DaDo Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Šta se onda safety car mako ak i dalje nema pretjecanja...komentar je bio kad se safety car maknuo "utrka ide dalje" koja je to utrka ako nema pretjecanja? i šta je Schummy trebao cekat dok ovaj pleše po stazi...to mu je onaj Hill skuvo garant...zato što trpa 'Nandu iza ćoška :slavewalk: zato sta pravilo nalaze da nakon micanja SCa do prelaska zadnjih kotaca preko startno ciljne ravnine NEMA pretjecanja....
msporis Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 zato sta pravilo nalaze da nakon micanja SCa do prelaska zadnjih kotaca preko startno ciljne ravnine NEMA pretjecanja.... WRONG! As of the start of the 2010 season, drivers are now allowed to pass (once the Safety Car pulls in) after the Safety Car line, as opposed to in previous years when overtaking was not permitted until passing the start line. a problem koji je zahvatio Schumachera je However, as stated in article 40.13 of the sporting code, drivers must not overtake if the Safety Car has controlled the race on the final lap, despite the silver Mercedes sports car always returning to the pits to allow the winner to take the chequered flag.
Sico Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 mislim da bash nije u redu pricat stvari koje nisi provjerio.... Schumi je kaznjen i nikakvo "novo" pravilo ne vrijedi... http://www.autosport.hr/iz-svijeta/formula1/2372-ipak-kazna-za-schumachera to sam procitao na F1Racing.com.hr, tak da nemoj pricat stvari koje ti nisi provjerio
msporis Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 (edited) S time da ovo pravilo 40.13 ima dodatak 'ako se Safety Car miče u boks kako bi propustio pobjednika da prvi prođe ciljem' Na tome Mercedes temelji žalbu jer oni smatraju da bi se SC maknuo neovisno o tome je li zadnji krug ili ne, jer je situacija bila rasčišćena (a je, jer je Schumy prestigao točno na mjestu gdje je sudar bio), tj. da se nije maknuo zbog toga da pusti pobjednika da prvi prođe ciljem nego da bi se ionako maknuo. A to je sasvim opravdana žalba po meni. Inače, svi koji seru Schumy ovo Schumy ono, ne serite bezveze jer ni Schumy niti ostali vozači ne znaju sva pravila na pamet niti konkretni paragraf, (točnije 40.13, a sam broj vam govori koliko ih ima :doh: i još su nedorečeni :doh: . Ni pola vas ovdje ne zna ta pravila, konkretno Dominik, Koren, Jasa, DaDo, itd itd) nego im to govore trkaći inžinjeri, a Schumyu je trkaći inžinjer u zadnjem krugu rekao da može pokušati preteći nakon Safety car line-a. Schumy je imao manje od 400m da obavi pretjecanje i obavio ga je. Kapa dolje! Edited May 16, 2010 by msporis
Jasa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ok, novo pravilo...tnx na infou Ali, izgleda da su ga svi znali osim njega jer su se svi laganini dopeljali do cilja osim njega. I da se razmemo, schumi je moj vozac tak da nije u igri mržnja prema doticnom
msporis Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 (edited) Ok, novo pravilo...tnx na infou Ali, izgleda da su ga svi znali osim njega jer su se svi laganini dopeljali do cilja osim njega. I da se razmemo, schumi je moj vozac tak da nije u igri mržnja prema doticnom da, preteć u zadnjih 400 metara je inače full lagano za izvest, pa to što nitko drugi to nije napravio dokazuje da su svi znali za to pravilo. uostalom, napisao sam kako pravilo točno glasi i zašto se može tumačiti dvojako. A što se tiče toga da ga je pretekao jer je ovaj proklizio, ako pogledate usporenu snimku vidjet ćete da je on već uz njega kad alonso proklizava, odnosno da je već u zavoju krenuo na unutarnju stranu, a tek onda je alonso proklizao.... EDIT: Ross Brawn je dao izzjavu koja dodatno objašnjava situaciju. Naime, toko zadnjeg kruga, objavljena je informacija 'Safety Car in this Lap', što označava namjeru da je SC izašao jer je staza očiščena i utrka se nastavlja, a ne da je SC ušao zbog propuštanja pobjednika da prvi prođe ciljem, a u tom slučaju SC bi u boks ušao bez te obaijesti i sa upaljenim svjetlima, a SC je ugasio svjetla odmah poslije tunela. Prema tome, utrka nije završila pod Safety Carom i pravilo 40.13 se na ovaj slučaj ne bi trebalo primjenjivati, vjeruje Ross Brawn. 'Dodatno tu tezu potvrđuje i to što su suci mahali zelenim zastavama nakon Safety car linije, što znači da se utrka nastavlja' . U slučaju da se utrka završava pod Safety Carom, do kraja staze se pokazuju žute zastave koje među ostalim znače i zabranu pretjecanje, a tako je bilo u Melbourneu 2009. godine' - naglašava Ross Brawn. 'Uzimajući sve ovo u obzir, mi smo našim vozačima rekli da nakon SC linije probaju pretjeći i Michael je to i učinio. Namjervamo se žaliti na odluku' - dodao je Ross Brawn. Edited May 16, 2010 by msporis
