Dario Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 na 340 nejdu alfa celjusti niti ce plocica pokrit disk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Mozda pomogne. http://www.otto-zimmermann.de/en/katalog.html Ne pomaže nažalost Jebeno je naći disk kad imaš samo dimenzije na raspolaganju. Kad bi bio neki web katalog u koji bi se upisala dimenzija recimo od 320-330, pa debljina od 30-32 i tako još par podataka a on izbaci sve raspoložive diskove unutar tih dimenzija. Ee to bi bilo savršeno, ali bez muke nema nauke tako da ću morati kopati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 OFF TOPIC: Super mi je čitati kako svi njemački poluproizvodi trebaju talijanske kočnice da bi stali. ON TOPIC: Ne stavlja mi se distance, ali mi felga dira kliješta 1 mm. Da po brusim kliješta malo ili felge na prodaju? Što bi vi učinili?Sebi sam pobrusio i sve je ok, vec 2godSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 On 13.10.2017 at 4:18 PM, Swordfish said: OFF TOPIC: Super mi je čitati kako svi njemački poluproizvodi trebaju talijanske kočnice da bi stali. ON TOPIC: Ne stavlja mi se distance, ali mi felga dira kliješta 1 mm. Da po brusim kliješta malo ili felge na prodaju? Što bi vi učinili? Hvala Bogu pa se Talijani kvare pa ih je lagano i jeftino za kupiti 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marina Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 12 hours ago, BaGy said: Hvala Bogu pa se Talijani kvare pa ih je lagano i jeftino za kupiti E da ljudi znaju odrzavat talijane i ne skrtare na ulju i servisima, ne bi ni talijani imali takav status u drustvu... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 On 15/10/2017 at 9:37 AM, Marina said: E da ljudi znaju odrzavat talijane i ne skrtare na ulju i servisima, ne bi ni talijani imali takav status u drustvu... Izjava na razini tipa da ljudi prestanu umirati, bilo bi manje mrtvih. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 On 14. 10. 2017. at 10:37 AM, Jopa said: Ne pomaže nažalost Jebeno je naći disk kad imaš samo dimenzije na raspolaganju. Kad bi bio neki web katalog u koji bi se upisala dimenzija recimo od 320-330, pa debljina od 30-32 i tako još par podataka a on izbaci sve raspoložive diskove unutar tih dimenzija. Ee to bi bilo savršeno, ali bez muke nema nauke tako da ću morati kopati https://www.bremboparts.com/europe/en 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marina Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 4 hours ago, Pekx said: Izjava na razini tipa da ljudi prestanu umirati, bilo bi manje mrtvih. Imala sam dvije Alfe, jedna 156 je dosla s razjebanom masinom (pukao zupcasti), nakon sto smo ju preslozili kod valencica nikad problema s njom i jos dan danas nakon 6 godina vozi bez problema jer je kod josipovog ujaka koji ju pazi i mazi... drugu smo imali 159, ni s njom nikad problema i koliko znam danasnji vlasnik ju jos uvijek vozi... tako da ako znas na sto trebas pazit kod alfe i ako ju redovito servisiras, nece biti nista drugaciji od svih ostalih "pouzdanih" automobila... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 @Jopa moze se naci, samo treba traziti, evo kolega gore je stavio od Bremba, ja cu priloziti jos par linkova, pa istrazuj: https://www.dba.com.au/catalogue/online-catalogue/ http://www.taroxcat.com/index.php/browsecars/listaf http://pfcbrakes.com/Applications https://pfc.parts/ http://www.dixcel.co.jp/sx/dr.php http://www.ate-brakes.com/catalogues/online-catalogues/ http://textar.com/brakebook/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Stari moj kaj misliš da nisam trazio.. Svi ovi katalozi mi ne pomažu nazalost. Jer ne trebam klasičan katalog, nego kao sto sam napisao katalog u koji mogu napisat dimenziju