Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nije proble, ali to mijenjam samo sebi i povremeno ga kontroliram, ne stavim i vozim 100000

Kao što je Alfaluđak rekao, nije toliki problem staviti motor u fazu, problem je podesiti nategnutost remena.

Remen se s vremenom rasteže, vrlo malo, ali se rasteže i ako je stavljen labavo, preskoči ili nešto.

Ako je malo pretegnut, ode lager na natezaču, i ako to ne primjetiš, natezač s vremenom zablokira, pukne remen, veselje......

Ako je puno pretegnut, pukne remen vrlo vrzo.

Zvuk remena govori kakav je, dal je dobro nategnut.

Posted

Opustite se, španer je na feder:lol: Napravljen je alat za zakretanje vodene pumpe, sad se skuplja hrabrost i čeka slobodna topla subota:thumbsup: Nadam se da mi u međuvremenu neće puknuti stari:doh:

Posted

zakrece se vod pumpa... auch.. nju nemjenjas? Jer ako je nemjenjas a zakreces je onda bu procurila :)

Zategnuitost remena nije takav bauk... pa svaki proizvođač auta/motora ima svoje šeme. Pretezno su španeri sa nekim oznakama koje se preklope i to je to..... Ako nema toga onda oima jos opcija... uostalom postoji alat za izmjerit nategnutost remena....

Uglavnom ako se bavite mehanikom i tim poslovima to nije tako strašno.....

Posted
zakrece se vod pumpa... auch.. nju nemjenjas? Jer ako je nemjenjas a zakreces je onda bu procurila :)

pa i kad uvali novi antifriz unutra, takoder postoji velika mogucnost da procuri

Posted

kod starijih automobila da... il ako do sad nije imao antifriz... Ona ako se zakrece gumica se raspadne i kasnije propiša.... Tako se dost ljudi zaheblo na starim golfovima Mk1 1.1 1.3...a zupčasti se tu uopce nenateze nakon.. Samo se smakne rukom i namakne isto.. Pali-vozi... (nategnutost kaiša 45stupnjeva) :)

Kod đapaneza neznam... al ako je ikako moguce izbjegavat dirat vod pumpu ako ju se nemjenja....

Koko..daj nam poslikaj il odnekud izvadi sliku kompl razvoda zupč remena..

Posted

Ja promijenio:lol:, uz neke komplikacije i dodatne troškove (rolica zatezača kanalnog remena je bila u banani, uzeli mi u Lager komercu 139 kn, MIJ:censored:). Zasad sve radi dobro, vidjet ćemo kako će biti za 60000 km:lol: Čini mi se da su daleko pretjerali sa intervalom izmjene, remen izgleda kao da bi mogao napraviti barem još toliko, kao i španeri. I vodena pumpa je super iako prošli put nije zamijenjena, što znači da ima oko 85000 km.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...