Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jendo pitanje teoretsko..da vidim mozda neko imao slican problem ovdje.

2.0 TFSI, 2008 god, onaj sa 200 ks serijskih, 80 000 km, revo stg3, 3 bobine su prve jos uvjek, jedna crkla.. na cetvrtom cilindru. nakon toga zamjenjena, i crkla nakon mj dana. nije skroz crkla, nego kad bi se par puta stisnulo jace, onda bi poceo trokirat.

zamjenjena svjecica i bobina na istom cilindru. nakon par dana opet ista stvar, prvih nekoliko stiskanja gasa sve super, nakon tog pocme trokirat opet, pod gasom, na srednjim okretajima. i ode bobina. bobine sigurno odu, jer kad je stavim na drugi cilindar, na njemu javlja missfire..

Sta moze bit? krivi zazor svjecica? unisten/los kabel za tu bobinu? nedovoljno jako zavidane svjecice? previse advance timing? svjecice su bkr7eix, hladnije od originalnih..

tlak je oko 1.4 bara najveci, afr je na punom gasu 11.8-12

Edited by Drag_steer
Posted

mislsi na kabelu od tog cilindra? oonaj kao rail plasticni za kabele od bobina..ima lijevo i desno idu zice dolje.. sad koja je za sta nemam pojma.. moguce da je zica malo ostecena jer je blizu turbine. jel se mogu mjenjat te zice/harnes od bobina?

Posted (edited)

Kako sam ti vec napisao kad smo se culi probaj sad po hladnom vremenu stavit orginal svjecice a ne hladnije. Jako puno ljudi s 2.0 tfsi ima problem s "missfire-om" kad su na hladnijim svjecicama po hladnom vremenu.. cim je zahladilo i mene na 1.8t je to jebalo. Stavio sam orginal i sve 5

Mislim da je i Mario S3 pisao nesto o tome

Predetonation occurs:

-deposits in the combustion chamber causing hotspots and incorrect heat range spark plugs.

-If it is "too hot", too much heat is still on the spark plug which causes predetonation

-timing is too advanced

-octane too low

with the spark plugs, the key note is the heat range. A lot of people like to use colder spark plugs when they go increase the boost. The downside is during the winter, being too cold, the plugs will foul easily which causes misfiring.

Edited by Raptor6767
Posted

pa jedno glupo pitanje, ali jesi provjerio da ti mozda ne curi ulje na taj cilindar, tj od poklopca ventila i sliva se unutra?

Posted

Isti problem imam i ja,

znači kad ubrzavam i drzim pun gas sve ok, ali ako poklopim gas i pustim na cca 3500 auto stroka, nekad je znao i ostat radit na tri cilindra.

sve živo sam probo,

jedno 3 seta svječica sam probo, od hladnijih, od platinum, do običnih NGK i stalno isto, Bobine koje koristim su od TFSI

onda sam uzeo od frenda sa 1,8t pola orginal bobine i u 5 km sam mu skurio jednu bobinu ;) vratio ove TFSI i radi ali opet nekad stroka

Promjenio sam komplet instalaciju, NIJE pomoglo

sad sam naručio 4 nove NGK bobine od TFSI koje kažu da su najbolje, pa ćemo vidjet

Posted

vw ima problema s instlacijom(izolacija zica zeza) pa se znaju dodirivati zice. Ove bobine nove sto stavio, jer su to org ili zamjena?

Posted
vw ima problema s instlacijom(izolacija zica zeza) pa se znaju dodirivati zice. Ove bobine nove sto stavio, jer su to org ili zamjena?

Koje idu original?

Meni su za tsi nudili beru, bosch i valeo čini mi se... Kad su mi trebale naravno.

Posted

Original bobine sam stavio svaki put. Znaci moze se promjenit instalacija 'kablovi od svjecica' kompletna?

Petar: tebi random bobine odu ili na 1 cil? Znaci voznja malo brza gradska i sve ok, cim odes treca cetvrta pun gas, bobina ode?

Posted

Svječice su ok, te imam ja, nikada problema - i imam prve bobine, a auto ima 80kkm. Zazor na svječicama je tvornički, nikad ne mijenjam. Negdje nešto ne valja sa kablovima ili možda nešto što nema veze sa strujom!

Posted

Meni ti nema veze koja brzina.

U prvoj nek poklopim gas malo boost nek dodje pustim gas kao da pukne i stroka.

A recimo odem van grada kad drzim pun gas ili pola gasa a auto ubrzava nikakvih problema nema

Svjecice 1,2,3 nist a

Bobine stavio orgina 1.8t jos gore na tfsi je malo bolje

Promjenio instalaciju bobina od kompa do bobina - nije rijesilo problem

Sad cekam 4 nove NGK bobine koje idu na audi r8

Pa cu probat te nove i kombinirat svjecice da vidim sta ce bit

Posted
Sto se tice Misfire-a dosta ovisi i o gap-u svjecica,sto se gura veci boost gap mora biti manji.

Gap na ispravnim bobinama se ne mora dirati ispod 2bara boosta.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...