od-do a on mi izbaci raspoložive diskove unutar toga.Lako je naci disk kad znas sta trazis, ali kad slazes kocnice i od materijala imas glavčinu i celjust te fali disk i adapter za celjust onda je problem naci disk koji najbolje odgovara, pogotovo sto rijetko koji proizvodac ima podatak za et diska (koji mi je ustvari i najbitniji). Bu se naslo.. ak ne idu i odozada tacne, custom sve trpi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 14 minutes ago, Jopa said: Stari moj kaj misliš da nisam trazio.. Svi ovi katalozi mi ne pomažu nazalost. Jer ne trebam klasičan katalog, nego kao sto sam napisao katalog u koji mogu napisat dimenziju od-do a on mi izbaci raspoložive diskove unutar toga. Lako je naci disk kad znas sta trazis, ali kad slazes kocnice i od materijala imas glavčinu i celjust te fali disk i adapter za celjust onda je problem naci disk koji najbolje odgovara, pogotovo sto rijetko koji proizvodac ima podatak za et diska (koji mi je ustvari i najbitniji). Bu se naslo.. ak ne idu i odozada tacne, custom sve trpi Da, to bas neces naci... PFC ima dio gdje upisujes promjer i debljinu, ali to je sve... Kaj da kazem, sretno... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 2 hours ago, Marina said: Imala sam dvije Alfe, jedna 156 je dosla s razjebanom masinom (pukao zupcasti), nakon sto smo ju preslozili kod valencica nikad problema s njom i jos dan danas nakon 6 godina vozi bez problema jer je kod josipovog ujaka koji ju pazi i mazi... drugu smo imali 159, ni s njom nikad problema i koliko znam danasnji vlasnik ju jos uvijek vozi... tako da ako znas na sto trebas pazit kod alfe i ako ju redovito servisiras, nece biti nista drugaciji od svih ostalih "pouzdanih" automobila... Ne vrijedi to samo za alfe, svi auti su danas vise manje isti. Osim TFSI-a i francuza kojima ni redoviti servisi ne pomazu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Trebat ce mi uskoro diskovi i plocice za Supru i htio bi uzet nesto bolje od serijale, da se ne pregrije nakon dva-tri jaca kocenja. Jel ima netko preporuku sta uzet i koje su cijene otprilike?Poslano sa mog MI 8 SE koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Ne postoji za auto id 2 tone i tu velicinu diskova Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Ne postoji za auto id 2 tone i tu velicinu diskova Nema bas dvije tone Poslano sa mog MI 8 SE koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Ima sa dva covjeka unutra 2 tone, to je tenk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 4 minutes ago, HrSupra said: Trebat ce mi uskoro diskovi i plocice za Supru i htio bi uzet nesto bolje od serijale, da se ne pregrije nakon dva-tri jaca kocenja. Jel ima netko preporuku sta uzet i koje su cijene otprilike? @Hic ima DBA i Dixcel diskove, mozda i PFC (Performance Friction)... DBA ti je best buy, samo ovisi da li zelis dvodjelne/plivajuce ili obicne i da li ih proizvode za tvoj model automobila... Dakle pricam o DBA 4000 T3 seriji i DBA 5000 T3 seriji... Ferodo DS2500 i Pagid RS 42, CL (Carbone Lorraine) RC5+ i Endless MX72, odnosno TRZ su nekakvo univerzalno rjesenje za dobru cestovnu plocicu, ali s obzirom na tezinu i snagu automobila, ja bi stavio nesto ozbiljnije... Od ozbiljnijih stvari, Carbotech XP10 i XP12 su best buy... Moze i nesto drugo, recimo PFC 11, Hawk DTC60Ferodo, Ferodo DS1.11 ili DSUNO, Pagid RST 2, CL (Carbone Lorraine) RC6, Endless N05S, Winmax W6... Da bi ostvario puni potencijal kocnica, trebas imati polu-slickove ili hibride izmedju polu-slickova i ljetnih UHP guma, dakle nesto kao Yokohama Advan Neova AD08R... Za jace smjese od navedenih, npr. Carbotech XP20 ili XP24 trebaju ti full slickovi i ozbiljan aero... Kod AWD i RWD automobila ide ista smjesa naprijed i natrag, kod FWD smjesa sa vecim mu (koeficijentom trenja) ide naprijed... Kad vec to sve radis, promijeni kocione vodove, imas group buy tu na forumu, HEL su jedni od najboljih na trzistu: Kociona tekucina, best buy je Motul RBF 660, najbolja tekucina je Castrol SRF, ali puno je skuplja... 