JosipZG Posted February 26 Share Posted February 26 brat razmišlja o kupnji Kodiaqa 2.0 tdi, godina proizvodnje oko 2020. ako netko može ukratko napisati - ima li neka bitna razlika između 150, 190 i 200ks imotora ili je razlika uglavnom u mapi? kakvi su se pokazali ti motori? kakav je 1.5 benzinac (150ks), jer možda i to dolazi u obzir? hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 26 Share Posted February 26 200ks dizlo je samo u faceliftu, nema ga u pFL kolko ja znam... drugacije su turbine, injektori i jos neke stvari, nije samo mapa kolko su meni objasnili... ti stariji kao i svi VAG pate od glupe pumpe za vodu koja zablokira i zakuha auto, jos stariji imaju i ono sranje sa silikatom... ako si moze priustiti neka gleda facelift ili zadnjih 6 mjeseci pFL modela, jer oni imaju vec motore od facelifta... najlakse u oglasu ih prepoznat po dvokrakom volanu... 1.5 TSI, ako ga ne zanima jurnjava i da bude najbrzi na semaforima, odlicno odraduje posel, ako se vozi normalno i po ogranicenjima potrosnja je smijesna na 18" kotacima... za grad ZG sam cuo da oce popit 8l na stani kreni rezimu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted February 26 Share Posted February 26 (edited) Kod žene u superbu je taj 1.5tsi 150, ne znam kak su težine i pogoni ta 2 auta ali u superbu sa dsg funkcionira odlično. Naravno da je sa 150ks daleko od brzog auta ali je potpuno nečujan, uglađen i ne troši skoro niš više od dizla. Sad već evo 3 god bez ijednog jedinog problema. Iz moje perspektive moderni benzinci su tolko dobri sa potrošnjom da ja ne namjeravam više nikakvog dizela uzeti... Edited February 26 by BM0021 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 26 Share Posted February 26 2 hours ago, JosipZG said: brat razmišlja o kupnji Kodiaqa 2.0 tdi, godina proizvodnje oko 2020. ako netko može ukratko napisati - ima li neka bitna razlika između 150, 190 i 200ks imotora ili je razlika uglavnom u mapi? kakvi su se pokazali ti motori? kakav je 1.5 benzinac (150ks), jer možda i to dolazi u obzir? hvala Nisu isti. razlicite turbine, injektori, chargecooler itd. i 200hp je hibrid sto vecina nije svjesna dok ne dode racun za popravak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero464 Posted February 26 Share Posted February 26 (edited) 1 hour ago, BM0021 said: Kod žene u superbu je taj 1.5tsi 150, ne znam kak su težine i pogoni ta 2 auta ali u superbu sa dsg funkcionira odlično. Naravno da je sa 150ks daleko od brzog auta ali je potpuno nečujan, uglađen i ne troši skoro niš više od dizla. Sad već evo 3 god bez ijednog jedinog problema. Iz moje perspektive moderni benzinci su tolko dobri sa potrošnjom da ja ne namjeravam više nikakvog dizela uzeti... Jesi dobro? 😂 3 godine, u tvom vlasništvu? 😂 Edited February 26 by Pero464 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted February 26 Share Posted February 26 (edited) 3 hours ago, JosipZG said: brat razmišlja o kupnji Kodiaqa 2.0 tdi, godina proizvodnje oko 2020. ako netko može ukratko napisati - ima li neka bitna razlika između 150, 190 i 200ks imotora ili je razlika uglavnom u mapi? kakvi su se pokazali ti motori? kakav je 1.5 benzinac (150ks), jer možda i to dolazi u obzir? hvala Skoda Superb 190ks, 303tkm...imao sam problem s getribom ali to sam pogrijesio prilikom kupovine, jer nisam odmah skuzio da zuji lezaj. Motor je po osjecaju nepoderiv...samo ide i ide 😄 Dizeli su malo glasniji, malo su tromi iz podruma, ali sve u svemu...motori su se pokazali super 👍 Kod mene jos uvijek prvi EGR/DPF, sve jos radi kako treba. Od kvarova sam imao pustanje na crijevu za adblue, termostat mijenjao, getribu(ono sta nisam skuzio prilikom kupovine) i vodena pumpa No vodenu pumpu bi uracunao kao odrzavanje, posto mi je krepala taman kad je veliki servis trebao biti odraden (onda se mijenja) Na 303tkm, SMA je pregledao ovjes i rekao je da su selene jos uvijek sve odlicne edit: znam da nije Kodiak ali vise manje je sve to slicno Edited February 26 by BaGy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted February 26 Share Posted February 26 2 hours ago, Pero464 said: Jesi dobro? 😂 3 godine, u tvom vlasništvu? 😂 To žena vozi pa se ne paćam u to 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 26 Share Posted February 26 Kod njih jako paziti da se slucajno ne uzme verzija s dq381 menjacem(2.0tdi prednji pogon), jer kvarovi su jako cesti, a popravci(tocni krpanje do sljedeceg vlasnika) jako skupi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buby_FR Posted February 27 Share Posted February 27 Ja sam bas jucer uzeo Sporline 190 ks 4x4, auto je fkt jeben. Nije neka kurilica al fkt ide fino, a misljenja sam da ja 150ks pre slabo za taj auto jer ipak se radi o autu od 1700kg.Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted February 27 Share Posted February 27 3 hours ago, buby_FR said: J ipak se radi o autu od 1700kg. ides, 1.5 TSI obican ima jedva 1500 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Posted March 2 Share Posted March 2 1.5 tsi je ok. Hoće popit i benzina i ulja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted March 7 Share Posted March 7 Išli za vikend u Veneciju sa 1.5 TSI manualcem i ostao ugodno iznenaden, čak ide pristojno, udoban, tih....potrošnja nije baš najbolja bila, al nemreš ni očekivat čuda Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted March 7 Share Posted March 7 2 hours ago, Jasa said: ....potrošnja nije baš najbolja bila, al nemreš ni očekivat čuda pa kolika je bila? kolko vas u autu i koje gume? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted March 7 Share Posted March 7 8,5-9, troje u autu sa 3 srednja kofera i zimske....tempo više manje 10 preko ogranicenja Ne očekujem manje jer je ipak slabasniji motor i auto je ogroman. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted March 7 Share Posted March 7 onda imas dost tesku nogu na gasu 😁 ZG-DU, krcat ko sipak plus 400l thule na krovu krcat 💪 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted March 7 Share Posted March 7 To je za dole! 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted March 7 Share Posted March 7 Ma ja sam kod svih tih novih slabijih auta tipa superb 1.5tsi, cx5, rav4... skužio isto, ako se voziš baš sporo do 100-120 onda baš blesavo malo troše tipa ispod 5 ali ako se voziš normalno, bez ekstrema al onak 150-160 e onda troše više nego cayenne s 440ks. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) 10 hours ago, Robertino said: To je za dole! 😄 evo ti za gore 😄 bilo je ja mislim do iza Bosiljeva isto, a onda je do Jaske bilo stani kreni dok nisam otisel na staru van... uglavnom bez teske noge na gasu cudo od motora, u Kamiqu je potrosnja jos smjesnija, Octavia ima drugacije omjere u getribi i ona trosi isto ili cak zeru vise od Kodiaqa... 8 hours ago, BM0021 said: baš blesavo malo troše tipa ispod 5 ali ako se voziš normalno, bez ekstrema tocno tak, otvorena cesta strogo po propisima... Edited March 8 by riceburner 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now