Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gledao sam neki prilog o zagrijavanju auta na mjestu i govore kako to nije zdravo za motor jer na leru nema podmazivanja kakvo je moguće u vožnji zbog niskih okretaja. I mislim si: "koji debili, pa imam čok!"

I onda ujutro šok! Moj mali i20 na -5°C radi na 1000 o/min.

Sunny mi je odmah radio na 2000 i rastom temperature postepeno povećavao do 3000 o/min kada bi dodavanjem gasa spustio okretaje na 850-900 o/min.

Je to na svim autima tako ili je moj sjeban? Ima 65.000 km i tako radi od prvog dana :huh:

Posted
Gledao sam neki prilog o zagrijavanju auta na mjestu i govore kako to nije zdravo za motor jer na leru nema podmazivanja kakvo je moguće u vožnji zbog niskih okretaja. I mislim si: "koji debili, pa imam čok!"

Sunny mi je odmah radio na 2000 i rastom temperature postepeno povećavao do 3000 o/min kada bi dodavanjem gasa spustio okretaje na 850-900 o/min.

Je to na svim autima tako ili je moj sjeban? Ima 65.000 km i tako radi od prvog dana :huh:

Svakakvih se gluposti da procitati .

Posted (edited)

kao, pumpa ulja ne daje dovoljan pritisak da potjera ulje po cijelom motoru

edit> sad sam se sjetio, Galileo se zove emisija

Edited by Bubi
Posted (edited)

:lol::lol:

hebeno .. kakvih sve pekara ima

da japanci su imali te neke lude svoje metode hladnog starta 90tih :lol:, upalis hladan auto bez gasa, a on ko na gridu F1

tak treba raditi auto, 1000okr je dovoljno, ovisno o velicini motora

Edited by Dominik
Posted

novi auti imaju nekoliko stvari da to rijese:

1.) rijedja ulja u pravilu - pogledaj svi novi auti koriste 5W ili 0W

2.) ipak su inzenjeri potrosili gro vremena da analiziraju kuda ulje ide pri kojoj temp i imaju bolje pumpe, bolje rijesene kanale i općenito bolji sustav podmazivanja

tako da - ne brini

Posted

da, 5w40 mi ide unutra :)

ok hvala, pokušavao sam pronaći tu epizodu, ali izgleda da nitko nije smatrao da je vrijedna vrmena potrošenog na upload :lol:

Posted
da, 5w40 mi ide unutra :)

ok hvala, pokušavao sam pronaći tu epizodu, ali izgleda da nitko nije smatrao da je vrijedna vrmena potrošenog na upload :lol:

Gledao sam i ja to - galileo je serija full of shit

Posted

Meni se čini da je Sunny sjeban:lol:, osim ako nije imao fergazer i automatski čok, onda je to normalno:dance3vs1:

Posted

auris 07 1.6 benzinac kad se tek upali su mu okretaji na cca 2000okr, a kako temp raste tako okretaji padaju:huh:

zanimljivi su ti japanci:lol:

Posted

Meni se golf pali na 1000 i onda padne na 800 i to je to kad elektronika kontrolira. Motor ima frgice i rucni cok tak da kod prvog paljenja treba dat cok da radi na 2000 i onda za par sekundi kak se zagrije pocnu rast okretaji, onda ubijem cok i to je to. Ono sta je mene iznenadilo je npr Varadero koji ima injection i rucni cok.

Posted

na masu mjesta sam čuo, pročitao i dobio savjete i naslušao se da je daleko bolje auto odmah po paljenju ić voziti, ali ne u okretaje ga tjerat,

nego ga upalit i držat na leru ujutro da radi 20min.

po meni ima logike u tome

Posted
na masu mjesta sam čuo, pročitao i dobio savjete i naslušao se da je daleko bolje auto odmah po paljenju ić voziti, ali ne u okretaje ga tjerat,

ja tako do sada na svim vozilima od kako vozim i znam za sebe, pa u milion i pol kilometara nisam primjetio nikakve probleme....