28 minutes ago, Hic said: Ne postoji za auto id 2 tone i tu velicinu diskova 20 minutes ago, HrSupra said: Nema bas dvije tone Poslano sa mog MI 8 SE koristeći Tapatalk Kakve su uopce kocnice na toj Supri? Jesu bar 4-klipne? Koliko mm su diskovi, promjer i debljina? Ako su kao na Hondi NSX, onda sam djabe sve ovo pisao Onda mu treba big brake kit i vreca novaca za to 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Ima 4 klipne prednje 323x30mm i 2 klipne zadnje 324x16mmPoslano sa mog MI 8 SE koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Biciklisticke! (Japansko) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Malo sam procesljao Supra forume i dosta hvale kombinaciju DBA 4000/5000 diskova i Carbotech XP10/XP12 plocica ili kombinaciju stock diskova i Carbotech plocica. Poslano sa mog MI 8 SE koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 On 11/18/2018 at 10:48 AM, HrSupra said: Ima 4 klipne prednje 323x30mm i 2 klipne zadnje 324x16mm 23 hours ago, HrSupra said: Malo sam procesljao Supra forume i dosta hvale kombinaciju DBA 4000/5000 diskova i Carbotech XP10/XP12 plocica ili kombinaciju stock diskova i Carbotech plocica. Za cestu ce to biti OK... Za stazu ne znam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted November 19, 2018 Share Posted November 19, 2018 Za cestu ce to biti OK... Za stazu ne znam...Za stazu mi ne treba, dovoljno mi je da na cesti dobro odrade poso.Poslano sa mog MI 8 SE koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulsar Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Pozdrav ekipo, vozim Leon Cupru 4WD iz 2018. sa performance packom odnosno Brembo 4-klipnim klijestima i 370mm diskovima. Kako zbog posla putujem po EU, auto je kupljen u DE i uvezen u HR. Bila je dobra ponuda pa sam istu i prihvatio. Nazalost, u knjizicu prilikom homologacije su upisane samo 19' felge i gume 235(225)/35/r19. Ja zelim upisati 18' felge i gume 225/40/r18. To je samo moguce atestom. Ima par felgi koje pasu preko ovih kocnica a jedne takve sam i narucio. Radi se o OZ Ultraleggera 18-ET45/5x112 sto pase na sva vozila iz VAG koncerna. Prema slici 1. vidi se da imam 2-3mm prostora do unutrasnjeg ruba felgi, te isto tako 2-3mm do krakova (spokes). Htio bi s tim otici na atest ali se bojim da nece proci zbog premalog razmaka te u TUV certifikaciji za felge stoji : BW7 - not suitable for 370mm discs Ima li tko iskustva sa atestima i da li je ovo problem? Ukoliko je problem, Vagbremtechnic proizvodi ovo Carrier Kit te mogu koristiti 340mm diskove. Prednosti 340mm diskova su daleko manja cijena (450 - 600 GBP za 370mm), puno bolji izbor diskova i padova. A koliko vidim na DE forumima, ovi diskovi nisu bas neke kvalitete i dosta se zagrijavaju. Ako narucim taj caliper kit, klijesta ce mi se pomaknuti 15mm prema sredini kotaca te cu vjerovatno morati koristiti distance. E sad nisam siguran da je kuciste lezaja kotaca isto kod mene i kod standardne cupre te da li je razmak rupa na kucistu istih dimenzija. Po exploded view izgledaju drugacije, ali prema uputama za montazu izgledaju isto. Spoiler Ima kakvih savjeta? Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Dam ti ja svoje 340mm a ti meni svoje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 (edited) 9 minutes ago, Pulsar said: Ima kakvih savjeta? Hvala U ova dva posta ti pise sve vezano za upis felgi drugih dimenzija: Edited November 23, 2018 by ND4SPD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now