Jump to content

F1 Novosti

Don-0007

Recommended Posts

caru Kimiju. Lik se uspio izgubit na stazi :rofl::rofl:

Nije se izgubio

Izjavio je da je i prije nekoliko godina na istom mjestu izletio i prošao tuda, ali da su vrata bila otvorena. Ove godine nisu. Izjavio je da će za slijedeću godinu inzistirat da opet otvore ta vrata...

Legenda

Nije se izgubio

Izjavio je da je i prije nekoliko godina na istom mjestu izletio i prošao tuda, ali da su vrata bila otvorena. Ove godine nisu. Izjavio je da će za slijedeću godinu inzistirat da opet otvore ta vrata...

Legenda

Ma sve znam, salim se malo. Onako na prvo oko djeluje ko da se izgubio LOL

a jebate Matiću nitko ne osporava da Vettel ima talenta, ali bubnut da mu Alonso nije ni do koljena a taj isti Alonso zaostao od Vettla 3 boda u sezoni u kojoj Vettel ima dominatan bolid a Alonso krametinu.... E to je baš bubnut glupost i ostat živ.

Ne vozi Vettel dobro isključivo radi bolida, ali ove godine je prvak radi bolida, a ne svoje vožnje.

glupost je i tvrditi da je Vettel imao dominantan bolid a Alonso krametinu. Jer kao prvo vettel nije imao cijelu sezonu dominantan bolid, cak se moze i reci da je na najvise utrka sezone McLaren imao najbolji pace. Nit je Alonso imao krametinu, imao je bolid koji NIJE CRKNUO U NITI JEDNOJ UTRCI,a u nekoliko utrka sezone imao je i Ferrari najbolji race pace. Ono di su kiksali su kvalifikacije i sam pocetak sezone. Iako kvalifikacije su dosta anulirali fantasticnim startovima, naprosto je nevjerojatno koliko bolji start imaju od konkurencije,i kako nitko do sad nije uspio napraviti ni blizu tako dobar launch sustav.

Ja ne navijam ni za Alonsa ni Vetela,ali Vettel je opako zasluzio naslov(bilo bi zasluzeno i da su ga Alonso ili Hamilton uzeli), i bio je fantastican kad je najvise trebalo (zadnjih 7 utrka sezone). Ove dvije utrke di se sa zadnjeg mjesta probijao prema vrhu pokazuju da to vise definitivno nije onaj stari Vettel (koji cesto nije pokazivao nista posebno kad nebi startao s vrha grida), i da je mali totalno sazrio. respekt!

Hahaha sad će maltene ispast da je Alonso imao bolji bolid od Vettela.

Alonso ni u jednoj trci nije imao najbolji bolid, a pobjeđivao je i osvajao bodove uglavnom jer su se drugi razbijali i radili sranja, a on je vozio mirno, staloženo i brzo.

Evo čisto jedne informacije.

U 2012 on je drugi sa 3 bodova zaostatka.

U istoj toj sezoni, Fernando Alonso kretao je sa Pole Postiona jedan jedini puta. Massa niti jednom. Vettel je imao 7 ili 8 pole positiona ako se ne varam.

Pametnom dosta.

sta nisu to promjenili tako da se ljudi trude sto bolju poziciju zavrsiti, a ne da bude prvak samo zato sto zavrsava na 2gom mjestu?

i sta nije alonso u Renaultu tako osvojio jednu sezonu?

http://www.f1fanatic.co.uk/2009/12/22/think-the-new-f1-points-system-is-weird-weve-seen-much-stranger-than-that/

evo pa citaj malo,ako te zanima, uglavnom od 1991 do 2003 je podjela bodova isla 10-6-4...

Poslje je promjenjeno u 10-8-6, pa 25-20-15.. i zadnji je 25-18-15

Dakle danas ti trece mjesto donosi otprilike isti bodovni deficit(u omjerima) za pobjednikom kao nekada drugo..

Hahaha sad će maltene ispast da je Alonso imao bolji bolid od Vettela.

Alonso ni u jednoj trci nije imao najbolji bolid, a pobjeđivao je i osvajao bodove uglavnom jer su se drugi razbijali i radili sranja, a on je vozio mirno, staloženo i brzo.

Evo čisto jedne informacije.

U 2012 on je drugi sa 3 bodova zaostatka.

U istoj toj sezoni, Fernando Alonso kretao je sa Pole Postiona jedan jedini puta. Massa niti jednom. Vettel je imao 7 ili 8 pole positiona ako se ne varam.

Pametnom dosta.

kome je ispalo da je imao bolji,i po cemu? ali imao je pouzdaniji,i to je cinjenica. Uostalom,evo ti jedne izjave Alonsa od jucer:

"I score this season a 10! If we had to repeat these twenty races I would change nothing done by the team or yours truly: no mistakes, no mechanical problems, zero problems at the pit stops, zero strategic mistakes"

Jesu to nebitne stvari? Jeli nepravedno ferrari ove godine opisivat ko kanturinu,i pljuvat po momcadi koja je napravila tako pouzdan bolid koji se rijetko(gotovo nikad) vidja, i bila briljantna na podrucju pit stopova i strategijskih odluka, i uz to osigurala i Alonsu da ima vodonosu, a ne nekog ko ce mu oduzimat bodove (kao sto neretko rade Webber ili Button). Pa i sam Alonso to priznaje, kao sto je konstantno priznavao (mogu ti izvuc milijun tih izjava) da su u brojnim utrkama imali odlican race pace (u nekima i najbolji na gridu), te da je njihov najveci problem bilo - kvalifikacije.

