Rockatansky Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Jos ako je ulje zeleno a ne žuto ko ono iz trgovina ima cijena smisla. Problema zazelenit ulje. Ulje treba biti zagasito žute boje s primjesom zelene. Svako pravo zeleno ulje je gorko za prosječno nepce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Tako je, mora imat gorcinu. Plus realno, dok ih sam ne uberes i nosis u uljaru na presanje, ne znas sto je unutra. Ja sam ove godine prvi put bio u berbi maslina, mi kontinentalci smo vise naviknuti na berbu grozdja. I s ubranim maslinama u uljaru odmah. Otprilike smo dobili 100 i sitno litara od tone maslina. Pretpostavljam da je to i inace nekakav omjer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Svega jednom u životu sam probao meni fino maslinovo ulje. U konobi Vrilo u Prudu kod Metkovića. Bilo je baš jako zelene boje. Žao mi je ko psu što smo se nalijali i zaboravio pitati jel ima za prodati. Ako ima nekoga sa tih prostora da mu je poznata konoba i ulje kakvo imaju, te zna di se to može nabaviti neka javi. Kupujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Tako je, mora imat gorcinu.Plus realno, dok ih sam ne uberes i nosis u uljaru na presanje, ne znas sto je unutra. Ja sam ove godine prvi put bio u berbi maslina, mi kontinentalci smo vise naviknuti na berbu grozdja. I s ubranim maslinama u uljaru odmah. Otprilike smo dobili 100 i sitno litara od tone maslina. Pretpostavljam da je to i inace nekakav omjer. Sitnu dozu gorčine da, probao sam ih nagrađivanih svim i svačim, a ne bih ih psu dao koliko su gorka...modernističko preseravanje...bar po meni. To ti je cca. 10% randmana...slabo po meni, ali ako ih se bralo zelene da bi se dobilo "moderno" ulje normalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frx1 Posted November 30, 2016 Author Share Posted November 30, 2016 Sitnu dozu gorčine da, probao sam ih nagrađivanih svim i svačim, a ne bih ih psu dao koliko su gorka...modernističko preseravanje...bar po meni.To ti je cca. 10% randmana...slabo po meni, ali ako ih se bralo zelene da bi se dobilo "moderno" ulje normalno. Slazem se, i ja sam probao neka nagradjivana i to je pre zeleno i gorko. Rendino je okusom ok, mada mi je prosla godina bila bolja. Trenutno imam u ponudi to gorce za 100kn, pa ak neko voli, nabavim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Sad ste se ulovili gorcine, nije to ni bitno nego okus. Kako kome pase, pa nismo svi isti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Sad ste se ulovili gorcine, nije to ni bitno nego okus. Kako kome pase, pa nismo svi isti Bitno je kad znaju ulja biti toliko gorka da im okus dolazi više kao aftertaste kad prođe gorčina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Ima li netko domacih slavonskih kobasica za prodati?..Moze i seka ili kulena...tnx.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Imat ću ja kroz 15-20 dana. Imaš malo višlje slike kako izgledaju. Domaća slavonska šarena svinja, radi se po starinski bez aditiva samo sol i začini Sent from dark side using the force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Slazem se, i ja sam probao neka nagradjivana i to je pre zeleno i gorko. Rendino je okusom ok, mada mi je prosla godina bila bolja. Trenutno imam u ponudi to gorce za 100kn, pa ak neko voli, nabavim. Kad trebaš još, pa makar 1 bocu, da usporediš ovogodišnje? Xman - od 12-15% je inače količina ulja koja se dobije, ove godine je nešto i veći postotak, ali je slabiji urod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 imho potrazite maslinovo ulje u istri ove godine, urod je bio brutalan, i kvaliteta i kolicina pa su cak nesto i pale cijene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Kod mojih su masline bolje rodile i još k tome ove sezone nema problema s mušicom. Ja ionako koristim samo ulje za salatu a prebacio sam se na domaću svinjsku mast za pečenje svega. - - - Updated - - - I te fore da ulje košta 200kn umirem od smijeha, porez na jelene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Kod mojih su masline bolje rodile i još k tome ove sezone nema problema s mušicom.Ja ionako koristim samo ulje za salatu a prebacio sam se na domaću svinjsku mast za pečenje svega. Pa maslinovo ulje i je samo kao začin ili preljev po nečem kad je već pečeno...peći nešto na maslinovom ulju je grijeh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktor04 Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Dobar sir,dobar kruh i maslinovo. To je sve kaj mi treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Na Krku je isto bilo super ove godine al prosle je bilo jako malo maslina/ulja. I neki kurac ih je bio napao na par lokacija, ne znam vise kak se to zove, neki nametnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Pa maslinovo ulje i je samo kao začin ili preljev po nečem kad je već pečeno...peći nešto na maslinovom ulju je grijeh. Ja ne koristim ništa osim domaće masti i maslinovog ulja te kokosovog ulja gdje ne želim jak miris. Bućino ponekad ali rijetko. Pečem na masti ili maslinovom ulju. Ovo "biljno" ne koristim. Sent from dark side using the force Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 A nije ni namjenjeno za visoke temperature, pa vise stete nego koristi Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Ali manje je kancerogeno nego obično ulje. Kažem da najviše koristim mast, koja je nepravedno šikanirana i proglašavana nezdravom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 A nije ni namjenjeno za visoke temperature, pa vise stete nego koristi babske priče, baš naprotiv.. LG-D855 on Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
detroit Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 dobar frend se bavi rakijašenjem kao hobi, rakija je fakat fina(šljiva) i radi to po PS-u, inace ga nebi preporucio, cura mu je kvazi dizajner, a oboje su zajebanti, pa eto nastao je ovaj proizvod, posto je ilegalno prodavat alkohol, prodaja ide "samo poznatima", pa ako se netko odluci sa mnom ce kontaktirat 098 570 003, marko.licko@gmail.com, PM cijena je za 720ml = 50,00kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 kako "obozavam" te danasnje dizajnere! Form over function! A toči se sa žlicama valjda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 kako "obozavam" te danasnje dizajnere! Form over function! A toči se sa žlicama valjda... Pretocis si doma Link to comment Share on other sites More sharing options...
detroit Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 kako "obozavam" te danasnje dizajnere! Form over function! A toči se sa žlicama valjda... veli to covjek koji vozi alfu Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Ako je šljiva dobra cijena je korektna. A ovo je hillybilly pakovanje Sent from dark side using the force Link to comment Share on other sites More sharing options...
detroit Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Javio mi frend da je cijena za litru 70kn, pakovanje u cola21 flaši za non hillbilly ekipu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now