Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Koju bakrenu mast upotrebljavate za vijke kotaca i dosjed felge? I opcenito za vecinu vijaka?

I da li upotrebljavate obicnu mast ili mast u spreju, odnosno sto je od toga bolje?

Edited by ND4SPD
Posted
  ND4SPD said:
Koju bakrenu mast upotrebljavate za vijke kotaca i dosjed diska na glavcinu? I opcenito za vecinu vijaka?

I da li upotrebljavate obicnu mast ili mast u spreju, odnosno sto je od toga bolje?

Ja koristim u spreju.

Posted (edited)
  ND4SPD said:

nesto ispod 300kn je bila kila s dostavom u RI.... ona mala pakiranja su pljacka (200grama-16GBP+dostava)... ovako se jos i isplati uzet.. samo "approved" :rofl:

eto ti spec:

Description

OPTIMOL™ PASTE TA for screw connections up to + 1100°C/+ 2012°F. It is used as assembly paste and

prevents seizing, welding or scaling. OPTIMOL PASTE TA ensures a good separating and sealing effect in high temperature and wet environments as well as under the influence of aggressive media.

Edited by Sasaa
Posted
  Sasaa said:
nesto ispod 300kn je bila kila.. ona mala pakiranja su pljacka (200grama-16GBP)... ovako se jos i isplati uzet

eto ti spec:

Description

OPTIMOL™ PASTE TA for screw connections up to + 1100°C/+ 2012°F. It is used as assembly paste and

prevents seizing, welding or scaling. OPTIMOL PASTE TA ensures a good separating and sealing effect in high temperature and wet environments as well as under the influence of aggressive media.

Zato bas i pitam, kila jos ok, a ona mala pakiranja su kako ti kazes pljacka :) Za ovu sa njuskala pise -40°C do +1350°C, iako to meni ne znaci previse, dobra bi mi bila i neka "slabija"... A i cijena za ovu s njuskala se cini ok... Samo jos nisam odlucio da li je bolje u spreju ili sa kistom/rukavicom...

Posted

Ako ti treba povremeno za dosjed felge i vijke kotača onda možeš i u spreju.

Ovih pola kile ili kilu nebi doživotno potrošio :)

Posted
  ZOD said:
Ako ti treba povremeno za dosjed felge i vijke kotača onda možeš i u spreju.

Ovih pola kile ili kilu nebi doživotno potrošio :)

Treba mi jedno 2x godisnje :D OK, ta mast vjerojatno nema rok trajanja pa moze stajati... :)

Posted
  Jerba2 said:
Bakrena mast se ne koristi između glavčine i diska.

Ma krivo sam napisao, a nije mi se dalo ispravljati, za dosjed felge sam mislio :)

Posted

Jebote, kad sam stavljao alu felge poslije zime tražio sam tu bakrenu mast po dućanima u ZG i KR. Svi me gledali ko nekog čudaka, kao što ja to trebam, nikad čuli itd. Kad bi im objasnio opet su me gledali u čudu. Pa rekoh šta sad onda ću i ja biti čudak pa nisam stavio niš! :D

Posted
  matt said:
Jebote, kad sam stavljao alu felge poslije zime tražio sam tu bakrenu mast po dućanima u ZG i KR. Svi me gledali ko nekog čudaka, kao što ja to trebam, nikad čuli itd. Kad bi im objasnio opet su me gledali u čudu. Pa rekoh šta sad onda ću i ja biti čudak pa nisam stavio niš! :D

bauhaus, pevec, tokic, kreso, intercars, regnemer itd svi ti to drze..

Posted
  ND4SPD said:
Koju bakrenu mast upotrebljavate za vijke kotaca i dosjed felge? I opcenito za vecinu vijaka?

http://autovalet.hr/ducan/proizvodi/liqui-moly/masti-paste-suha-i-kontaktna-maziva/paste/paste-za-ko/kupfer-paste-100-g.html

Ne stavljati bakrenu mast na bremze pogotovo ne na bremze koje imaju aluminijsku čeljust, imaš anti-squeel pastu koja je namjenjena za bremze, ove recepte naših djedova prepusti zaboravu.

Posted
  Dottore said:
http://autovalet.hr/ducan/proizvodi/liqui-moly/masti-paste-suha-i-kontaktna-maziva/paste/paste-za-ko/kupfer-paste-100-g.html

Ne stavljati bakrenu mast na bremze pogotovo ne na bremze koje imaju aluminijsku čeljust, imaš anti-squeel pastu koja je namjenjena za bremze, ove recepte naših djedova prepusti zaboravu.

Necu je stavljati na kocnice, pa nisam ja prof. dr. sc. Zeljko Marusic :lol:

I anti squeal plocica niti pasta kod mojih disk plocica ne pomaze :)

Posted

Ja sam stavio i ništa ne škripi. Između pločice i klješta podmazao u jako malim količinama ( računaj zrno riže) Vijke sam podmazao i lakše se skida bez napora.

Sprej je ok. Ali radije mast i kist radi čuda.

Tko je taj Marusic?

Posted
  Dottore said:
Ja sam stavio i ništa ne škripi. Između pločice i klješta podmazao u jako malim količinama ( računaj zrno riže) Vijke sam podmazao i lakše se skida bez napora.

Sprej je ok. Ali radije mast i kist radi čuda.

Tko je taj Marusic?

Ja imam trkace plocice, nema tu pomoci :)

Marusica googlaj :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...