brzina samog bolida se vidi u kvalifikacijama di je Ferrari uredno bio sporiji po pola sekunde što je ogroman zaostatak, to što je race pace bolji ne znači puno previše kad moraš kretat sa 7 mjesta protiv bolida koji su otprilike brzi kao tvoj bolid.

jel ih ta pouzdanost i bezgriješnost u boksevima dovela tu di su bili na kraju sezone-JE al da je ferrari ove sezone po brzini bio kanturina za Red Bull-JE i to je činjenica.

da alonso nije vozio kako je vozio i da je bilo koji drugi vozač bio u tom bolidu osim hamiltona bio bi ukupno 4-5.

kažeš ferrari mu je osigurao vodonošu, jel onoga koji je do pola sezone skupio 10bodova?

pa ako je vodonoša trebao je protivnicima otimat bodove, a ne kvarit borbu marussie i caterhama, jel do zadnjih par utrka nije imao nikakve koristi od njega i to je još jedan od dokaza da je ferrari ove godine imao kanturinu, jel ipak felipe nije toliko loš vozač.

mislim o čemu mi pričamo.

daleko od toga da je vettel loš vozač i po meni je zaslužio naslov jednako kao i alonso, al je činjenica da do drugog djela sezone dok newey nije posložio bolid da ga nije bilo ni čut ni vidjet i da je on u nekom slučaju bio u alonsovom bolidu siguran sam da bi pred nekoliko mjeseci ispao iz borbe za naslov.

što je najgore vettel mi je draži od alonsa jel ovog nemrem smislit još od prije, al neke stvari treba realno reć, alonso je trenutno najbolji vozač na gridu, hamilton najbrži, premda je ove sezone pokazao da je sazrio, al nije imao sreće sa kvarovima.

daleko od toga da je vettel loš vozač i po meni je zaslužio naslov jednako kao i alonso, al je činjenica da do drugog djela sezone dok newey nije posložio bolid da ga nije bilo ni čut ni vidjet i da je on u nekom slučaju bio u alonsovom bolidu siguran sam da bi pred nekoliko mjeseci ispao iz borbe za naslov.

pa nisam bas siguran u to...slazem se da je u drugom dijelu sezone bolid bio bolji ali ne i sa tim da ga nije bilo ni cut ni vidjet...a evo vam i pozicija sa kvala i utrke njih dvoje

http://www.formula1.com/news/features/2012/11/14124.html

evo nekih stvari koje su se desavale kroz sezonu (koje sam se uspio sjetit,naslo bi se tu jos), a koje su po meni itekako utjecale na broj bodova na kraju sezone. Pisem samo one stvari za koje si vozaci sami nisu bili krivi,da se razumjemo...

Vettel-

Malezija - napucao ga Katrikeyan dok je bio 4. i tako je ostao bez bodova

Valencija- Kvar Alternatora dok je bio u sigurnom vodstvu

Monza- kvar alternatora 6 krugova prije kraja

Španjolska - zbog problema s prednjim krilom morao dodatno u boks na zamjenu istog (drivetrough zbog ignoriranja zutih zastava ne racunam)

njemacka - pao s drugog na peto mjesto nakon utrke zbog kazne koj je dobio za preticanje buttona izvan staze (ovo mozemo i ne moramo brojat)

abu dhabi - startao zadnji iako je osvojio Pole zbog greske teama

Hamilton:

-dva kvara dok je bio u sigurnom vodstvu

-napucao ga Hulkemberg dok je vodio u Brazilu

-probusena guma u njemackoj

-napucao ga Maldonado na GP Europe dva kruga prije kraja dok je bio na drugom mjestu

-napucao ga Grosjean u SPA

-cak dva problema u pit stopovima u bahrainu

-startao zadnji u Spanjolskoj nakon sto je maknut s Pole-a

Alonso:

Napucao ga Grosjean u Spa

Eto ne mozes negirati da je razlika u broju dogadjaja poprilicna (ispricavam se ako sam neke dogadjaje mozda zaboravio). Ja ne navijam za Vettela,ali mislim da je u ovih par sezona pokazao jaaako puno i definitivno ga ove sezone svrstavam uz bok Hamiltona i Alonsa. Isto se ne mogu sloziti da se brzina bolida vidi u kvalifikacijama, i da ne mozes puno napraviti ako startas 4-8 (po toj je logici Vettel onda Bog zbog Abu Dhabija di je startao zadnj). Ne zaboravimo da i DRS danas postoji...

Pa bilo je bas sluzbeno neki clanak pisan koliko je tko izgubio bodova, ne svojom krivicom di je naravno najvcei gubitnik bio hamilton, pa vettel pa alonso, cak su i tocno bodove izracunali koliko je tko izgubio i po tome je ispalo da bi alonso bio u prednosti nad vettelom, citali su to novak i blazicko za vrijeme neke utrke, ne sjecam se koje vise

Kubica je na Rally-u di Como koji je osvojio sam izjavio da jos uvijek nije sposoban voziti jednosjede, tako da nazalost to za sada otpada iako bi Kimi - Kubica bila najjaca postava u danasnjoj F1 (na videu s intervjuom se jakoo dobro vidi da jos uvijek ne koristi desnu ruku u postpunosti)

e da vodio je i prosli vikend vozio je tu na Rally du Var i vodio do zadnjeg dana i to onako poprilicno kad je ispalio van, koliko sam cuo fino je ispalio ali su prosli bez ikakvih ozlijeda

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...