ND4SPD Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 (edited) Koju bakrenu mast upotrebljavate za vijke kotaca i dosjed felge? I opcenito za vecinu vijaka? I da li upotrebljavate obicnu mast ili mast u spreju, odnosno sto je od toga bolje? Edited October 26, 2015 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 ja bakrenu mast u spreju, koja god mi dode pod ruku, ne vidim neku razliku, bitno da je masno da ne hrđa :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Koju bakrenu mast upotrebljavate za vijke kotaca i dosjed diska na glavcinu? I opcenito za vecinu vijaka? I da li upotrebljavate obicnu mast ili mast u spreju, odnosno sto je od toga bolje? Ja koristim u spreju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Ja koristim pinel... Castrol Optimol Paste TA - nije bakrena, ali neces se zeznut... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Ja koristim pinel...Castrol Optimol Paste TA - nije bakrena, ali neces se zeznut... Dobro, ne treba mi ta tvoja za soma eura Vidi ovu: http://www.njuskalo.hr/strojevi-alati-ostalo/bakrena-mast-visokokvalitetna-podmazivanje-made-in-germany-oglas-15953784 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Mozes i kitu mazat sa njom dugo traje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Dobro, ne treba mi ta tvoja za soma eura Vidi ovu: http://www.njuskalo.hr/strojevi-alati-ostalo/bakrena-mast-visokokvalitetna-podmazivanje-made-in-germany-oglas-15953784 ajmo popola tu kilu zet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Mozes i kitu mazat sa njom dugo traje Za to imam Johnson's baby ulje :lol: ajmo popola tu kilu zet Bas bi i mogli Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Za to imam Johnson's baby ulje :lol: Bas bi i mogli Cmar kazes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 (edited) Dobro, ne treba mi ta tvoja za soma eura Vidi ovu: http://www.njuskalo.hr/strojevi-alati-ostalo/bakrena-mast-visokokvalitetna-podmazivanje-made-in-germany-oglas-15953784 nesto ispod 300kn je bila kila s dostavom u RI.... ona mala pakiranja su pljacka (200grama-16GBP+dostava)... ovako se jos i isplati uzet.. samo "approved" :rofl: eto ti spec: Description OPTIMOL™ PASTE TA for screw connections up to + 1100°C/+ 2012°F. It is used as assembly paste and prevents seizing, welding or scaling. OPTIMOL PASTE TA ensures a good separating and sealing effect in high temperature and wet environments as well as under the influence of aggressive media. Edited October 26, 2015 by Sasaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Cmar kazes Znas i gotovo :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 nesto ispod 300kn je bila kila.. ona mala pakiranja su pljacka (200grama-16GBP)... ovako se jos i isplati uzet eto ti spec: Description OPTIMOL™ PASTE TA for screw connections up to + 1100°C/+ 2012°F. It is used as assembly paste and prevents seizing, welding or scaling. OPTIMOL PASTE TA ensures a good separating and sealing effect in high temperature and wet environments as well as under the influence of aggressive media. Zato bas i pitam, kila jos ok, a ona mala pakiranja su kako ti kazes pljacka Za ovu sa njuskala pise -40°C do +1350°C, iako to meni ne znaci previse, dobra bi mi bila i neka "slabija"... A i cijena za ovu s njuskala se cini ok... Samo jos nisam odlucio da li je bolje u spreju ili sa kistom/rukavicom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Ako ti treba povremeno za dosjed felge i vijke kotača onda možeš i u spreju. Ovih pola kile ili kilu nebi doživotno potrošio Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Ako ti treba povremeno za dosjed felge i vijke kotača onda možeš i u spreju.Ovih pola kile ili kilu nebi doživotno potrošio Treba mi jedno 2x godisnje OK, ta mast vjerojatno nema rok trajanja pa moze stajati... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Bakrena mast se ne koristi između glavčine i diska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 Bakrena mast se ne koristi između glavčine i diska. Ma krivo sam napisao, a nije mi se dalo ispravljati, za dosjed felge sam mislio Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Jebote, kad sam stavljao alu felge poslije zime tražio sam tu bakrenu mast po dućanima u ZG i KR. Svi me gledali ko nekog čudaka, kao što ja to trebam, nikad čuli itd. Kad bi im objasnio opet su me gledali u čudu. Pa rekoh šta sad onda ću i ja biti čudak pa nisam stavio niš! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 67 kn pola kile u Intercarsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 ja kupio pred 4 godine u autokresi 400g kanticu masti, svake godine premontiram ljetno/zimski set na 6 autiju i opce se ne vidi da sam kaj potrosio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_gtv Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Jebote, kad sam stavljao alu felge poslije zime tražio sam tu bakrenu mast po dućanima u ZG i KR. Svi me gledali ko nekog čudaka, kao što ja to trebam, nikad čuli itd. Kad bi im objasnio opet su me gledali u čudu. Pa rekoh šta sad onda ću i ja biti čudak pa nisam stavio niš! bauhaus, pevec, tokic, kreso, intercars, regnemer itd svi ti to drze.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Koju bakrenu mast upotrebljavate za vijke kotaca i dosjed felge? I opcenito za vecinu vijaka? I da li upotrebljavate obicnu mast ili mast u spreju, odnosno sto je od toga bolje? http://autovalet.hr/ducan/proizvodi/liqui-moly/masti-paste-suha-i-kontaktna-maziva/paste/paste-za-ko/kupfer-paste-100-g.html Ne stavljati bakrenu mast na bremze pogotovo ne na bremze koje imaju aluminijsku čeljust, imaš anti-squeel pastu koja je namjenjena za bremze, ove recepte naših djedova prepusti zaboravu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 http://autovalet.hr/ducan/proizvodi/liqui-moly/masti-paste-suha-i-kontaktna-maziva/paste/paste-za-ko/kupfer-paste-100-g.html Ne stavljati bakrenu mast na bremze pogotovo ne na bremze koje imaju aluminijsku čeljust, imaš anti-squeel pastu koja je namjenjena za bremze, ove recepte naših djedova prepusti zaboravu. Necu je stavljati na kocnice, pa nisam ja prof. dr. sc. Zeljko Marusic :lol: I anti squeal plocica niti pasta kod mojih disk plocica ne pomaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Ja sam stavio i ništa ne škripi. Između pločice i klješta podmazao u jako malim količinama ( računaj zrno riže) Vijke sam podmazao i lakše se skida bez napora. Sprej je ok. Ali radije mast i kist radi čuda. Tko je taj Marusic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Ja sam stavio i ništa ne škripi. Između pločice i klješta podmazao u jako malim količinama ( računaj zrno riže) Vijke sam podmazao i lakše se skida bez napora. Sprej je ok. Ali radije mast i kist radi čuda. Tko je taj Marusic? Ja imam trkace plocice, nema tu pomoci Marusica googlaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardak Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Bakrena mast se ne koristi između glavčine i diska. Koji je razlog da se ne koristi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now