Jump to content

Manualni vs automatski mjenjači

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

DSG mozda stvarno najbrze uzubi zubcanike, ali za kurac ti to kad to ne mozes u autu iskoristit bez da napravis remap DSGa a onda nastaju problemi...

Tj. on odradi saltanje u 8ms, ali spojku ne otpusta sve dok mu se okretaji ne izjednace... Dok npr. na Ferrari otpusta spojku puno prije, pa na svakom saltanju osjetis ko da te neko nogom u ledja zviznia...

Ovo je barem moje amatersko iskustvo iz voznje jednog i drugog mjenjaca u vise modela VW i Ferrari... Novije VW sa DSG poput 7R nisam vozia , ali cua sam da je tu ipak nesto agresivnije otpustanje spojke,ali nisam proba... I vjerovatno i na Veyronu se to odradjuje bitno agresivnije i brze...

Nisi bas u pravu. Upshift nema sto izjednacavat okretaje i 8ms je vrijeme saltanja, ukupno. Na downshiftu izjednaci okretaje ali opet je to sve ukljuceno u onih 600ms.

Onih 250ms sto je Spex napisao za rucno saltanje je valjda najbrze ikad :) Mi smrtnici smo blize duplo tome.

Nisi bas u pravu. Upshift nema sto izjednacavat okretaje i 8ms je vrijeme saltanja, ukupno. Na downshiftu izjednaci okretaje ali opet je to sve ukljuceno u onih 600ms.

Onih 250ms sto je Spex napisao za rucno saltanje je valjda najbrze ikad :) Mi smrtnici smo blize duplo tome.

Ne znam, vozim DSG svaki dan i u realnosti mu treba puno vise od 8ms da presalta iz brzine u brzinu, barem ono efektivno otkad krene saltat dok okretaji prestanu padat i krenu "rasti" opet i auto nastavi ubrzavati...

Da on odmah presalta auto bi ti cukao / lupao jako na svakom saltanju jel bi ti spojkom zaustavljao motor i ta energija mora negdje otic, a nema sanse da motor samo od sebe izgubi 1000-2000 okretaja u 8ms koliko mu otpada na saltanje...

To vjerujem da tako mora biti jel je to kompromis udobnosti...

Pa mislim da je cak Fire stavljao video kako se DSG ponasa kad mu "ubrzas" odvajanje spojke... Lupa i provrti na svakom saltanju...

Kod Ferraria npr. imas bas to, u sport modu... prije on presalta nego okretaji padnu i viruj mi cujes itekako lupanje iz mjenjaca i doslovno udarce u trenutku saltanja...

Evo jedan ručni šaltung sa jednom rukom na volanu i mob u ruci i drugom šaltam..

Nije to tako sporo baš.. :D

Pojačati malo zvuk.. :)

cudo kako wot box pomaze, ali je tp i dalje sporo u odnosu na dsg, zar ne bi mogao logirati vrijeme izmedju brzina na temelju klapne gasa, znaci kad prekine gas i kad ga ponovno stisne, kako da se izrazim

Ne znam, vozim DSG svaki dan i u realnosti mu treba puno vise od 8ms da presalta iz brzine u brzinu, barem ono efektivno otkad krene saltat dok okretaji prestanu padat i krenu "rasti" opet i auto nastavi ubrzavati...

Da on odmah presalta auto bi ti cukao / lupao jako na svakom saltanju jel bi ti spojkom zaustavljao motor i ta energija mora negdje otic, a nema sanse da motor samo od sebe izgubi 1000-2000 okretaja u 8ms koliko mu otpada na saltanje...

To vjerujem da tako mora biti jel je to kompromis udobnosti...

Pa mislim da je cak Fire stavljao video kako se DSG ponasa kad mu "ubrzas" odvajanje spojke... Lupa i provrti na svakom saltanju...

Kod Ferraria npr. imas bas to, u sport modu... prije on presalta nego okretaji padnu i viruj mi cujes itekako lupanje iz mjenjaca i doslovno udarce u trenutku saltanja...

Stvarno ne znam za Ferrari pa ne mogu komentirat :)

Jesi ti siguran da ti je taj dsg ispravan?

