Koko Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Spremam se promijeniti zupčasti remen na svojoj Nubiri, i normalno prizdarijice poput španera, vodene pumpe... Malo sam googlao i ne bi trebalo biti komplicirano, da li netko ima kakav poseban savjet? Da li postoji kakav poseban način za odzračivanje sistema hlađenja? U autu imam crveni Polar antifriz, zna li netko gdje ga nabaviti, ili mogu staviti neki drugi crveni (brijem da da)? I tako, posavjetujte me:lol: Za ići k mehi se nema para:dance3vs1:
KIMI_1.8T Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Spremam se promijeniti zupčasti remen na svojoj Nubiri, i normalno prizdarijice poput španera, vodene pumpe... Malo sam googlao i ne bi trebalo biti komplicirano, da li netko ima kakav poseban savjet? Da li postoji kakav poseban način za odzračivanje sistema hlađenja? U autu imam crveni Polar antifriz, zna li netko gdje ga nabaviti, ili mogu staviti neki drugi crveni (brijem da da)? I tako, posavjetujte me:lol: Za ići k mehi se nema para:dance3vs1: Jedini savjet koji ti mogu dati je , .....otidji kod mehanicara da ti to napravi, jer se s distribucijom, ako to nisi nikad radio, .......nije za igrati. Mogao bi te popravak u eventualnom problemu nakon nestrucne promjene deseterostruko kostati.
Raptor6767 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 mogu staviti neki drugi crveni (brijem da da)? I tako, posavjetujte me Možeš, nema brige. Jedini savjet koji ti mogu dati je , .....otidji kod mehanicara da ti to napravi, jer se s distribucijom, ako to nisi nikad radio, .......nije za igrati.Mogao bi te popravak u eventualnom problemu nakon nestrucne promjene deseterostruko kostati. :thumbsup:
Koko Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Kimi, a što da ti kažem, jedva sam skupio za dijelove, a moram kupiti i barem 2 zimske gume da me opet ne vrijeđaju na forumu:lol: Našao sam opisanu proceduru, ne treba neke specijalne alate ni blokade, osim za za zakrenuti vodenu pumpu, a to će ići papigama. Mijenjao sam nekad na Kadettu, ali tamo je bilo duplo manje bregastih i španera:lol::lol:
Alfaludak Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 uzmi korektor i samo si zacrtaj remenice bregastih i donju remenicu na kuciste negdje PRIJE skidanja remena, i samo trati nazad jedino moras pazit da ne pretegnes ili ne ostavis prelabavim zubcasti remen... a to i je tricky part.. pogotovo sto se na nekim autima motor kad se zagrije remen se sam od sebe naspana i bude pretegnut i lako pukne
bojan25 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 ja t onebi išao sam mijenjat na evryday autu..možda na nekom yugu i da ali ovak...stakes is high
Risbo Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 jedino moras pazit da ne pretegnes ili ne ostavis prelabavim zubcasti remen... a to i je tricky part.. pogotovo sto se na nekim autima motor kad se zagrije remen se sam od sebe naspana i bude pretegnut i lako pukne Pa kaj nije španer na feder pa sam zateže kolko treba? :huh:
tcode Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Pa kaj nije španer na feder pa sam zateže kolko treba? :huh: Kako koji.
Risbo Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Pa kaj onda moraš dotezati remen kako se s vremenom rastegne?
KIMI_1.8T Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Pa kaj onda moraš dotezati remen kako se s vremenom rastegne? Zupcasti se remen nikad ne doteze.
Risbo Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Pa zato mi nije jasno.... a zvuči mi nevjerojatno da se nimalo ne rastegne u 100 kkm...
the-rider Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 (edited) kako koje auto, neki imaju automatski zatezac kojeg treba ustimati da tocno nateze koliko treba, a neki imaju fiksno, pa koliko nategnes nategnes btw na novijim autima se ne sjecam ako sam ikad vidio fiksni natezac, to stariji auti imaju Edited November 11, 2010 by the-rider
SvenDaMan Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 meni je moj mehaničar uzeo 300kn za posao, mijenjao je zupčasti 2kom (radi Bosch pumpe su dva) vodenu pumpu i očistio mi killer.... pa ti vidi dal ti se isplati zajebavati i riskirati
Japanac Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 meni je moj mehaničar uzeo 300kn za posao, mijenjao je zupčasti 2kom (radi Bosch pumpe su dva) vodenu pumpu i očistio mi killer.... pa ti vidi dal ti se isplati zajebavati i riskirati Da ne misliš ti na klinasti
Pale Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Da ne misliš ti na klinasti ma klinasti zamjeni moj mali od 9 mjeseci
SvenDaMan Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 (edited) Da ne misliš ti na klinasti oooooo sad ćemo se i vrijeđat? znam ja dobro razliku između klinastog i zupčastog.... i btw. većina dizela na bosch pumpu ima 2 zupčasta, jedan vrti ventile a drugi bosch pumpu i da, 300kn za klinasti? lol! i da, Primera ima 3komada klinastih (sad će opet da krivo pričam) Edited November 12, 2010 by SvenDaMan
Medic Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 a koji auto ima dva zupčasta? honda accord 1.8 iz 98` nebi vjerovao, neki bokseri ak se ne varam ....ima ih
killuminati Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 i btw. većina dizela na bosch pumpu ima 2 zupčasta, jedan vrti ventile a drugi bosch pumpu moj recimo nema, a sad tek vidim da primera ima dva, pa se nisam vodio tom logikom.. nisam mislio na boxere i sl..
SvenDaMan Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 moj recimo nema, a sad tek vidim da primera ima dva, pa se nisam vodio tom logikom.. nisam mislio na boxere i sl.. tvoj je već moderniji mislim da i VW stari TDI imaju.....
KIMI_1.8T Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 oooooo sad ćemo se i vrijeđat? znam ja dobro razliku između klinastog i zupčastog.... i btw. većina dizela na bosch pumpu ima 2 zupčasta, jedan vrti ventile a drugi bosch pumpu i da, 300kn za klinasti? lol! i da, Primera ima 3komada klinastih (sad će opet da krivo pričam) Nesto si krivo napisao. Koliko ja znam, niti jedan motor nema na bosch pumpi 2 remena. Moze imati pogon bosch pumpe sa bregaste ( VW-i pet i sest cilindara, Nissan, Volvo, ...), ili direktno zasebnim remenom s radilice ( Ford )
Medic Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 (edited) vw t4 2.5 tdi ima zasebni zupčasti za bosch pumpu. a di je sven napisao da na pumpi ima dva remena? ti krivo čitaš Edited November 12, 2010 by Medic
KIMI_1.8T Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 vw t4 2.5 tdi ima zasebni zupčasti za bosch pumpu. a di je sven napisao da na pumpi ima dva remena? ti krivo čitaš Jbg, sad sam skuzio sta je htio reci. Ja bi napisao: vecina dizela koji imaju bosch pumpu.... umjesto "vecina dizela na bosch pumpu imaju...." Malo je cudno napisano. Ali, sve pet:thumbsup:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now