Jump to content

Recommended Posts

Posted

Primjetio sam nocas na -18 jednu stvar koja mi se ne cini bas normalna. Znači nakon vožnje oko 30 km, temp. rashladne tekućine došla je na normalniih 90 stupnjeva C. :huh:

Zatim sam se zaustavio, ostavio auto da radi nekih 10-ak minuta u leru, i kad sam ponovno sjeo u auto, kazaljka temperature je bila na dnu, tj. prikazivala je 50 stupnjeva C (najmanje kolko moze prikazati). Radi se od 2.0 TDI. Je li to normalno? :unsure:

• Replies 98
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Da to je normalno kod vas sa poljoprivrednim strojevima :) i blokovima od gusa (inače auto kad grije, uzima toplinu iz mašine, dakle hladi je, budući dizel po zimi jako teško zagrije blok motora, kad stojiš a kada se griješ ti zapravo hladiš motor).

Živjeli turbo benzinci i alu blokovi - na radnoj temperaturi za 4km na -11 i ne hlade se taman da stajao sat vremena na leru :)

Edited by Mario_S3
Posted
  Lovrek said:
Primjetio sam nocas na -18 jednu stvar koja mi se ne cini bas normalna. Znači nakon vožnje oko 30 km, temp. rashladne tekućine došla je na normalniih 90 stupnjeva C. :huh:

Zatim sam se zaustavio, ostavio auto da radi nekih 10-ak minuta u leru, i kad sam ponovno sjeo u auto, kazaljka temperature je bila na dnu, tj. prikazivala je 50 stupnjeva C (najmanje kolko moze prikazati). Radi se od 2.0 TDI. Je li to normalno? :unsure:

Nije normalno.

Posted

Vraga nije normalno - Stilo 1.9 JTD na debelom minusu, stojiš na mjestu, ista priča kao na ovom Leonu.

A Lovrek kak ti se inače ponašao auto na ovim temperaturama?

Posted

Pises pizdarije.

Evo, nek se jave decki koji imaju TDi-e pa nek napisu kolika im je temperatura na leru i ukljucenim grijanjem.

Temperatura moze padati jedino ako je termostat ostao otvoren

Posted
  Mario_S3 said:
Vraga nije normalno - Stilo 1.9 JTD na debelom minusu, stojiš na mjestu, ista priča kao na ovom Leonu.

A Lovrek kak ti se inače ponašao auto na ovim temperaturama?

Pa nemam pojma, nikad nije bilo tako hladno niti sam to primjetio...

Na nekim normalnim oko -8 nisam to nikad primjetio.... Ovo me bas zacudilo...

Posted
  KIMI_1.8T said:
Pises pizdarije.

Evo, nek se jave decki koji imaju TDi-e pa nek napisu kolika im je temperatura na leru i ukljucenim grijanjem.

Temperatura moze padati jedino ako je termostat ostao otvoren

Grijanje je ostalo ukljuceno na najjace cijelo vrijeme, znaci HIGH temperature i ventilacija na najjace... automatska klima....

Posted (edited)

meni se isto ohladi na leru i to otkad je auto bio nov.. ništa čudno, osobito na niskim temperaturama..

EDIT: sad ste me podsjetili, kada je upaljeno grijanje, brže se hladi.. imam blok od sivog lijeva..

Edited by killuminati
Posted
  Lovrek said:
Grijanje je ostalo ukljuceno na najjace cijelo vrijeme, znaci HIGH temperature i ventilacija na najjace... automatska klima....

Pa onda nije čudno !

Stavi na manje jer buš dobil infarkt kad iz takvog auta izađeš van na -15 :D

Ja grijem auto na 20st na automatskoj i tak ostane cijelu zimu i ne diram, to mi je taman kad sam u jakni

Posted
  Lovrek said:

U tom slucaju mozda, mada cisto sumnjam da moze toliko pasti.

Nevjerujem da su inzinjeri koji su konstruirali grijanje i prelaz topline napravili takvu gresku.

Posted

Kaj da vam velim, meni smrzlo vodu... :frusty: :censored: :wallbash:

Bila tekućina smiješana za nekih -15C... i danas idem pješke na poso, i reko, ajd da vidim... dignem haubu i imam kaj vidjeti... :eek:

Protresem malo spremnik i niš! Skidam sve svece i bogove, kunem djecu isusovu... :censored:

Nadam se da se u želatinu možda neku samo pretvorilo, ne znam jer nisam mogo otšerafit poklopac, a nisam ni htio silovat da ne potrgam tu plastiku... :doh:

Budem vidio kad doma dođem kaj je. Ako je i dalje tako, bum žical mehaničara koji ima 2 velike radione da zguram auto kod njega, pa nek se ugrije preko noći. :unsure:

Pa budemo vidli kaj je... nadam se da nije niš... :huh:

A tekućina je bila smiješana prije dvije godine za tih -15C... i nisam otad diro...

Ako nije niš, kupim isti antifriz i dolijevam koncentrat samo... :drink:

Posted

Mario karikira ali ne piše pizdarije... Istina ne smije toliko pasti, ali malo može.. Evo meni na C2 na ovoj zimi, ako se motor tek ugrijao do kraja i upalim grijanje kabine na najjače i ventilator na 3, na leru iste sekunde kazaljka na očigled padne...

U vožnji nema toga...

Tako da, moguće da se događa na dizelu, jer dizel puno manje topline oslobađa na leru i gotovo sva toplina se iskoristi za pokretanje klipova, a elektronika je ugasila grijače kabine jer se kao sve prije ugrijalo...

Znači kad mi netko kaže, e meni dizel odmah počne grijati kabinu mi je najjače... :lol: Naravno da počme jer ima električni grijač kabine.. :lol:

Posted

Kod mene na 1,9 JTD Bravu ista stvar...isključit ćemo faktor termostata jer je auto praktički nov...vozim se na -22 i mučim da dođe na radnu temperaturu...ostavim ga u leru 15ak min da radi i već padne na 1/4 po satu...jebeni čađavac :D

Na hondi točno 5km od hladnog starta i radna temperatura je tu...i ne pada sve dok ne ugasiš auto :)

Posted
  mr_G said:
Mario karikira ali ne piše pizdarije... Istina ne smije toliko pasti, ali malo može.. Evo meni na C2 na ovoj zimi, ako se motor tek ugrijao do kraja i upalim grijanje kabine na najjače i ventilator na 3, na leru iste sekunde kazaljka na očigled padne...

U vožnji nema toga...

To je sasvim normalna stvar, jer u trenutku kad zvizneš grijanje pustiš u sistem hladnu vodu, tj pomiješaš onu iz unutarnjeg radijatora....

Posted
  killercivic said:
stavite komad kartona na 50% killera od napred i super se grije, a možete i one grills začepit snjegom, evo frendu zakuho grande punto na -20 jel je sve bilo začepeljneno

To sam danas baš planirao napraviti :)

Posted
  KIMI_1.8T said:
Svi noviji dizel motori iz VAG grupacije imaju dogrijavanje vode el. grijacima.

ren'o to još ima na Meganeu onom monovolumenu s kraja 90ih :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...