Veki Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 a kaj ak ima negdje lufta na ulasku u diff pa to trese, jel nutra neki lager koji se razloha ili kaj može imat lufta? nisam nikad raskapao pa nemam pojma :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 a kaj ak ima negdje lufta na ulasku u diff pa to trese, jel nutra neki lager koji se razloha ili kaj može imat lufta? nisam nikad raskapao pa nemam pojma :drink: aj nađi ti sebi mehaničara koji zna svoj posao to je najpametnije ovako prek foruma moš razglabat u nedogled... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 pa ti kažem da sam u 2 servisa bio i jedina pametna u oba je bila "ili ovo , ili ovo, ili ovo" ,nitko neće garantirat... ja nek kupim pa da oni zamijene..to svako "ili" košta novaca..pod autom više ništa nigdje nema lufta, šta će mi reć da je otišlo, tolko kolko oni vide vidim ja i znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 kakve to majstore imaš gdje ti kupuješ ono što nije otišlo... Majstor sam mora naći šta je, a ne da promijeniš cijeli prednji kraj auta i kažeš popravljeno... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 u kojem će ti to svijetu mehaničar to vratit, platit? :lol: ovo sve što je mijenjano možda nije trebalo mijenjat danas ali za mjesec , dva, tri je sigurno..i onda svi idu metodom eliminacije ..kad auto i dalje trese ide ona " al tak i tak je to trebalo promijenit" nadam se da ću danas saznat kaj je točno..javim Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1 Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Probaj ti neku eliminaciju napraviti, Ima vise problema...recimo meni je kod brava treslo kod kocenja zbog toga jer mi je lezaj krivo sjeo na glavcinu i kad bi stavio disk...disk bi isao u osmicu!! To sam skuzio tako da sam stavio auto na klocne bez guma i auto u brzinu i nisam mogao vjerovati sto sam vidio... Uglavnom prije toga potokario diskove, izmjenio diskove, potokario te druge, stavio trece i onda stavio na klocnu i vidio u cem je problem! Problem moze biti kod distanci bez prstena ili felge mozda nemaju centralni prsten? Kod odredene brzine hoce tresti i ako je spigana felga ili je mozda balon na gumi? Balansirka dovede na nulu ali i dalje trese...guma koja ima balon, nemoguce je je zbalansirati da ne trese... Mozes probat zamjeniti prednje gume na zadnje... Probaj kad pocne tresti stisnuti kuplung da se motor vrati u ler...da nije mozda do zamasnjaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 meni sad nikaj nije jasno, pocne mi jako trest na 150km/h, pustim gas i trese sve do 120km/h. stisnem opet gas i npr ne trese na 130? i jedna stvar sta sam primjetio je kao da nesto koci auto. pustim gas na nizbrdici di bi ak nis drugo trebao ostat na pribliznoj brzini, a auto svejedno usporava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 (edited) update usput promijenio nosač motora lijevi koji je bio u banani lagano da ne bi bilo da on ima veze sa simptomima KOČENJE jučer se vozim , a kak nakon promjene diskova nije prestala ni trešnja na kočenju, dignem ja ručnu na 100 kmh a auto drma..stisem kočnicu , pakne se još jače rašire i i drma jače.. promijenim ja danas tromble, stavim sa auta na kojem nisu tresle, pakne sam mijenjao prije 6 mjeseci..kad dignem ručnu na 100 više ne drma,ali uglavnom sa novim diskovima, pločicama, , drugim tromblama, auto i dalje TRESE na kočenju nožnom kočnicom... UBRZANJE stavio jučer 2 felge druge napred, 14" daewoo 56,6 centralna, koje mi nisu tresle na esperu..auto se ponaša identično kao sa 15" alu ljetnim, i 15" čeličnim zimskim gdje u gradu mogu otić nekome da mi skine felge i provjeri dal se disk vrti ravno, tj. da li su glavčine u redu? mislim da se to zove komparator ? Edited August 23, 2011 by Veki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 (edited) e da ..zavrtili smo ga jučer i danas na dizalici ...sa 2 različita seta felgi ..sa oba seta identična stvar, malo skaču oba kotača gore dolje i auto lagano vibrira kad na 80-90 poklopim gas( al nije baš za usporedbu pošto u 5. poklapanje gasa znači 1 sekunda od 80 -130) ..odispod se niš ne vidi, sve izgleda normalno i ne čini se da nešto stvara vibracije, tipa poluosovine ili sl. tak da mi je sad prva stvar to s glavčinama eventualno Edited August 23, 2011 by Veki Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijel bedex Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 dal ti fiksno sjedne felga na glavčinu? dal imaš prstene izmedju felgi i glavčine??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 na 2 seta da,, orginal opel, na jednom ne, 1,4mm je veća centralna, zavrtili smo ga sa jednim koje su orginal i ovim drugim.. identične simptome imaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 prodaj auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijel bedex Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 dal je auto bil razbijen ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 nitko ga ne bi kupioo dok trese :lol: jell znna netko gdje bi mogao nać komparator? i vidjet dal je do glavčine? 2 danijell: nije Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 koja volja.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 2 danijell: nije Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek1 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 nitko ga ne bi kupioo dok trese :lol: jell znna netko gdje bi mogao nać komparator? i vidjet dal je do glavčine? 2 danijell: nije Digni ga na dizalicu ili klocne i skini felge, stavi u brzinu recimo trecu i gledaj dali disk sece po kljestima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 u trecoj sigurno nece vidjeti da li disk sece, u prvoj na minimumu da komparator kod tokara posudis, samo tesko da ce ti to netko posuditi, to je dosta osjetljiv alat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Komparator ti imaju u Baotiću ako ti to išta znači. Mislim da im je radni sat 150kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 tnx na infu, još negdje možda? da okrenem par brojeva pa se dogovorim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 update: zamijenjena i desna poluosovina auto više ne trese na ubrzanju, testirano do 150, dalje ni nema potrebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 De nemoj zezati.. :lol: Desna poluosovina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veki Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 yap..na križu je imala 2 mm lufta..mehaničari me uvjeravali da to nemre tak trest..očito jako dobro rade i znaju svoj posao :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 prvi.. http://myhraweb.com/showpost.php?p=633447&postcount=27 http://myhraweb.com/showpost.php?p=633765&postcount=54 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 update: zamijenjena i desna poluosovina auto više ne trese na ubrzanju, testirano do 150, dalje ni nema potrebe Hvala Bogu, vise me te bilo zao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now