Jump to content

pitanje oko goriva: tifon class 95 versus omv carrera 100...

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

95

u tom e je kvaka, nema TFSi-ja sa 200ks na 95. da se jebes u dupe s jezom :D

i to nije "moguce", to je tako. i ODMAH se vidi sa vagcomom

To je onda materijal za zaštitu potrošača, plus dobra osnova za tužbu.

serijski TFSi sa 200ks detonira na 95.......dajte ljudi.....

sjednite u gti 5, ukljucite vag-com, i sami cete vidjeti,. nakon toga natocite 100okt, i nakon 20km opet pogledajte na dijagnostiku!

kaj ste glupi?!?!?!?!

da li taj eurosuper 95 ima 95 oktana kako mu ime govori ili manje, tj lažu li oni s oktanima ko renolovci s konjima?

To sam isprobo na svom autu na OMV 95 i 100. Tjekom vise godina testiranja.

to nije nuzno tocno, ovisi na koji nacin su dobiveni oktani(tj sto se tocno dodavalo). Obicno(ali ne nuzno) vise oktanska goriva imaju manju kalorijsku vrijednost, tj treba ih malo vise. Ali tu je rijec o promilima i nemoguce je to ustvrditi "istom" voznjom. Dovoljno je jedno prestizanje vise i rezultati se znatno mijenjaju.

A da vidite kolko motor ubrizgava goriva prilikom verglanja na -20C i prvih 5s rada, bi malo drukce gledali te "iste" voznje.

znači na turbacima, tj jačim autima ima smisla, ovi slabiji tak svejedno kaj se toči? :lol:

pa sa stock elektronikom ionako je optimziiran za nizu vrijednost, cak i na 91 ako je u americi, kada chipas onda i izvlacis snagu najvise na tome sto se radi za 98 ili 100 oktana pa zato i ima dobitka.

afaik lukloil ima inino gorivo

tifon class ist inino + aditive neka navodno i dolazilo je pregrijavanja motra na nekim #terkacim# vozila na njega a sa ina es95 ne

jedno sta nije inino na trzistu je omv 100 AFAIK-..

:no2::no2::no2:

i to je inin es98 plus aditivi

Ono sto je zanimljivo, dok je bio topic kako auti pale na -15C onda svi palili samo tako, a sad dok je drugi topic problemi s paljenjem na hladno. Zanimljivo :)

Koji si ti topic čitao?! :D

Masa ekipe ja u tom topicu napisala da ima problema sa paljenjem kad je hladno.

:no2::no2::no2:

i to je inin es98 plus aditivi

Tako nešto sam i ja čula od lika koji ima privatnu benzinsku i uzima gorivo od OMV-a. E sad, ne znam da li je rekao da OMV uzima od Ine ili od nekog drugog, baš ću provjeriti.

Mislim da bi svima trebalo biti jasno da nitko nije lud da dovlaci gorivo iz druge drzave cisternama, vec svi kupuju u ini gorivo. Sad razlika je samo u tome tko doda u to gorivo poslije aditive.

treba nekog ubacit u te vode pa da nam kaže istinu :)

stari moj uzima gorivo od ine i ne dodaje nikakve pizdarije unutra niti aditive i nikad na benzinskoj nije bilo nikakvih problema da se itko zalio i ja cesto ulijem u astru i nikad problema, sve pet...

e sad, sta ina u svoje gorivo dodaje na svojim benziskim stanicama ili sta uposleni dodaju da ostvare dodatnu zaradu, neznam i nebih ulazio...

.

ja sam djelomično u tim vodama... recimo mogu na 200+ pumpi pogledati dali ima vode u spremnicima... i milijun puta sam gledao... i uvijek je ispod normale... znači uvijek u gorivu ima vode, ali postoji granica do koje smije biti... A na INI je 10x manje, nikad nisam naišao niti na jednu pumpu da ima preko ili blizu te granice... Tako da one puste priče o vodi ne drže vodu... :lol:

Istina je da ja točim OMV100, ali samo zato jer imam plin pa sa tankom goriva pređem cca 3000-4000km... ovisno koliko često prebacujem na benzin kada pored mene stane neki benvej da mu pokažem kako moja "pila" ide... :rofl:

koje ste babe.....to nije istina.

omv100 nema veze sa inom.

imate svi nagradu za glupost/traceraj/balkanische zavjeru :D:D:D:D:D:D

Da je tako... svi bi točili ES95 na ini i kupili aditive i točili da dobiju OEmVe stotku... :lol:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...