Jump to content

Citius Chip Tuning


KrunoL

Recommended Posts

Dakle, moja priča počinje 25.03.2009. kada sam došao kod Citiusa na remapiranje auta, svoju mapu sam kupio preko Bere (Xmana sa foruma) jer on nije bio zadovoljan sa svojom mapom, a Citius mu nije želio dati povrat novca kako je bilo dogovoreno u slučaju da nije zadovoljan remapom.

 

Bero je, umjesto povrata novca koji mu je bio zajamčen prije remapa, dobio jedno besplatno remapiranje bilo kojeg auta. Kako bi Bero dobio svoje novce, a pošto sam ja bio zainteresiran za remap – platio sam Beri novce za remap koji je trebao biti obavljen kod Citiusa. Radilo se o Stage 1 remapu za Renault Sport Megane R26.

 

25.03. došao sam na remapiranje, sjeo na cugu sa dečkima (Balev, Rudy) i čekao da se auto ohladi. Nakon što se ohladio, pozvali smo Citiusa da očita mapu. Očitavanje mape je trajalo oko 20 minuta od čega je ventilator vrtio otprilike 15 minuta.

 

Citius je tek iz trećeg pokušaja uspio skinuti mapu. Nakon dva neuspjela pokušaja skidanja mape iz mog auta, trebalo mu je sat vremena da Grci vrate Citiusu mapu. Kada je dobio mapu, pozvao me je na mobitel da ima mapu te da dođemo do njega da ju uploada u ECU.

 

No kada sam došao došlo je do zabune, jer prema njegovim riječima, Grci nisu poslali Stage 1 koji sam ja kupio, nego greškom Stage 2 za koji bi ja trebao nadoplatiti 230 eura ili se vratiti za par dana da mi se stavi Stage 1 ukoliko nisam zadovoljan.

 

I tako je on stavio Stage 2 koji deklarira 280 konja i 390 Nm u odnosu na serijskih 230 ks i 310 Nm.

 

Uploadanje mape u moj ECU trajalo je 15 minuta tijekom kojih je ventilator vrtio još dodatnih 10 minuta – ispostavilo se da je tijekom remapiranja akumulator ispražnjen te auto više nije mogao upaliti. Punjač akumulatora / ispravljač napona uopće nije bio spojen te je pri remapiranju moglo doći do trajnog i nepopravljivog oštećenja ECU-a – sva sreća da nije.

 

 

Citius je krenuo po kablove za startanje ali se akumulator nakon 15 minuta uspio oporaviti i auto je uspio upaliti. Nakon toga više nikada nije upalio bez guranja i tako sljedećih 10 puta i nije se napunio nakon vožnje od 2 sata u komadu.

 

 

Nakon što sam 4 puta morao gurati auto, nazvao sam Citiusa na mobitel i pitao ga šta da radim, da li da kupim novi akumulator na što je on meni rekao da ga kupim. Tako sam ja kupio novi akumulator o svom trošku i platio ugradnju istog, put do Samobora i natrag.

 

Našao sam se sa Citiusom na Vrbanima i rekao mu da želim da mi pokrije troškove novog akumulatora na način da smanji iznos koji sam mu dužan nadoplatiti za Stage 2 ili da mi vrati samo 600kn (iznos sa popustom – inače je akumulator 790kn) u slučaju da želim Stage 1.

 

Citius je tada tvrdio pred svjedocima, a i dalje tvrdi da nije on odgovoran za ispražnjeni akumulator, premda nije koristio punjač akumulatora tijekom procesa remapiranja iako je to uobičajena procedura kod remapova koji traju duže od 5 min i to je ustaljena praksa u ovlaštenom Renault servisu (AC Vasilj), već da je akumulator ispražnjen od strane ventilatora koji su radili za vrijeme remapa te on s time nema ništa?! S obzirom da je upravo ON pokrenuo proces remapiranja i da ga on radi i trebao bi biti profesionalac u svom biznisu kako se proklamira (ipak tvrdi da je remapirao >600 vozila) mora znati kakve posljedice može prouzrokovati dugotrajan rad ventilatora i ostale elektronike tijekom remapiranja i valjda koje posljedice za ECU mogu proizaći iz takvog načina remapiranja.

 

Nakon što sam u par dana vožnje na Stage 2 mapi napravio više od 500km te gotovo sigurno završio famozni „proces prilagođavanja“ (cca 500km), otišao sam na valjke na kojima sam bio i prije remapiranja.

