Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja koristiim 5w30 slx professional, mijenjam svakih 8k ili 6 mjeseci, bez potrosnje ulja ( u ovako kratkom periodu nebi ni trebalo biti neke potrosnje imho )

Posted

Cemu 10w60 ako smijem pitati? Pa nije da auto sluzi iskljucivo za klanje po stazi? Kaj je sa zimom i -15? Pa na toj temperaturi to ulje je ko zelatina

Posted

potrosnja ulja je direktno povezana s OKRETAJIMA motora, tako da je nemoguce voziti se iznad 5k i ne trositi ulje, svi koji to pricaju lazu sami sebe

F1 potrosi 10KG ulja za 300km i u 90% motora je ELF bez obzira sta pise na bolidu .... pa si vi racunajte

Posted
Za tfsi ide norma 504.00 ako se ne varam.

503.00 i 504.00 za LL servise.

501.00 i 502.00 za tkzv fiksne servise svakih 15tkm.

Posted
Cemu 10w60 ako smijem pitati? Pa nije da auto sluzi iskljucivo za klanje po stazi? Kaj je sa zimom i -15? Pa na toj temperaturi to ulje je ko zelatina

ne koljem ga 95% vremena .....ali zahebi ti to.....to je nasvirana mašinica sa hrpetinom plastike koja štiti i ne dozvoljava protok zraka za hlađenje i sipam i dalje racing pa makar ga žena vozila.....

Posted
Kad već raspravljamo, ako ste cipali tsia 200ps, kod koga i kako ste zadovoljni?

Imao sam 2 komada 2.0TFSI.

Prvi sam čipao ne-smijem-reći-kod-koga i to je bilo katastrofa.

Drugi sam chipao preko SKN-a, ali bio je skinut katalizator, 3" downpipe s 3" auspuhom do kraja i jednim loncem.

CAI i FMCI od APR-a, mehanički SSQV BOV itd.. S tim sam bio prezadovoljan, mislim da je bio oko 270ks.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...