Jump to content

Recommended Posts

Posted

Spremam se promijeniti zupčasti remen na svojoj Nubiri, i normalno prizdarijice poput španera, vodene pumpe... Malo sam googlao i ne bi trebalo biti komplicirano, da li netko ima kakav poseban savjet? Da li postoji kakav poseban način za odzračivanje sistema hlađenja? U autu imam crveni Polar antifriz, zna li netko gdje ga nabaviti, ili mogu staviti neki drugi crveni (brijem da da)? I tako, posavjetujte me:lol: Za ići k mehi se nema para:dance3vs1:

Posted
Spremam se promijeniti zupčasti remen na svojoj Nubiri, i normalno prizdarijice poput španera, vodene pumpe... Malo sam googlao i ne bi trebalo biti komplicirano, da li netko ima kakav poseban savjet? Da li postoji kakav poseban način za odzračivanje sistema hlađenja? U autu imam crveni Polar antifriz, zna li netko gdje ga nabaviti, ili mogu staviti neki drugi crveni (brijem da da)? I tako, posavjetujte me:lol: Za ići k mehi se nema para:dance3vs1:

Jedini savjet koji ti mogu dati je , .....otidji kod mehanicara da ti to napravi, jer se s distribucijom, ako to nisi nikad radio, .......nije za igrati.

Mogao bi te popravak u eventualnom problemu nakon nestrucne promjene deseterostruko kostati.

Posted
mogu staviti neki drugi crveni (brijem da da)? I tako, posavjetujte me

Možeš, nema brige.

Jedini savjet koji ti mogu dati je , .....otidji kod mehanicara da ti to napravi, jer se s distribucijom, ako to nisi nikad radio, .......nije za igrati.

Mogao bi te popravak u eventualnom problemu nakon nestrucne promjene deseterostruko kostati.

:thumbsup:

Posted

Kimi, a što da ti kažem, jedva sam skupio za dijelove, a moram kupiti i barem 2 zimske gume da me opet ne vrijeđaju na forumu:lol: Našao sam opisanu proceduru, ne treba neke specijalne alate ni blokade, osim za za zakrenuti vodenu pumpu, a to će ići papigama. Mijenjao sam nekad na Kadettu, ali tamo je bilo duplo manje bregastih i španera:lol::lol:

Posted

uzmi korektor i samo si zacrtaj remenice bregastih i donju remenicu na kuciste negdje PRIJE skidanja remena, i samo trati nazad

jedino moras pazit da ne pretegnes ili ne ostavis prelabavim zubcasti remen... a to i je tricky part.. pogotovo sto se na nekim autima motor kad se zagrije remen se sam od sebe naspana i bude pretegnut i lako pukne

Posted

jedino moras pazit da ne pretegnes ili ne ostavis prelabavim zubcasti remen... a to i je tricky part.. pogotovo sto se na nekim autima motor kad se zagrije remen se sam od sebe naspana i bude pretegnut i lako pukne

Pa kaj nije španer na feder pa sam zateže kolko treba? :huh:

Posted (edited)

kako koje auto, neki imaju automatski zatezac kojeg treba ustimati da tocno nateze koliko treba, a neki imaju fiksno, pa koliko nategnes nategnes :)

btw na novijim autima se ne sjecam ako sam ikad vidio fiksni natezac, to stariji auti imaju

Edited by the-rider
Posted

meni je moj mehaničar uzeo 300kn za posao, mijenjao je zupčasti 2kom (radi Bosch pumpe su dva) vodenu pumpu i očistio mi killer....

pa ti vidi dal ti se isplati zajebavati i riskirati :)

Posted
meni je moj mehaničar uzeo 300kn za posao, mijenjao je zupčasti 2kom (radi Bosch pumpe su dva) vodenu pumpu i očistio mi killer....

pa ti vidi dal ti se isplati zajebavati i riskirati :)

Da ne misliš ti na klinasti

Posted (edited)
Da ne misliš ti na klinasti

oooooo sad ćemo se i vrijeđat? :P

znam ja dobro razliku između klinastog i zupčastog....

i btw. većina dizela na bosch pumpu ima 2 zupčasta, jedan vrti ventile a drugi bosch pumpu

i da, 300kn za klinasti? lol! i da, Primera ima 3komada klinastih :) (sad će opet da krivo pričam)

Edited by SvenDaMan
Posted

i btw. većina dizela na bosch pumpu ima 2 zupčasta, jedan vrti ventile a drugi bosch pumpu

moj recimo nema, a sad tek vidim da primera ima dva, pa se nisam vodio tom logikom.. nisam mislio na boxere i sl..

Posted
moj recimo nema, a sad tek vidim da primera ima dva, pa se nisam vodio tom logikom.. nisam mislio na boxere i sl..

tvoj je već moderniji :P

mislim da i VW stari TDI imaju.....

Posted
oooooo sad ćemo se i vrijeđat? :P

znam ja dobro razliku između klinastog i zupčastog....

i da, 300kn za klinasti? lol! i da, Primera ima 3komada klinastih :) (sad će opet da krivo pričam)

Nesto si krivo napisao.

Koliko ja znam, niti jedan motor nema na bosch pumpi 2 remena.

Moze imati pogon bosch pumpe sa bregaste ( VW-i pet i sest cilindara, Nissan, Volvo, ...), ili direktno zasebnim remenom s radilice ( Ford )

Posted (edited)

vw t4 2.5 tdi ima zasebni zupčasti za bosch pumpu.

a di je sven napisao da na pumpi ima dva remena? ti krivo čitaš ;)

Edited by Medic
Posted
vw t4 2.5 tdi ima zasebni zupčasti za bosch pumpu.

a di je sven napisao da na pumpi ima dva remena? ti krivo čitaš ;)

Jbg, sad sam skuzio sta je htio reci.:) Ja bi napisao: vecina dizela koji imaju bosch pumpu.... umjesto "vecina dizela na bosch pumpu imaju...."

Malo je cudno napisano.:)

Ali, sve pet:thumbsup:

Posted

Nije proble, ali to mijenjam samo sebi i povremeno ga kontroliram, ne stavim i vozim 100000

Kao što je Alfaluđak rekao, nije toliki problem staviti motor u fazu, problem je podesiti nategnutost remena.

Remen se s vremenom rasteže, vrlo malo, ali se rasteže i ako je stavljen labavo, preskoči ili nešto.

Ako je malo pretegnut, ode lager na natezaču, i ako to ne primjetiš, natezač s vremenom zablokira, pukne remen, veselje......

Ako je puno pretegnut, pukne remen vrlo vrzo.

Zvuk remena govori kakav je, dal je dobro nategnut.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...