Jump to content

pojačavanje kuplunga

Recommended Posts

Na lameli je pukao ovaj dio gdje dođe feder, pa je feder ispao i zaglavio ispod korpe

Vidi se feder tu na desnoj strani

eab3a686254bab46021a6a3511234e68.jpg

Pa korpa nije mogla odvojit, nekako sam se dovezao doma u 2.brzini

Od pocetka kad sam montirao je lagano treslo na kretanju ako se lagano kreće. Nije proklizao.

Odnio sam mu lamelu i korpu, od lamele je iskoristio sredisnji dio a ostalo napravio ovako na pera, i korpu je pojacao. ako sam ga dobro skuzio, onaj veliki prsten je pomaknuo da napravi jacu polugu

Odnio sam mu 2 seta oba u odlicnom stanju, za drugi je rekao da ce se malo vise poigrat kad mu stigne tokarski stroj, moram za zvat dal je to gotovo

Sent from my iPhone 7s

• Replies 81
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Ne sjecam se, mislim da je prvo rekao 1000-1200kn ovisno koliko vremena izgubi, pa kad sam dosao da je nesto spustio cijenu jer nije bilo gotovo kako smo se dogovorili nego dosta kasnije

taj dio koji je radio je za sad bilo dobro, federe tj. taj nosac federa je original

Sent from my iPhone 7s

Topic sam otvorio jer ne znam. A ovo je prvi put napisano za opruge da ih treba maknuti :(

Sutra cu probati otici kod Dede i pitati ga dal moze tako slozit. Hoce ovih 5 pera biti dovoljno? Ako se dobro sjecam rekao je da ne moze napraviti 6 na tako malom promjeru lamele

Sent from my iPhone 7s

sad stvarno više nisam pametan kaj napravit kad 2 forumaša (koji su u 2% korisnih članova foruma ako se u obzir uzme za što bi ovaj forum trebao služiti) govore totalno suprotne stvari :D

tcode to je neki performance set koliko vidim

ova moja https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160703/773dd03c6781d586ae2eeaf51acfe9a6.jpg je prerađena od serijske. na slici se vidi dolje lijevo između ovog nekog prstena i malog pofrkanog federa komad koji se odlomio (on drži feder s jedne strane) i napravio sranje da kuplung ne odvaja. to je možda tvornički preslabo da bi držalo ovaj 5-erokraki sintex(nije sinter) u kombinaciji sa nešto pojačanom korpom

kod njega tamo mi je ostao taj drugi kuplung set običan, koji nema ni 500km. razmišljam si stavit tu lamelu običnu organsku(ista kakva je držala cca 8000km ako se ne varam, a proklizalo mi je zbog jednog drugog razloga) u kombinaciji sa ovom pojačanom korpom. ali znam da je nešto sitno tokario zamašnjak pa me strah da ne bu držalo ako je ovaj sintex složio sa malo više "mesa"

za svaki dan obavezno organska i sa federima, bas kao sto je i tcode napisao

ja sam se napokon odlucio iskesirati 700e i imam pravu stvar, sve ostalo stalno trese pri kretanjima sta drasticno trosi sve komponente auta, a narocito aksijalne temeljne lezajeve na radilici

te kemije su super za eto budget verziju i nikad ne znas kad ce otic, ako zelis bit miran nazalost treba i platiti

ovo bez opruga za svaki dan, pogotovo u zg-u su čiste gluposti da ce biti dobro (u tvojem slucaju ce bit malo bolje jer je laganiji auto) kako god svakako izbjegavati i ovako imas problema sa homokinetickim, a sad zamisli sta ce bit kad apsolutno nista ne ublazi taj udar osim mrvicu guma koja je i tako niskoprofilna

za svaki dan obavezno organska i sa federima, bas kao sto je i tcode napisao

ja sam se napokon odlucio iskesirati 700e i imam pravu stvar, sve ostalo stalno trese pri kretanjima sta drasticno trosi sve komponente auta, a narocito aksijalne temeljne lezajeve na radilici

te kemije su super za eto budget verziju i nikad ne znas kad ce otic, ako zelis bit miran nazalost treba i platiti

ovo bez opruga za svaki dan, pogotovo u zg-u su čiste gluposti da ce biti dobro (u tvojem slucaju ce bit malo bolje jer je laganiji auto) kako god svakako izbjegavati i ovako imas problema sa homokinetickim, a sad zamisli sta ce bit kad apsolutno nista ne ublazi taj udar osim mrvicu guma koja je i tako niskoprofilna

Taman sam krenuo pisati, ali evo, sve si rekao, tako da mogu staviti samo +1 :)

Kao sto je napisano, Sintex nije SINTER sto se vidi i sa slike..

Vozio brdo auta sa SINTER 6 "pera" bez opruga (npr SPEC stage 5 sto bi i svakom tko voli juriti i preporucio) i nemaju nikakve udarce osim sto love daleko prije pa se treba naviknuti. Sinter sa 4 ili posebno 3 "pera" je situacija o kojoj vas dvojica pricate a to ovdje nije slucaj. Da bi na upgrade kuplungu sve dobro radilo, postoji uvjet sto se povrsine zamasnjaka tice a taj je da je 100% ravan a to bez brusenja NE IDE.

Ovo za aksijalne lezajeve na radilici necu ni komentirati.

Kad radis 500km godisnje.:lol:

A baš, taj auto imam od početka 2012-te, a kuplung je bio prvi upgrade i to manje od mjesec dana nakon kupovine auta, jer je serijski bio mrtav. Vozio ga na atmosferi, na kompresoru, na prvom, pa sad na drugom turbo setupu. Sa prvim turbo setupom ga vozio kao daily driver više od godinu dana.

I sve to je manje bitno, kuplung ako ne drži okretni moment koji motor isporuči, pusti na prvom stiskanju sa opterećenjem (viši stupanj prijenosa), pa čak i na valjcima. Odnosno ili je dorastao zadatku ili nije :P.

meni je i original držao

ako uspijem danas otići kod Dede, izmjerit ćemo debljinu ovog sintexa i ako je isto kao ta original organska onda ću nju montirati. ako nije nek prenita sa debljim materijalom i stavim tu pojačanu korpu i bmk.

ajd samo još jedno pitanje

mislite da je meni ovaj dio koji drži oprugu pukao zbog sintexa ili zbog preslabog/pretankog materijala?

ja nemam nikakvog problema s proklizavanjem, doma sam se dovezao ali sam ga morao paliti u brzini jer kuplung kao da nije postojao. da nije opruga zaglavila ispod korpe i nije mogla odvajat, vjerojatno bi se još uvijek vozio

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...