 

Rezultat koji sam dobio je bio jako razočaravajuć – dobitak od 16ks i 32Nm.

 

Taj rezultat nije ni blizu Stage 1 kojeg proklamiraju na 30ks i 40Nm, a kamo li da se radi o Stage 2.

 

Danas sam se našao na kavi sa Citiusom kako bih dogovorio kako ćemo dalje postupiti. Naime, niti sam dobio Stage 1 mapu, bogme niti Stage 2 mapu za koju bi mu još trebao nadoplatiti, a i prilikom samog procesa remapiranja stvorio mi je trošak od najmanje 600kn zbog ispražnjenog i spaljenog akumulatora.

 

Rekao sam mu da nisam zadovoljan sa Stage 2 mapom i da želim povrat novca i serijsku mapu ili Stage 1 koji sam uredno platio, a po dobivenim rezultatima na valjcima, čak nisam ni Stage 1 dobio. Nisam imao namjeru nadoplaćivati još 230eura za nešto što nije ni blizu proklamiranom.

 

Odjednom, na te moje riječi, Citius mi je, pred svjedocima, počeo jebati mater, prijetiti, čak je izjavio da: „Jebem ti mater, istog trenutka vadi pare za Stage 2 i stavljaj na stol!“. Naravno, odbio sam to napraviti jer sam vidio što se Beri (Xmanu) dogodilo kada je tom čovjeku povjerio svoj novac. Zahtijevao sam mapu koju sam platio dok se on i dalje prijetio Rudyu, Reneu i meni te je rekao da će nam svima pičke razbit.

 

On se meni išao prijetiti, nakon što mi je ispraznio akumulator, stavio bog zna koju mapu, mapu koja je daleko od Stage 1, a kamo li od Stage 2?!

 

Inzistirao je da idem na valjke u CVH na što sam ja rado pristao, naravno, o njegovom trošku te da AKO je dobitak onolik koliki je trebao biti sa Stage 2 mapom, ja mu na licu mjesta iskeširam novac, naravno, uvećan za troškove valjaka. Naravno, da je odustao od tog zahtjeva onog trena kada sam ovo rekao.

 

Zadnji odgovor od tog čovjeka je bio da ću dobiti Stage 1, ali nakon svega proživljenog ovih dana, ja više u ništa ne vjerujem i naprosto se bojim šta će mi iz prkosa taj čovjek staviti u auto.

 

 

Ovakav način (NE)profesionalnosti, i poslovanja nisam nikada doživio nikada niti sam ikada čuo za išta slično!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 526
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

hahaha.. neki zajeban tip taj Citius!

 

i mogu rec da prilično jadan i neprofesionalan pristup za čovjeka koji ima firmu.. i da se tako

odnosi prema stranci.. Dobra reklama..

 

a da meni netko kaze da mi jebe mater i prijeti, nabio bi ga pepeljarom u glavu pa da ima 2m i 130 kila.

Link to comment
Share on other sites

Koma...

 

BTW jesi mjerio mozda prije auto? A i kako ide s novom mapom tom?

 

Da mjerio sam i dobitak je 16 konja i 32 nm...

 

Ide bolje nego prije ali za tih 16ks-a daleko je to od stagea 2...

 

Istina da mi za stage 2 fali auspuh,usis imam ali da ce mi cat back(pošto ne postoji turbo back za meganea)donijeti 34 ks-a i i 48 nm sigurno da ne...ni sa auspuhom necu imati "dobar" stage 1 makar za njega ni ne treba auspuh...

Edited by KrunoL
Link to comment
Share on other sites

Koma...

 

BTW jesi mjerio mozda prije auto? A i kako ide s novom mapom tom?

 

Da mjerio sam i dobitak je 16 konja i 32 nm...

 

Ide bolje nego prije ali za tih 16 ks-a daleko je to od stagea 2...

 

Istina da mi za stage 2 fali auspuh,usis imam ali da ce mi cat back(pošto ne postoji turbo back za meganea)donijeti 34 ks-a i i 48 nm sigurno da ne...ni sa auspuhom necu imati "dobar" stage 1 makar za njega ni ne treba auspuh...

Link to comment
Share on other sites

svaka cast Racer kaj si to podjelio, kaj se mene tice netrebam cut drugu stranu da nikad ni nepomislim ista kupit tj. ugradit kod tog Citiusa, a tebi bi savjetovao da trazis da ti vrati sve pare i stavi origigi mapu i da pare za bengu, ma sve do zadnje lipe...i jos bi bilo lijepo prosirit po SVIM ostalim autoforumima ovo, preeejadno...