Posted (edited)

da japanci su imali te neke lude svoje metode hladnog starta 90tih :lol:, upalis hladan auto bez gasa, a on ko na gridu F1

ali na baš svakom japancu.. :D

honda mi radi na 2000rpm par minuta, pa ga spusti na 1500 i tu drži dosta dugo.

a toyota je varijabilna.. kolika je temperatura rashladne tekučine toliki je ler, čok joj je spojena na senzor temp. vode.. pa na -10 radi na 2500 rpm

čak sam se ispraksao po leru znati kolika je temperatura vani.. :D

Gledao sam neki prilog o zagrijavanju auta na mjestu i govore kako to nije zdravo za motor jer na leru nema podmazivanja kakvo je moguće u vožnji zbog niskih okretaja

vraga se ne podmazuje.. toyota je držala 6 bara pritiska ulja hladna na leru.. je da joj je ler na hladno 1500-2500 rpm

Edited by meshin
Posted
Svakakvih se gluposti da procitati .

cijenim tvoje znanje:thumbsup: ali dali si ikad raskopao motor od golfa 4 sdi koji ima 400 000km i policiski golf 4 sdi sa 260 000km? a jako česta pojava na policiskim je da bregasta pojede hidropodizače,doslovce ih izliže (znači čelo hidropodizača) a to se njima dogodi zato kaj jako puno rade na leru:thumbsup:

ne kažem da auto nema podmazivanje na leru IMA ali znaš i sam da slabije...

slažem se da se to u normalnoj upotrebi normalom čovjeku nikad neće dogodit niti će se osjetit razlika,ali murija koja dela u 3 smjene s istim autom,hmmm

Posted
cijenim tvoje znanje:thumbsup: ali dali si ikad raskopao motor od golfa 4 sdi koji ima 400 000km i policiski golf 4 sdi sa 260 000km? a jako česta pojava na policiskim je da bregasta pojede hidropodizače,doslovce ih izliže (znači čelo hidropodizača) a to se njima dogodi zato kaj jako puno rade na leru:thumbsup:

slažem se da se to u normalnoj upotrebi normalom čovjeku nikad neće dogodit niti će se osjetit razlika,ali murija koja dela u 3 smjene s istim autom,hmmm

a mozda ima veze nerodovito mijenjanje ulja, pa nacin voznje(gas u pod skoro uvijek)....

Posted

upalit auto, ocistit snjeg ili ostrugat led (2-3 min) i krenuti lagano voziti

Ako nema snijega ili leda, upalis, zavezes pojas, upalis radio i kreces

to je to - nema kemijanja

Posted

Zbog ulja u getribi.

Btw. na mom motoru pritisak ulja na hladno na leru preko 4 bara. Ak to nije dosta za kvalitetno podmazivanje svih elemenata motora koje treba podmazivati, onda ne znam koliko je :D.

Posted

Većina nas radi servise isključivo po kilometraži, niko ne razmišlja o tome da npr u ZG kad ideš u špici na šljaku i sa nje imaš više praznog hoda nego vožnje....što bi prevedeno značilo ako mijenjaš ulje na 15.000km realno imaš 30000 :)

Posted

JUCER sam mjenjao ulje na P 206 1.4, auto ima 44 000km :) i u leru se palila lampica od tlaka ulja i STOP. Ulje je PRVI put mjenjano na 30 000 km, dakle sada ima 14 000 i ulje je crno kao da je dizel! jebote interval na 20 000km a u motoru 3 litre ulja :D

Nego, ulju je potrebno 5 sekundi od paljenja da "protrci" sve moguce komponente u motoru, nema potrebe grijat na mjestu, ja cak i ne stedim/kilavim nego se najnormalnije vozim i to je to

Ja jedino upalim auto 4-5 minuta prije nego krecem sad po zimi da malog ne stavljam u ledeni auto a i u alfi je koža bez grijanja :D pa da se malo ugrije...

Posted

audi odnedavna koristi zgodnu primjenu kako da se moto rsto prije zagrije i samim tim da bude ekonomičniji.... Kad je hladan vodena pumpa uopce nevrti lopatice...

Sto se tice policijskih motora i sdi-eva.... ima ih po 400 000 a ima i ovih civilnih sdi-eva koji rikavaju vec na 150tkm....

U mupove unutra se ljeva inino ulje a izmjena je nepoznanica :)

Što se tiče bregaste i podizača.. kod 4orki nisam to susrecao neg kod 1.9 TDI motora u Ostaviama i pokojem cestarskom caddye-u

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...