8ms oni racunaju onaj trenutak kad stisnes + i on je u visoj brzini. Zato on ima predradnju kad drugo kvacilo vec ima izabranu brzinu vise (1-3-5 i 2-4-6).

Nisam shvatio ovo padanje okretaja? Toga nit ne smije bit, bas zbog toga sto je sljedeca brzina vec pripremljena.

Moj nije imao nikakvih trzanja niti lagova. A prije par tjedana sam vozio 6R i identicno radi kao sto je i moj radio. Naravno da ti ne mogu sad tvrdit da je to tocno 8ms ili 100 ili koliko ali osjetio bi da postoji nekakav lag na saltanju. Pricamo o upshiftu naravno

cudo kako wot box pomaze, ali je tp i dalje sporo u odnosu na dsg, zar ne bi mogao logirati vrijeme izmedju brzina na temelju klapne gasa, znaci kad prekine gas i kad ga ponovno stisne, kako da se izrazim

Normalno da je sporije.. ali auto instantno krene ubrzavat na svakom saltanju.. nema kao prije da stane.. meni po osjecaju je dosta bolje, ali koliko je realno nisam probao s nikim sa ili bez razliku..

DSG i sve takve varijante (PDK, DKG itd.) su vrhunski mjenjaci, ali je i njemu vrijeme lamele 180ms, bez obzira na 8ms prebacivanje "vilica" u slijedecu brzinu...

ISF_Trans.jpg

Ne postoji nista brze od prave sekvencijale (a to je samo za utrke)...

Gledam ovu sliku je nekaj mi ne stima. Gabre kaze da je vozio IS-F i da je getriba sporija naspram DSG, a ovdje na slici ispada da salta brze. Netko tu mulja... :D

nisam napisao da su smece, ali da nisu jos uvijek dovoljno dobri kao dsg. Bilo koji mjenjac sa duplim kvacilom je dobar, ali je DSG jos uvijek NAJBOLJI.

vozio sam ISF-a sa 7 ili 8 brzina ZF mjenjacem, i isto jebeno dobro radi, ali je to jos uvijek daleko sporije od S4 sa stronicom (verzija dsg-a)i to sam ih vozio unutar istog tjedna, i kad sam sjeo u S4 to je drugi svijet po pitanju saltanja oces u vecu ili manju brzinu.

Edited by _DEX_

Nisi to napisao, isao sam citat pa pogledaj :)

Uglavnom, prica je krenula kad si utvrdio da vw-ov dsg nije vrh vrhova a brzi ne postoji :)

Nisam. Original referenca je bila na Gabreovo masturbiranje na DSG i izjavu da nitko drugi nema ni približno dobar mjenjač.

Vjerojatno zanemariva, mozda bi cak bez dsg-a bio brzi zbog manje kila.

Inace neznam kako se DSG ponasa na stazi, dali se pregrije ili nesto tako

isti vozac 1sekunda minimalno

kakvo pregrijavanje ? pa to je robotizirani rucni mjenjac nista se ne grije vise od klsicnog mjenjaca

Gledam ovu sliku je nekaj mi ne stima. Gabre kaze da je vozio IS-F i da je getriba sporija naspram DSG, a ovdje na slici ispada da salta brze. Netko tu mulja... :D

pa imam ti video i od ISF-a pa mozes direktno usporediti, meni osobno se S4 bolje salta, ISF mi je ipak nekako malko ljeniji, iako isto vrhunski radi. I ima nenadjebiv zvuk ono brutalno do ibera, na snimci se ne moze ni pola docarati, na downshiftu zaurlice svaki put, ono strasio sam ljude po cesti haha :D

[video=youtube;Nm1c3a-q6L4]

Nisam. Original referenca je bila na Gabreovo masturbiranje na DSG i izjavu da nitko drugi nema ni približno dobar mjenjač.

komunikacija ti je na razini prvog srednje. :thumbsup: a i znanje izgleda jer uz sve cinenice koje su ovdje iznesene ti si i dalje u nekom svom filmu.

Edited by Gabre

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...