Jump to content

pitanje oko goriva: tifon class 95 versus omv carrera 100...

Recommended Posts

NAJZALOSNIJE u cijeloj ovoj prici je da gotovo svake godine u Autoklubu imate testiranja pumpi i goriva, i lijepo je pokazano za svaku pumpu kemijska analiza goriva i svi relevantni podaci.

I onda citam ovakve, u najmanju ruku, idiotarije, na razini djece iz osnovne skole.

Halo....ima koga doma izmedju usiju?

• Replies 179
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

:D:D:D:D:D

ma nisam ljut, ali ocigledno je da ljudi nemaju 2 grama mozga u glavi....to me rastuzuje. Nakon 3 godine analiza, testiranja, i javnih rezultata, citamo ovakva sranja....

katastrofa.

Pise i na plotu peechka pa si ju nabo jelda...ajd priznaj... :lol:

Fal bogu pa ne zivimo u drzavi koja je korumpirana i novine su onak glas koga i čega god hoće tj. ko najbolje plati. :lol:

na INI ne točim........neznam zašto.....možda unutarnji nemir zbog stalnog podizanja cijene.....:rofl::rofl::rofl::rofl:

isključivo na tifon class 95, i nikad problema a jedino s čim mogu usporedit tifon je lukoil na kojem povremeno natočim i ne mijenja se ništa osim da napravim manje kilometara za iste novce.:huh:

stari moj uzima gorivo od ine i ne dodaje nikakve pizdarije unutra niti aditive i nikad na benzinskoj nije bilo nikakvih problema da se itko zalio i ja cesto ulijem u astru i nikad problema, sve pet...

e sad, sta ina u svoje gorivo dodaje na svojim benziskim stanicama ili sta uposleni dodaju da ostvare dodatnu zaradu, neznam i nebih ulazio...

.

Uposleni ne dodaju ništa .. što uđe mora izać ,, amen

prošla su ta vremena .

Osobno nikad nisam točio taj 95 na Tifonu,a ni na INI al ni na nijednoj drugoj benzinskoj jer su mi ovi iz EDS-a rekli da je auto mapiran na 98 oktana i da najmanje točim 98oktanko gorivo i toga se držim.....

Al neznam zašto govorite da je to sve isto da svi uzimaju od Ine,evo ja znam 100% da Antunović ne uzima od Ine nisam tamo nikad u životu toćio(mislim) al znam iz pouzdanih izvora da ne uzimaju od ine gorivo :)

Isto tako znam da kada bi npr. natočnio na Ini,Petrolu,ili tak nekoj socijala benzinskoj :lol: i bio na rezervi pa natočio na OMV-u 100 carrera,auto bi doslovce poludio al doslovce poludio osjetila bi se stvarno razlika,matere mi:lol:

problem je sto ina drzi monopol na cijene...

drugi problem je sto nemoze svatko uvoziti gorivo vec je zakonom uvjetovano da se gorivo od strane malih poduzetnika kupuje od ovih velikih...

moze mali poduzetnik kupiti gorivo vani ali ima petsto uvjeta a najvazniji su da imas hrpu cisterni za razvoz goriva i da imas veliki rezervoar u kojem ces skladistiti to uvezeno gorivo i da drzis cijene kao i ina...

ja sam svojevremeno radio projekt za rezervoar na urinju za CRODUX, bivsu firmu od cermaka... jedan manji rezervoar kosta 12 do 15 milijuna kuna... a da ne spominjem koliko kostaju veliki rezervari koje sam radio npr. od 80.000 m3...

da rezervoari nisu uvjet i da se gorivo moze uvoziti bez ogranicenja odnosno ne u smislu da se sad uzima zadnji shrot iz rusije vec recimo da zakonski mora biti kvalitetno gorivo npr. od omv-a direkt iz austrije ili od shella ili od british petrola, ja bih sutra ulozio lovu i otvorio benzinsku...

.

Edited by Fox

1. dcrnic - ne mogu vjerovatno kakvu excel tablicu imas, nisi normalan :D

2. Moja iskustva

a) Vozio sam Beverly 200 i Kawasaki VN800 - oba su mi pucala iz auspuha kada bi točio na Ini 95/98-icu. Kada bi točio 100-tku na OMV-u - ništa. U Z750 sam točio samo OMV100.

b) Godinu dana sam vozio i točio isključivo OMV100 u A4 2,0TFSI quattro 147kw, auto je na valjcima u CVH prikazao 189ks. Sada skoro godinu dana vozim 2.0TFSI 147kw leona, točim na istoj pumpi i istom pištolju, čak auti imaju iste oznake motora (HIC-provjerio sam BWA:)) - imam 215ks na istim valjcima pri istoj vanjskoj temperaturi (vjerovatno radi gubitka u prijenosu)

c) Imam još jedan auto, Fiat Punto 1.9JTD, mislim da je 85ks - točim samo na OMV-u Premium dizel. Sa onim Super sprint dizelom niti ide bolje, niti troši manje. Čak koliko znam troši više, ali sve je to subjektivno i ne mogu nikako reći da je testirano u istim uvjetima.