Jasa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Da, proklizal je jer je skuzio da ovaj ide preticat i nabio gas....nije to ocekivo. Zapravo tak svejedno, suci su rekli svoje
msporis Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 A Schumacherova izjava odmah poslije trke, prije kazne: "I think I'm sixth, I got the message 'Track Clear'," Schumacher explained to Germany's RTL. "That means the Safety Car is gone, the accident zone was clear, so I thought I could go. i mali dodatak "Damon Hill is the steward here…that's going to be interesting!"
Xman Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 (edited) kako god, meni je samo drago da je Schumi umetnuo tom napuhaom kmetu i to pred svima, nadam se i da ce proc zalba a Alonso nek cmizdri ko curica, kao sto je cmizdrio i kad ga je prao newbie u istoj momcadi, gdje je on zahtjevao svoj status zvijezde. Pedercina razmazena. Edited May 16, 2010 by Xman
Dominik Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 S time da ovo pravilo 40.13 ima dodatak 'ako se Safety Car miče u boks kako bi propustio pobjednika da prvi prođe ciljem' Na tome Mercedes temelji žalbu jer oni smatraju da bi se SC maknuo neovisno o tome je li zadnji krug ili ne, jer je situacija bila rasčišćena (a je, jer je Schumy prestigao točno na mjestu gdje je sudar bio), tj. da se nije maknuo zbog toga da pusti pobjednika da prvi prođe ciljem nego da bi se ionako maknuo. A to je sasvim opravdana žalba po meni. Inače, svi koji seru Schumy ovo Schumy ono, ne serite bezveze jer ni Schumy niti ostali vozači ne znaju sva pravila na pamet niti konkretni paragraf, (točnije 40.13, a sam broj vam govori koliko ih ima :doh: i još su nedorečeni :doh: . Ni pola vas ovdje ne zna ta pravila, konkretno Dominik, Koren, Jasa, DaDo, itd itd) nego im to govore trkaći inžinjeri, a Schumyu je trkaći inžinjer u zadnjem krugu rekao da može pokušati preteći nakon Safety car line-a. Schumy je imao manje od 400m da obavi pretjecanje i obavio ga je. Kapa dolje! postoji nesto sto se zove briefing na kojem ti nikad nisi bio, izgleda, i tam ti se sve objasni i po 30 puta ako hoces dok ne shvatis, a tam su ti OBVEZATNI prisustvovati svaki put vozac i manager tema + inzinjer po volji znaci ja sam se svaki put s Marinom morao potpisati da su mi izbiflali pravila ponasanja na stazi i to svaki put, tak da vozac zna sve sto treba, kad smije a kad ne smije preteci ..... a sad individualno je i do svakog vozaca i do inzenjera i cijelog tima koliko zbrke nastane jer ne slusaju, nisu zapamtili i sl. stvari FIA mijenja pravila malo, malo, za svaku klasu itd. i svatko ga mora nauciti pred sezonu ako hoce da to nanesto slici, a to se definitivno ne radi u Estorilu na zidu sam imao takvih par inzenjera iz protivnickih timova koji nisu kuzili da je to vec 3 trka sezone a da se na letecem startu prestize kad se zelena upale a ne ciljna ravnica .... to je tak u zivotu
msporis Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 normalno da je kazna, NEMA preticanja do startno ciljne crte kod safety cara, kod leteceg starta kd se zelena upale, trka je pocela uzimajući u obzir ovo, očito nisi bio na brifingu za F1. Naravno, nisam ni ja te sreće bio Gore sam sve objasnio,tj. prenio objašnjenje Ross Brawna. Da su bile žute zastave značilo bi da se radi o završetku utrke pod SCom, i ne bi se smjele pretjecati, ali bile su ZELENE zastave, što znači da se radilo o normalnom napuštanju staze od strane SC-a, clear track i dopušteno pretjecanje. PRema tome, suci su donijeli krivu odluku i žalba bi trebala proći. Ross Brawn je tome dodao da imaju i jasne dokaze,
KA2001MR Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 mislim da schumacher nije kriv, pa on je trkači vozač i kad mu se ukaže prilika preteć auto ispred njega, vjerojatno je instiktivno krenuo. sad pretpostavljam da si tu sekundu nije vrtio 500 članaka i 600 točaka tih članaka po glavi.
