Jump to content

Presvlačenje siceva, volana, mjenjača i interijera u kožu thread

Recommended Posts

Koliko košta ta koža kao materijal (tj. koliko majstor potroši) te kolika je obično (naka prosječna) satnica majstora u toj branši? Koliko je uopće radnih sati utrošeno za nešto npr kao sa gornje slike? Da li ta cijena uključuje sve po sistemu ključ u ruke ili naručitelj sam mora sve demontirati te kasnije montirati?

Kao da je sad bitna točno specifikacija: koža toliko, konac toliko, ljepilo toliko, utrošeno x radnih sati...total 500 kuna. Skineš volan - daš čovjeku takav i pokupiš ga obloženog u kožu. Daš 500 kuna i vozi miško. Posao uopće nije trivijalan kao što se nekima čini (jer, naravno, tuđi posao nikad ne vrijedi, lagan je i svatko ga može raditi...) i ima posla...i može nešto zayebati pa mora ponovo i potrošit ekstra materijala itd.

Ne kužim kako to može biti skupo...a očekuje se (po pričama i zahtjevima pročitanim tu na forumu) da to bude vrhunski odrađeno, da ne bude naborano, da šav ne bježi, da bude dobar materijal, da nakon 2-3 godine još uvijek izgleda kao prvog dana itd itd. Šta je danas 500 kuna, kad malo bolje pogledaš. Pa po sevisima vas klepe 200-tinjak kuna samo da vam ispuste staro ulje iz motora, stave bakrenu podlošku i uliju novo ulje u motor...i napišu kilometražu na onu ceduljicu!

• 3 weeks later...

Za sljedeci tjedan bi mi hitno trebalo tapeciranje volana u crnu kozu sa crvenim šavom. Neka preporuka da je kvaliteta na nivou a cijena nije do neba. Za citroen c2 , salje mi rodak iz zadra da se tapecira i ima drugi volan na 3-4 dana. tako da bi se trebalo odraditi bar u 2 dana?

TNX!

mislim da sto se volana tice neces naci boljeg majstora u HR.. a i jeftinijeg.. :)

edit: samo nemoj ocekivati da ako ga sutra nazoves da ce te odmah primiti.. :) nazovi ga odmah sutra, valjda te moze ugurati u raspored za iduci tjedan

Edited by Jopa

oću, samo da nađem koju sliku. inače, koža je popucala sastrane od sunca, i ulaženja izlaženja. kompletno je zamjenio kožu okolo bočnih oslonaca za nevelike pare, a sjedalo ko novo :)

meni treba samo lijevu bočnicu.. :) al strahujem kako će bit, pa da vidim sliku dal izgleda to dobro.. :)

• 4 months later...
  • 1 month later...

Gledam malo po nekim Audi forumima kak je ekipa mjenjala siceve u svojim autima i nabasam na ovog lika. Znaci kupio nove S5 siceve i dao presvuci sredisnji dio u bijelu kozu. Radi se o A3 8P.

Prije

ad6b37c7.jpg :wee:

Poslije

DSC_1132.jpg

DSC_1135.jpg

DSC_1134.jpg

Jel dovoljno dobro za forumske eksperte? :D

Edited by Xman

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...