Link to comment
Share on other sites

gumimarket? ok, kak god okreneš trebao bi imat bar tih 260ks na prvom stage-u :thumbsup: ak već nemaš 280, presmiješno i u jednu ruku tragično..a to kaj se ponio prema vama tako kako kažeš a pogotovo prema tebi fakat nemam riječi, uzmi sve pare natrag il ak ti je lakše zaboravi na to i nek ti bude jedna dobra lekcija za ubuduće, nebuš ti propo za tih parsto eura kolko će on kad milijun ljudi pročita ovo ;)

Link to comment
Share on other sites

ma kakvi zaboravit na ovo,TVOJE PARE ZA KOJE SI DOBIO NIKAKVU USLUGU, NIKAKAV POSAO, TROSAK ZA AKUMULATOR itd... Bori se za svoje pare, nema tebi il ikom kaj prijetit lik koji je u krivu, skupi ekipu i na vrata po pare hehe

 

 

edit - 21 members viewing, nice...

Edited by maticCRO
Link to comment
Share on other sites

ti valjci su meni pokazali 16ks manje nego u cvh u roku od 7 dana..

 

Ti isti valjci na rudyevom cliu imaju razliku od 0,9 ks-a razlika je izmedu gumimarketa i CVH...!!!...

 

Mi u CVH možemo otici bilo kada nema problema...:cool:

 

ako rezultat bude kakav treba biti Citius ce odmah biti isplacen ali ja placat nekaj dodatno a nisam dobio ni ono kaj sam platio NECU!

Link to comment
Share on other sites

ma kakvi zaboravit na ovo,TVOJE PARE ZA KOJE SI DOBIO NIKAKVU USLUGU, NIKAKAV POSAO, TROSAK ZA AKUMULATOR itd... Bori se za svoje pare, nema tebi il ikom kaj prijetit lik koji je u krivu, skupi ekipu i na vrata po pare hehe

 

Citius je izricito rekao da ja svoje novce nazad dobiti necu a da ga se akumulator više ne tice...

 

jedino ce mi remapirat nazad stage 1 koji sam platio...!

Link to comment
Share on other sites

pa sto imas cut ako ti netko kod koga chipiras auto veli "jebem ti mater, vadi pare van" a placen mu je posao unaprijed, njegova je krivica sto je krivo napravio i jos k tome to krivo je losije od onoga sto je trebalo biti...

 

citaj ponovo

Link to comment
Share on other sites

ja sam čipao svog kod citiusa, nisam iso na valjke ni prije ni poslje al auto ide gro bolje, trecu mi razvrti duplo brze neg prije. svi sad pljujete po covjeku a mozda nije opce kriv. renaultima cesto odlazi ta elektronika, frend ima novog megana i otkljucava ga prek gepeka. drugi frend imo lagunu i naprico mi tolko prica o toj renaultovoj elektronici sta mu je sve otišlo da mi se opce neda pisat kolko tog ima lol

Edited by Borna
Link to comment
Share on other sites

frend je chipao isto auto kod citiusa, auto je jos bio pod jamstvom (nije bitno koji auto) i nakon nekog vremena mu se razletila turbina (dizel je u pitanju)... auto otfuran u servis tip je za 5 min skuzio da je auto bio chipan...

enivej citius nije ni htio cuti za vracanje love, imao je istu foru kao s xmanom, "neces dobit lovu nazad nego posaljes nekog drugog pa onda dobis lovu"....

 

a i malo malo se citius na forumu spominje u negativnom kontekstu kaj se tice svega...

Link to comment
Share on other sites

ja sam čipao svog kod citiusa, nisam iso na valjke ni prije ni poslje al auto ide gro bolje, trecu mi razvrti duplo brze neg prije. svi sad pljujete po covjeku a mozda nije opce kriv. renaultima cesto odlazi ta elektronika, frend ima novog megana i otkljucava ga prek gepeka. drugi frend imo lagunu i naprico mi tolko prica o toj renaultovoj elektronici sta mu je sve otišlo da mi se opce neda pisat kolko tog ima lol

 

pa dobro, moze otic elektronika il nesto.. ali ondabudi normalan i reci, probat cemo ponovno, mozda nismo dobro itd itd.. a ne čovjeku jebat mater.. :doh:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Announcements


×
×
  • Create New...