Jump to content

Ulje Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, neko probao?

Recommended Posts

Zasto izbjegavati Castrol? Nisam znao da je Mobil bolji. Moze pojasnjenje ako nije problem. Sorry sto gnjavim, ali zanima me.

Rasprava oko ulja ti na kraju dođe nešto kao HDZ/SDP, Njemačka/Japan :D Netko je sa Castrolom prezadovoljan, netko ga ne voli. Isto kao i sa bilo kojim drugim brandom....

• Replies 82
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Šta je kvalitetno?

Da nije bas extra djevičansko za 12kn:D

Dotor mudro zbori, max 10tkm i mjenjaj.

Zasto izbjegavati Castrol? Nisam znao da je Mobil bolji. Moze pojasnjenje ako nije problem. Sorry sto gnjavim, ali zanima me.

Castrol kupuje bazu svugdje i od svakoga i zbog toga ima oscilacije u kvaliteti.

Sad koliko su te oscilacije velike ne znam.

Drugi problem starijih Castrol ulja je bio da su užasno prljali motor, dali su taj problem doveli u red ne znam.

Mogu samo potvrditi iz prve ruke Mobil Rallye 5w50 izvrsno cisti motor i nakon jedne izmjene sve crne naslage nestanu. (govorim o benzincima)

Odlicna iskusta imam sa silkolene/fuchs 10w50 ester.

Za svaku preporuku je takodjer Motul, koji god stavis valja.

Edited by GonzoT5

Baš gledam specifikaciju ulja u pdf formatu. Prilično dobro i kvalitetno ulje.

Iako ne piše da podržava Cx normu pritom HTHS visokih 3,7 mPa.s (C3 norma traži 3,5mPa.s - više je bolje) i TBN na čitavih 10.1 mg KOH/g

Baš gledam specifikaciju ulja u pdf formatu. Prilično dobro i kvalitetno ulje.

Iako ne piše da podržava Cx normu pritom HTHS visokih 3,7 mPa.s (C3 norma traži 3,5mPa.s - više je bolje) i TBN na čitavih 10.1 mg KOH/g

Imas Motul i za motore sa DPF filterima, na mobitelu sam pa mi se ne da sada traziti, mislim da je onaj x-clean ili tako nesto...

Motul ima super ulja... Fuchs/Silkolene, Aral i Midland su isto super ulja... Ina isto proizvodi odlicna ulja itd, da ne nabrajam sada ostale... Previse nepotrebne nauke se stvara oko tih ulja, provjeris koje ulje ti propisuje proizvodjac (ovisno o podneblju vjerojatno vise njih, za nase podneblje je najbolje 5w40), pogledas da li ulje koje bi uzeo zadovoljava tu normu i tocis to i mijenjas svakih 10-15 tkm (osim u slucaju da imas nekakvo trkace ulje, onda smanjis interval na 5-7 tkm ili ako radis ogomnu kilometrazu, onda uzmes nekakvo long-life ulje, pa mijenjas svakih 20-30 tkm)...

Imas Motul i za motore sa DPF filterima, na mobitelu sam pa mi se ne da sada traziti, mislim da je onaj x-clean ili tako nesto...

Motul ima super ulja... Fuchs/Silkolene, Aral i Midland su isto super ulja... Ina isto proizvodi odlicna ulja itd, da ne nabrajam sada ostale... Previse nepotrebne nauke se stvara oko tih ulja, provjeris koje ulje ti propisuje proizvodjac (ovisno o podneblju vjerojatno vise njih, za nase podneblje je najbolje 5w40), pogledas da li ulje koje bi uzeo zadovoljava tu normu i tocis to i mijenjas svakih 10-15 tkm (osim u slucaju da imas nekakvo trkace ulje, onda smanjis interval na 5-7 tkm ili ako radis ogomnu kilometrazu, onda uzmes nekakvo long-life ulje, pa mijenjas svakih 20-30 tkm)...

Pogledat ću, tnx. ;)

Bio bas sad u pevecu, uzeo ovo castrol za vitaru 5W40 EDGE titanium FST. 300kn 4L.

Orginalno pakiranje, ima hologram, uvoz iz Austrije

Kolika je cijena? Ako nije problem, poslikaj ambalažu cijelu, datum.

Više manje poznato da Castrol često mjenja po boji ambalaže,naljepnice i nazivu ulja.

Mada sam malo sumnjičav glede Peveca jer nekada znaju prodati skuplje za staro. Npr, Sava gume za 100kn više.

Tvoj auto, tvoj izbor. ;)

Na francuzima (1,9 dci) je poznato da ekipa koja nije redovito svakih 10.000 km mijenjala ulje imala problema sa rikavanjem turbina jer su se stopali uljni kanali koji vode ulje za hlađenje turbine. ;)

Ali ne voziš vrancuze sada??

Tvoj auto, tvoj izbor. ;)

Na francuzima (1,9 dci) je poznato da ekipa koja nije redovito svakih 10.000 km mijenjala ulje imala problema sa rikavanjem turbina jer su se stopali uljni kanali koji vode ulje za hlađenje turbine. ;)

Jel to vrijedi i za 1.5dci

Na kraju ce ispast da su sva ulja isti kurac i da se iz istih bacvi toce. :rofl:

Ostat cu ja na Castrolu, pa ko ga jebe...

ja sam na leonu isprobavao shell, mobil i castrol.

castrol mi se pokazao ok, s njim auto odmah pri paljenju radi mirno, mozda ga potrosi 2-3dcl od izmjene do izmjene. sa Shell mi je cekicao ko zetor kad je hladan, i dugo je trebalo da se umiri motor, kao da je gusce puno pa treba duze da se zgrije i digne gdje se vec treba dignut :lol: (isto 5w40 sam uvijek stavljao) a mobil isto slicno.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...