditi budući je drugačiji signal..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 a da nazoves fire-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 a da nazoves fire-a? on je na HIC-ovoj strani...neka proba kod njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivac Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 ako ne spojis do vikenda, mogu ti u subotu to pogledat Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 15, 2014 Author Share Posted August 15, 2014 ako ne spojis do vikenda, mogu ti u subotu to pogledat Iskreno, ni ne stignem do vikenda. Samo reci kad i gdje da doletim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDo Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Kad dam vozio twinga sam to isto iszrazivao i imas milion how to guideova na netu za twinga bas. Ako je 1ca ili 2ka Twingo nemozes na ecu nego na bobinu moras. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 1bobina,2 ili 4? da se sloziti s svim kombinacijama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivac Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 1 bobina, kada spojis na minus pokazuje manje, na alternator nista, na senzor radilice 0 i 8000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 1 bobina, kada spojis na minus pokazuje manje, na alternator nista, na senzor radilice 0 i 8000 Duplo manje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivac Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 da duplo manje Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Fire, htio sam bas tebe pitat za spajanje, al mi je Zivac reko da si na moru, a i ja sam jos ovaj tjedan u radovima, pa nemam vremena. Onaj drugi tjedan ak ces imat vremena da to pogledas. Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Pa kazao je da ima 1 bobinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now