Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Kad se tipa čeljusti pofarbaju termo sprejem, na koliko stupnjeva i koliko dugo treba "peči" predmet? Koliko slojeva je ok staviti?

Edited by Branx
Posted

ide sve novo pa nije neka fora odmah zdimiti kočnice :lol:

mislio sam pečnicu staviti na 200*C i na vuru svaku čeljust, valjda bu ok

Posted

Ako farbaš onim sprejem za kočiona kliješta, nema potrebe da se išta "peče" boja.

Barem je tako bilo kod onih koje sam ja koristio.

• Like 1
Posted

OK, thnx :)

iako imam staru neku pečnicu u podrumu da me žena ne ubije, pa sam ju mislio iskoristiti xD

Da stavim temeljnu za aluminij na čeljust pa na to termo ili ne?

Posted

Ako trebaš zapeci boju, moraš polagano tj postepeno dizat temperaturu. Tipa 10 stupnjeva na sat, tako dođeš do 200 i ostaviš pol vure, vuru i opet lagano hladiti. Tad je boja "sjela" kak spada.

Ja sam za čeljusti koristio običnu boju, akril. Nikad ništa da bi otpalo ili nekaj slično. Tak da za čeljusti nema puno brige. :)

A za alu, ako ima negdje goli komad aluminija obavezno stavit primer jer se boja neće primit na goli aluminij.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Jopa said:

Ja sam za čeljusti koristio običnu boju, akril. Nikad ništa da bi otpalo ili nekaj slično. Tak da za čeljusti nema puno brige. :)

ja uvijek koristim akril i to obican i nikad nista nije otpalo ili se ne primilo.

• Like 1
Posted

brembo čeljusti 4 klipa, aluminijske :)

znači, temeljna, termo i laganini grijati čeljusti do 200 i onda laganini hlađenje.

aj pečenje onda traje cca sat vremena?

Imam i zadnje za urediti kaj su gus, njih ću isto temeljnom (prije popjeskarit), samo akrilna crna sjaj i to je to, ne da mi ih se skidati zbog ručne :D

Isto misliš da je jedan sloj boje dosta? U pravilu je sve skupa suho za ~ 30 min po ovom vremenu

Posted

ja sam brembo 4kl ofarbao obicnim autolakom, nikakvo pečenje i te gluposti:D

boja drzi bez greske, a znam ih ugrijati dosta

i nikakav primer, to je za ljude koji neznaju farbati xD, pjeskarene, ofarbane i gas

Posted (edited)

bezbroj puta sam farbo s tim sprejevima za čeljusti...treba dobro očistit/odmastit čeljusti....i onda sam obično stavljo u 3 tanka sloja farbu....za 4 kotača 2 mala spreja potrošim...nikako temeljnu prije nego direkt farbaš...i drži mutavo..oštetit ju može samo nepažljivo skidanje kotača

Edited by dar-mar

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...