msporis Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 (edited) mislim da schumacher nije kriv, pa on je trkači vozač i kad mu se ukaže prilika preteć auto ispred njega, vjerojatno je instiktivno krenuo. sad pretpostavljam da si tu sekundu nije vrtio 500 članaka i 600 točaka tih članaka po glavi. Naravno da nije, nego je par zavoja prije dobio od Ross Brawna na radio 'Track clear, go for it' i kao vojnik kad dobije zapovijed, to i izvršio. Donji desni kut, zelene zastave Edited May 16, 2010 by msporis
Dominik Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 jok, nisam , budemo skupa :cheer: Ross je lisac i u pravu je, sam suci ne vole da su kao oni pogrijesili pa sjeti se prosle godine WTCC-a u Pau i safety cara i jadnog Englstlera i nikom nista :lol::lol: ovo je Mercedes dobro odradio :notworthy::notworthy:
Outlaw Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Mislim da nece promijenit odluku. Okrivit ce ove likove sto su mahali zastavama i bok :lol:
Dominik Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 al tak ce i biti, nije direktor utrke kriv sto suci ne znaju koje zastave treba izvaditi
Jasa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 postoji nesto sto se zove briefing na kojem ti nikad nisi bio, izgleda, i tam ti se sve objasni i po 30 puta ako hoces dok ne shvatis, a tam su ti OBVEZATNI prisustvovati svaki put vozac i manager tema + inzinjer po volji To mi je bilo fancinantno kad nam je Stefano Domenicali pricao da prije svake utrke vozaci moraju ispocetka slusat...al izgleda da je potrebno
joke6 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Prijašnjih sezona kad je utrka završavala pod SC u vik je i pisalo SC do kraja utrke Ovaj put je ispod broja krugova pisalo SC u ovom krugu
Booster Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 al tak ce i biti, nije direktor utrke kriv sto suci ne znaju koje zastave treba izvaditi opet bi Mercedes bio u pravu, zelena zastava je pokazana to kao kad se upali zeleno na semaforu...nek ovom koji mase daju da trci kroz box
BaGy Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 nek je njemu tata pokazao... :notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
BABA Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 nek je njemu tata pokazao... :notworthy::notworthy::notworthy::notworthy: haha predobro
KA2001MR Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 meni je najbolje što se ovi koji su prije početka sezone pričali kak će šumi ovim klincima održat lekciju, sada vesele kad ovaj jedva zahvaljujući pogrešci drugog vozača, pretekne nekoga za 6. mjesto i ono kak će on njima svima sad pokazat
Kegalj Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 (edited) meni je najbolje što se ovi koji su prije početka sezone pričali kak će šumi ovim klincima održat lekciju, sada vesele kad ovaj jedva zahvaljujući pogrešci drugog vozača, pretekne nekoga za 6. mjesto i ono kak će on njima svima sad pokazat :notworthy: Nitko nije napomenuo kako je Alonso napravio odličan posao na stazi. Unatoč tome što ga mnogi smatraju šupkom (iako za to ima manje razloga nego kod Schumija) neupitno je to da se radi o jako dobrom vozaču. Neću reć najboljem, ali definitivno jednom od boljih.. Edited May 17, 2010 by Kegalj
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now