Jump to content

TFSI vs. TSI vs. FSI

Recommended Posts

Došao na red Rallye Golf da se počne slagati pa razbijam glavu šta uvaliti unutra.

DSG pod obavezno.

Jer ako R20 motor bez otvaranja ide na 450+ sa DSG , onda je to li-la sa R32 turbo DSG (stock R32 motor sa međupločom za smanjit kompresiju)

Reko i poslije dsg nema vise manualca

nego, kombinacija 2.oT sa normalnim automatikom AUdijevim, i pardon, radi se o B7 seriji.

sef mi ima S4 V6T dignut na 400ks sa DSG, taj auto se vozi ko formula, jos su gore KW Var2, auspuh neki, prebolesno se salta i vozi, a kompresor zavija strava

ali DSG, presavrseno nesto, ko igra neka kad se vozis unutra, saltanje na volanu trenutno

to ne postoji...tebi u servisnoj ne pise passat cc dsg? nemoguce

ni za trziste crne gore nisu radili sa normalnim automaticom a za svicarsku kao jesu??

A provrti onda malo. Nije za švicarsku nego je tako, 200ps je dolazio s tiptronicom, noviji 1.4 i 1.8 imaju dsg, kao i dizel.

@gabre: auto se vozi ok s tfsi i tiptronicom, normalno salta, u S stvarno fino ide. Ja planiram sad remap napravit pa ćemo vidit. Kombinacija motora u mjenjača u cca 1600kg teškom autu ne troši previše, u gradu uzme 10-11l normalne vožnje, ali autoput i otvorena smijeh. Do 120kmh oko 6l.

Pa ti mjenjac ostane u ruci :D

Ne ne.. :P ja ssm vozio par auta s dsg i meni je veci gust saltung.. a u nizu ne salta brze nego rucno, ili minimalno brze.. i najvise me zivcira kad dodjes u pola zavoja pred blokadu se vozis i on presalta..

• Like 1

Luky dsg salta nizu jedno 3x brze nego bilo tko od nas + sto daje medjugas dok to radi i svaki put je savrsen. Ja ne znam kaj si ti to vozio al ako je bio dobar na grobniku, onda je ziher i tebi po gradu :)

I kao sto Dario kaze, normalno mozes lupat po blokadi i sa stock dsg-om, ak ti je to bas spica ;)

Luky dsg salta nizu jedno 3x brze nego bilo tko od nas + sto daje medjugas dok to radi i svaki put je savrsen. Ja ne znam kaj si ti to vozio al ako je bio dobar na grobniku, onda je ziher i tebi po gradu :)

I kao sto Dario kaze, normalno mozes lupat po blokadi i sa stock dsg-om, ak ti je to bas spica ;)

Golf v gti, i nisam primjetio da tolko brzo salta u nizu kao sto kazes.. i fabia rs takodjer..

Ma nebitno, mjenjac je vrhunski.. al meni trenutno nije napet.. veci mi je gust saltung..

Btw nisam primjetio medjugas, il su to ubacili kasnije?

Dol recimo na m3 sa smg kad da medjugas to je brutala..

Da je moguce u npr moj S3 ugraditi DSG za neku razumnu cijenu, nebi se ni sekunde dvoumio. Al previse tu kemije ima i upitno je na kraju hoce li sve funkcionirati 5/5!

5000€ plus tvoji stari djelovi ,tako sam ja dobio ponudu iz BTSa

U sport modu ti sam daje medjugas kad salta nizu. Jesi ti njega uopce probao u S ubacit i vozit? :lol:

Vozio sam ga u s-u i rasteze ga bezveze do 7000 rpm a osjeti se da umre ranije.. tako da mi je bolje kad ga na volanu saltam il u d pun gas..

Mozda nisam obracao pozornost na medjugas jer nisam predugo vozio..

@mrki: polo gti je ok autic za vozit.. mjesta nema previse al motori im bas nisu nesto.. ima ih dosta da su mjenjani vec..

ekipa ,ajmo malo vise o polu gti dsg,jako mi se svida,ima li mista za mladu familiju,dvoje male djece?

Brat ima Pola diesele iz 2011,ima mjesta iza sasvim dovoljno,sad na more se nas troje vozilo jedino je gepek mal,stanu jedva 2 srednje velika kofera,ali akoo nemaš previše stvari ili stavis thule onda je ok,iza na sicevima sam se vozio i ima više mjesta nego u A5 ;)

Edited by maticCRO

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...