Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Plan mi je na tdi motor stavit oil catch can jer mi je puna kapa ulja u usisnoj..jeli to izvedivo i ima li ko neku shemu nacrta ili savjet?

Edited by drago_st
  • Replies 179
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Postoje razlozi zasto se ne ventilira u atmosferu(a to nisu eko razlozi) , ali o tome sad moze biti rasprava par stranica, najbolje napravi ovako kao sto si zamislio

Posted

Tako je, OCC ako je kvalitetno konstruiran odvoji ulje od pare, dalje se zna. Za DD auto u atmosferu najbolje, preko nekog filtera tipa gljive za skuter, itd.

Posted
Zasto ulje u auspuff? :blink:

Uopce nije bit u ulju. Ako je motor konstruiran kako treba i odusku napravljeni kako treba, nece niti 1 kapljica ulja izletjeti van kroz odusak.

Stvar je u podtlaku u krateru i smanjenju gubitka.

• 5 months later...
Posted (edited)
Bolje vrati nazad na usis

Postoje razlozi zasto se ne ventilira u atmosferu(a to nisu eko razlozi) , ali o tome sad moze biti rasprava par stranica, najbolje napravi ovako kao sto si zamislio

Sve oduške spojiš na occ i njega fino luftaš u atmosferu. Izvedeno x puta već :)

Da, vidim da su oprečna razmišljanja pa pitam jer nisam školovala. :thumbsup:

EDIT: pospajao sam i stare topice u jedan.

Edited by Raptor6767
Posted

What you want from a catchcan setup (and I'm guessing you already know this) is oil vapors to be drawn through the catchcan/airoilseperator/whateveryouwannacallit. This is achieved with a good vacuum source. The only way to have a good vacuum source is to have a sealed system. With a breather or atmospheric ventilation, you lose that "seal."

Posted

ako netko ima, ponude u inbox il na mail (da ne otvaram sad temu zbog toga). ni ja se nisam školovala.

btw. nedam 300kn, čisto da si skratite trud.

Posted
U prijevodu? Za mene koji nisam školovao...

Pa nemas vakum tu, tako da ta teorija ne drzi vodu.

Sve je vec u topicu napisano kako se pravilno spaja.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...