Jump to content

Recommended Posts

Posted
  Iggy_R said:
Ali to i je cijela poanta, da je za jurcanje po cestama okolo klasični mjenjač bolji, na stranu sad kompromisi svakodnevnog života

Eto..nađe se i netko tko cita..;)

• Replies 287
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted
  BALEV said:
Ja sam pisao o gustu u voznji po otvorenoj cesti jer sigurno ne gustam po slavonskoj u 16h popodne u utorak.. jebo vas grad kojeg ste se uhvatili..

Nitko nista ne cita nego vidi naslov teme i buba svoje..

Tocno to! :clap:

Posted

ja bi i za jurcanje zavojima i bilo kakvim cestama uvijek birao dsg ako mogu sa jacim motorom.

stavis u manualno saltanje i ne vidim po cemu je prednost rucnog mjenjaca osim sto moras rostiljat po kvacilu non stop i micat ruke s volana da bi saltao.

Posted
  Gabre said:
ja bi i za jurcanje zavojima i bilo kakvim cestama uvijek birao dsg ako mogu sa jacim motorom.

stavis u manualno saltanje i ne vidim po cemu je prednost rucnog mjenjaca osim sto moras rostiljat po kvacilu non stop i micat ruke s volana da bi saltao.

To ti je kao da je8es na način da ti žena sve radi, a ti ga samo inicijalno gurneš. Jel fora, je. Ali koliko dugo :lol:.

Posted
  tcode said:
To ti je kao da je8es na način da ti žena sve radi, a ti ga samo inicijalno gurneš. Jel fora, je. Ali koliko dugo :lol:.

Ja nikad neću zaboraviti kad smo mi sa Z-om uletjeli u zavoj sa solidnom brzinom u leru/pod kuplungom jer ti nisi znao u koju da ga metneš.

Nije mi bilo svejedno. :cool:

Posted
  tcode said:

ajde da se i s tobom slazem u necem.... :lol:

Posted

rucni saltung je relikvija i nema ga u autosportu ni u bilo kojem postenom autu tak da svi koji ga imaju u svojim zastarjelim kolima mogu samo pricat price o nekim gustima i kontroli tei zivit u vintage snovima

Posted
  Toninho said:
Dečki, ako se priča o entuzijastičnoj vožnji, onda valjda znate da se kuplung ne koristi samo za izmjenu brzina (i toe&heel, što u stvari nije međugas).

Sve ima svoje pros&cons i prema namjeni, afinitetima biraš.

Daily driver s dobrom dual clutch je super, ali drift/fun/track svakako s nekom od ručnih opcija u mome slučaju.

Ocito jedini covik u topicu koji razumi problematiku svih automatskih mjenjaca...

Bas me zanima kako na DSG rasteretis pogon kad ga malo pretjeras po zavojima...

Da se razumimo, za svaki dan imam auto s DSG, vozio sam svakakva cuda sa dualclutch mjenjacima i divljao s njima, ali da sam moga u njima kontrolirat auto ko u manualcu, e pa nisam... Mozda je do navike, ali meni jednostavno ne ide...

Posted

Ručni mjenjač je super stvar, dok ne probas automatik... za svaki dan automatik je odličan...

Vi tu pričate skoz o 10 različitih stvari.

99% vas vozi auto svaki dan za normalne potrebe i ne neke ekstreme, koliko vas vozi automoto utrke.

U tome slučaju možda nekom je bolje DSG, nekoma ovo nekom ono, vjerojatno stvar navike i opčenito.

Ali da zaključim od 100.000km koje naravim 99% nijh je najbolji automatik, za onih drugih 1% svako ima svoje mišljenje

Posted (edited)

Vidim da još nitko nije spomenuo poziciju više i niže brzine kod DSG u manualnom modu. Kaj nije blesavo da je + bliže šajbi a - prema zadnjem sicu? Nekako mi je logično da u višu šaltam prema sebi a nižu od sebe :lol: il to je sam meni logično :clap:

Edited by Gonzaga
Posted
  Lovre said:
Ocito jedini covik u topicu koji razumi problematiku svih automatskih mjenjaca...