d) Sa Audiem minimalna potrošnja 10 litara, sa Seatom minimalna izmjerena potrošnja (cijeli tank do čepa) 7.3 litre/100km = OMV 100. Sa Tifon gorivom sam uvijek prolazio 50km manje, računavši cijeli tank, ali baš kako Hic kaže - jako puno toga utječe na potrošnju - vanjska temperatura, promet, dodatni putnici ili prtljaga itd., naglo davanje i oduzimanje gasa da čuješ wooosh od BOV-a i sl.

Edited by francuz

Uposleni ne dodaju ništa .. što uđe mora izać ,, amen

prošla su ta vremena .

na starijim ininim benziskima gdje do nedavno nisu imali videonadzor se kemijalo...

kod ine je problem i u cisternama, zato sto nisu sve njihove cisterne pa se dogadja da gorivo varira sto zbog zmazanih cisterni, sto zbog toga da si sami prijevoznici malo goriva istoce pa nadoknade nedostatak vodom ili necim drugim. to mi je rekao covjek koji radi na zovku u luckom, a radio je prije toga na ininoj benzinskoj.

Ako je itko od vas imao Pure Jet zna koje je smeće od goriva na INI. Najgore što znam to, ali sam gotovo ostao bez pa stavio samo dvije litre da mogu obaviti šta trebam i trk na OMW. Uglavnom nije ispalo tako jednostavno-puca, trokira, ne ide nikako i uništi svjećicu od 100 kuna za 10 km.

Definitivno je velika razlika.

Frend radi na OMWu i kaže da je jedino gorivo koje se uvozi iz Austrije i da je jedino gorivo koje je toliko bistro da se vidi dno cisterne kroz okno na vrhu.

tematski je vezano al nije isto gorivo...

frend cijelo vrijeme toci plavi dizel i ujedno mene jebe kako mogu bit glup davat duplo vise za gorivo koje sipam na tifonu ili OMV crpkama...al jednostavno ne vjerujem da je to gorivo iste kvalitete kao tifon class ili OMV eurodizel premium...

malo sam citao i kako vidim u tom plavom dizelu ima smeca... ovo je talog iz filtera jebenog traktora koji se toci plavim dizelom...smjesa vode,taloga i goriva

p1100011ny4.jpg

1.svi kaj imaju mozga u glavi znaju da su ti testovi iz autokluba plačene reklame

2.INA i TIFON su oba dvije pod MOLom iz mađarske i prodaju u 85% slučajeva identična goriva i sva su euro 5 norma,zna se dogoditi da čak dobijem gorivo iz mađarske iz MOLa na pumpu

3.statistički se najčešće na gorivo žale tzv internet tuneri ili ti tipovi kaj si sami neznaju ni natočit gorivo ili kotač promijeniti (luka&borna) i njima uvijek neki klinac smeta

4.vidi se da naftne tvrtke uspijevaju dobit masu ljudi imenima poput carerra,sprint dizel,turbo 98 itd itd prodajući vam isto gorivo za kunu skuplje...

Ako je itko od vas imao Pure Jet zna koje je smeće od goriva na INI. Najgore što znam to, ali sam gotovo ostao bez pa stavio samo dvije litre da mogu obaviti šta trebam i trk na OMW. Uglavnom nije ispalo tako jednostavno-puca, trokira, ne ide nikako i uništi svjećicu od 100 kuna za 10 km.

Definitivno je velika razlika.

Ja pak imam DiTech-a (isti kuki) te sam samo par puta ful tank natankao na INI (doduše bez ikakvih pa ni najmanjih posljedica, trokiranja i/ili sl) a inace najviše sipam OMV 100ku i tifonov class 95 i NIKAD mi skut nije zatrokirao, ugasio se a svjecica mi stvarno traje (također pričam o tim skupljima.)

ja svoju runnericu 180sp samo kod sebe tankam i ide ko vrag..to vam je kad vozite ove ajnšpric injection turbo ditech twin spark zujalice...karb je zakon za skuter

Karb guta sve, a Pure Jet samo gorivo kojeg vi na INI nemate:P

evo, da se pohvalim, prekjučer sam natočio pun rezervar tog OMV Carrera 100 i napravio sam 400 km umjesto 530 koliko radim već 6 mjeseci na istoj relaciji.

priče o razlikama u "istoj" vožnji mi nemojte pričati, vozim dovoljno dugo da znam o čemu pričam.

vi se vozite na benzin, ja ću na "vodu" :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...