Jump to content

2.0 tdi razlike (Kodiak)

Recommended Posts

brat razmišlja o kupnji Kodiaqa 2.0 tdi, godina proizvodnje oko 2020. 

ako netko može ukratko napisati - ima li neka bitna razlika između 150, 190 i 200ks imotora  ili je razlika uglavnom u mapi? 

kakvi su se pokazali ti motori? 

kakav je 1.5 benzinac (150ks), jer možda i to dolazi u obzir? 

hvala

200ks dizlo je samo u faceliftu,  nema ga u pFL kolko ja znam...

drugacije su turbine, injektori i jos neke stvari, nije samo mapa kolko su meni objasnili...

ti stariji kao i svi VAG pate od glupe pumpe za vodu koja zablokira i zakuha auto, jos stariji imaju i ono sranje sa silikatom...

ako si moze priustiti neka gleda facelift ili zadnjih 6 mjeseci pFL modela, jer oni imaju vec motore od facelifta... najlakse u oglasu ih prepoznat po dvokrakom volanu...

1.5 TSI, ako ga ne zanima jurnjava i da bude najbrzi na semaforima, odlicno odraduje posel, ako se vozi normalno i po ogranicenjima potrosnja je smijesna na 18" kotacima... za grad ZG sam cuo da oce popit 8l na stani kreni rezimu...

• Like 1

Kod žene u superbu je taj 1.5tsi 150, ne znam kak su težine i pogoni ta 2 auta ali u superbu sa dsg funkcionira odlično. Naravno da je sa 150ks daleko od brzog auta ali je potpuno nečujan, uglađen i ne troši skoro niš više od dizla. 

Sad već evo 3 god bez ijednog jedinog problema. 

Iz moje perspektive moderni benzinci su tolko dobri sa potrošnjom da ja ne namjeravam više nikakvog dizela uzeti...

Edited by BM0021
  • Like 2
  • Thanks 1

2 hours ago, JosipZG said:

ako netko može ukratko napisati - ima li neka bitna razlika između 150, 190 i 200ks imotora  ili je razlika uglavnom u mapi? 

hvala

Nisu isti.

razlicite turbine, injektori, chargecooler itd.

i 200hp je hibrid sto vecina nije svjesna dok ne dode racun za popravak.

• Like 1

1 hour ago, BM0021 said:

Kod žene u superbu je taj 1.5tsi 150, ne znam kak su težine i pogoni ta 2 auta ali u superbu sa dsg funkcionira odlično. Naravno da je sa 150ks daleko od brzog auta ali je potpuno nečujan, uglađen i ne troši skoro niš više od dizla. 

Sad već evo 3 god bez ijednog jedinog problema. 

Iz moje perspektive moderni benzinci su tolko dobri sa potrošnjom da ja ne namjeravam više nikakvog dizela uzeti...

Jesi dobro? 😂

3 godine, u tvom vlasništvu? 😂

Edited by Pero464
  • Haha 1

3 hours ago, JosipZG said:

hvala

Skoda Superb 190ks, 303tkm...imao sam problem s getribom ali to sam pogrijesio prilikom kupovine, jer nisam odmah skuzio da zuji lezaj.

Motor je po osjecaju nepoderiv...samo ide i ide 😄
Dizeli su malo glasniji, malo su tromi iz podruma, ali sve u svemu...motori su se pokazali super 👍

Kod mene jos uvijek prvi EGR/DPF, sve jos radi kako treba.

Od kvarova sam imao pustanje na crijevu za adblue, termostat mijenjao, getribu(ono sta nisam skuzio prilikom kupovine) i vodena pumpa
No vodenu pumpu bi uracunao kao odrzavanje, posto mi je krepala taman kad je veliki servis trebao biti odraden (onda se mijenja)

Na 303tkm, SMA je pregledao ovjes i rekao je da su selene jos uvijek sve odlicne

edit: znam da nije Kodiak ali vise manje je sve to slicno

Edited by BaGy
  • Like 1

Kod njih jako paziti da se slucajno ne uzme verzija s dq381 menjacem(2.0tdi prednji pogon), jer kvarovi su jako cesti, a popravci(tocni krpanje do sljedeceg vlasnika) jako skupi.

Ja sam bas jucer uzeo Sporline 190 ks 4x4, auto je fkt jeben.

Nije neka kurilica al fkt ide fino, a misljenja sam da ja 150ks pre slabo za taj auto jer ipak se radi o autu od 1700kg.

41075ac6fe3a93f7755ac8885b14a541.jpg

Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk

• Like 6

Išli za vikend u Veneciju sa 1.5 TSI manualcem i ostao ugodno iznenaden, čak ide pristojno, udoban, tih....potrošnja nije baš najbolja bila, al nemreš ni očekivat čuda

8,5-9, troje u autu sa 3 srednja kofera i zimske....tempo više manje 10 preko ogranicenja

Ne očekujem manje jer je ipak slabasniji motor i auto je ogroman.

• Like 1

Ma ja sam kod svih tih novih slabijih auta tipa superb 1.5tsi, cx5, rav4... skužio isto, ako se voziš baš sporo do 100-120 onda baš blesavo malo troše tipa ispod 5 ali ako se voziš normalno, bez ekstrema al onak 150-160 e onda troše više nego cayenne s 440ks. 

• Like 1
  • Samo ljubav 1

10 hours ago, Robertino said:

To je za dole! 😄

evo ti za gore 😄 bilo je ja mislim do iza Bosiljeva isto, a onda je do Jaske bilo stani kreni dok nisam otisel na staru van... uglavnom bez teske noge na gasu cudo od motora, u Kamiqu je potrosnja jos smjesnija, Octavia ima drugacije omjere u getribi  i ona trosi isto ili cak zeru vise od Kodiaqa...

spacer.png

8 hours ago, BM0021 said:

baš blesavo malo troše tipa ispod 5 ali ako se voziš normalno, bez ekstrema

tocno tak, otvorena cesta strogo po propisima...

spacer.png

Edited by riceburner
  • Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...