IgoRR Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 (edited) Kad se tipa čeljusti pofarbaju termo sprejem, na koliko stupnjeva i koliko dugo treba "peči" predmet? Koliko slojeva je ok staviti? Edited April 26, 2018 by Branx Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 dva puta zakocis da zadime plocice i to je to vecinom pise na boji upute kako se radi sa njom, ja stavim jednu ruku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted April 25, 2018 Author Share Posted April 25, 2018 ide sve novo pa nije neka fora odmah zdimiti kočnice mislio sam pečnicu staviti na 200*C i na vuru svaku čeljust, valjda bu ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Ako farbaš onim sprejem za kočiona kliješta, nema potrebe da se išta "peče" boja. Barem je tako bilo kod onih koje sam ja koristio. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted April 25, 2018 Author Share Posted April 25, 2018 OK, thnx iako imam staru neku pečnicu u podrumu da me žena ne ubije, pa sam ju mislio iskoristiti Da stavim temeljnu za aluminij na čeljust pa na to termo ili ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Ako trebaš zapeci boju, moraš polagano tj postepeno dizat temperaturu. Tipa 10 stupnjeva na sat, tako dođeš do 200 i ostaviš pol vure, vuru i opet lagano hladiti. Tad je boja "sjela" kak spada.Ja sam za čeljusti koristio običnu boju, akril. Nikad ništa da bi otpalo ili nekaj slično. Tak da za čeljusti nema puno brige. A za alu, ako ima negdje goli komad aluminija obavezno stavit primer jer se boja neće primit na goli aluminij. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 2 minutes ago, Jopa said: Ja sam za čeljusti koristio običnu boju, akril. Nikad ništa da bi otpalo ili nekaj slično. Tak da za čeljusti nema puno brige. ja uvijek koristim akril i to obican i nikad nista nije otpalo ili se ne primilo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted April 25, 2018 Author Share Posted April 25, 2018 brembo čeljusti 4 klipa, aluminijske znači, temeljna, termo i laganini grijati čeljusti do 200 i onda laganini hlađenje. aj pečenje onda traje cca sat vremena? Imam i zadnje za urediti kaj su gus, njih ću isto temeljnom (prije popjeskarit), samo akrilna crna sjaj i to je to, ne da mi ih se skidati zbog ručne Isto misliš da je jedan sloj boje dosta? U pravilu je sve skupa suho za ~ 30 min po ovom vremenu Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 ja sam brembo 4kl ofarbao obicnim autolakom, nikakvo pečenje i te gluposti boja drzi bez greske, a znam ih ugrijati dosta i nikakav primer, to je za ljude koji neznaju farbati , pjeskarene, ofarbane i gas Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted April 26, 2018 Author Share Posted April 26, 2018 jbga, sprej sam već kupio pa ga valja i iskoristiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 (edited) bezbroj puta sam farbo s tim sprejevima za čeljusti...treba dobro očistit/odmastit čeljusti....i onda sam obično stavljo u 3 tanka sloja farbu....za 4 kotača 2 mala spreja potrošim...nikako temeljnu prije nego direkt farbaš...i drži mutavo..oštetit ju može samo nepažljivo skidanje kotača Edited April 26, 2018 by dar-mar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stevo69 Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Da ne otvaram novi topic, poklopac glave? dali je tko farbao? kako i koja procedura? LP Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted April 26, 2018 Author Share Posted April 26, 2018 za sve te manje dijelove isto, nebitno jel farbao čeljusti, poklopac glave, nosač motora ili sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted April 27, 2018 Share Posted April 27, 2018 Pazite samo kod odzračivanja kočnica jer ulje pojede boju u trenu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now