Da se razumimo, za svaki dan imam auto s DSG, vozio sam svakakva cuda sa dualclutch mjenjacima i divljao s njima, ali da sam moga u njima kontrolirat auto ko u manualcu, e pa nisam... Mozda je do navike, ali meni jednostavno ne ide...

E zato EDS,DSC,Esp i molitva te svijeća na Kamenitim vratima...:)

Posted
  Raptor6767 said:
Ja nikad neću zaboraviti kad smo mi sa Z-om uletjeli u zavoj sa solidnom brzinom u leru/pod kuplungom jer ti nisi znao u koju da ga metneš.

Nije mi bilo svejedno. :cool:

Znaš kaj je super sa cabriom? Kako god da se voziš, nikad ga ne možeš okrenut na krov :lol:. Ajde ajde, ne cvili, nije uopće bila nikakva frka, vozio sam te k'o baba jajca na plac.

Posted (edited)

Moje viđenje je sljedeće:

- običan automatik mi se gadi, osim što prosječan automatik ne zna ni sam u koju će brzinu (npr. Laguna ili Accord koje imamo u firmi), još je i trom u šaltanju te si ponekad u leru čim pustiš gas, onak wtf, užas

- moderni automatik tipa ovi sa 8 brzina novi - yes that's more like it

- dupli kuplung (DSG, DKG, PDK...) - za neki nadrkani auto ko stvoren, onak da je moguće na moj staviti DSG već bi radio neki swap odavno, uglavnom po meni najbolja opcija - problemi nastaju kod previše momenta, onda moraš doć sa vrećom gotovine da ti se tak nešto pojača

- ručni mjenjač - dobar je dok ne odeš predaleko sa nadrkavanjem auta ili ak si složiš auto da je živ samo u jako visokim okretajima, onda već postoje šanse da zapne, da ovo da ono - dok si 100% koncentriran je još i ok jer znaš do kojih okretaja smiješ ići, a da te ne ubije u pojam. Trpi najviše momenta i maltretiranja i najjeftinija opcija za tuniranje. Pored toga je najlakši i s njim imaš najmanje gubitaka.

Da uzimam GT3 uzeo bi sigurno sa DKG jer je taj auto napravljen za stazu a na stazi sekunde možeš ganjat samo sa autom bez kuplunga. Da poludim nekad sa svojim po kolonama iako mi kuplung i nije toliko tvrd, istina i najradije bi izašao van i otišao pješke, smanjio obojici muke jer nakon pol sata kuplung 1. stani pa ponovo tako i vragu bi prekipjelo. Zato imam skuter i auto je oslobođen svih muka gradske vožnje dok vlada krkljanac, a ja si fino hladim živce i sav sam si super kad gledam druge kak stoje, a ja prolazim kao da nema kolone :)

Edited by Mario_S3
Posted
  Gonzaga said:
Vidim da još nitko nije spomenuo poziciju više i niže brzine kod DSG u manualnom modu. Kaj nije blesavo da je + bliže šajbi a - prema zadnjem sicu? Nekako mi je logično da u višu šaltam prema sebi a nižu od sebe :lol: il to je sam meni logično :clap:

Na bmw je onak kak je logicno,prema naprijed niza,prema gepeku visa...

Posted
  Lovre said:

Kakvo rasterecivanje pogona?

Mislim da vama treba skola voznje

Jedino za drift priznam clutchkick

Posted
  TomiTraktor said:
Kakvo rasterecivanje pogona?

Mislim da vama treba skola voznje

Jedino za drift priznam clutchkick

Ti isto s kuplungom samo mijenjas brzine?

Jesi ikada popravljao understeer kuplungom?

Znas li sto se dogadja kada si u oversteeru i stisnes kuplung?

@ Insane

Sekvenca nije manual i ne koristi se u auto sportu?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...