mrva Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Za 2.2 taj francuski imaš Valeo jednomaseni set mislim da je oko 3000kn Malo jače osjetiš vinracije na leru ali ništa sad jako spektakularno. Vozio sam 407 ili 408 ne znam koji je točno bio ali je bio 2.2 dizel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Dobro decki govore, svi ti mafovi i ostali senzori ce ti odlaziti i sa drugim motorom. Zausto hoces mijenjati motor? Jer ti trosi gro ulja, nema kompresiju ili sta vec? To su razlozi za promjenu motora, ali i kad kupis polovni motor, kupio si macka u vreci. Rađe ulozis nesto vise, uredis svoj motor i znas sta imas. I dobro ti decki kazu, uzmi zamjenski set sa konverzijom na jednomaseni zamasnjak i vozi dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 ako već nisi napravio, dođi da ti pogasim tu svu ekologiju porežemo katove,dpf i prodaš ciganima, i još ga digeš na 180-190ks pa onda kad se razleti novi motor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 (edited) dpf je rijesen, fala ma jedino sto me vuce na zamjenu motora ja cijena drugog kompletnog. moj ne trosi nis ulja, kompresiju nisam mjerio, normalno izmjerio bi prije odluke kompresiju al ponavljam, cijena me samo vuce realno moram na kuplung dat barem 4-5 000 sa zamjenom popravak visokotlacne pumpe je do 3000 sa radom tu sam na 8000 kn, a ovdje imam komplet motor za 7000 plus recimo ugradnja nek je 1000 kn s time da mogu prodat svoj motor, odnosno onaj koji bi bio losiji naravno uvjet i je da na tom motoru valja kuplung set, odnosno lamela potisni i to takoder sam si razmisljao da nadem 6 gang getribu, al otom potom, jel nisam ni sam ziher dali mi se isplati ulazit u takav trosak Edited November 25, 2015 by Pale Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 (edited) Drugi motor je veliki rizik. Po meni je bolje uloziti u svoj i obda si siguran jer se zacas moze dogoditi da sve te iste stvari moras raditi i na novom motoru, a onda si financijski izgorio. Ak ti je ovaj motor dobar, ne trosi ulje, normalno pali i vozi ne znam zasto uopce razmisljas o drugom. Napravi kaj treba (jbg, polovan auto jednostavno trazi takve zahvate) i vozi dalje siguran da je sve ok. Edited November 25, 2015 by _DEX_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Najjednostavnije: http://www.njuskalo.hr i kupi drugi, sve ostalo ti je utopija ovo ti je najbolja opcija Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Ma kakav drugi motor dok je tvoj ispravan, to jedino da prolupa pa da ga treba komplet raskapat. Drugi motor je lutrija, može biti dobar a može razvaljen što nećeš znati dok sve nije gotovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 istina, al zato pitam jel netko zna mozda vani nekog, tko bi npr dao i ugradio motor sa garancijom. jebga sve je macak u vreci, al ako mi baja garantira nekako da motor ima karikiram 200 000 km manje od mog, i da mi neznam 6 mj na njega, nije to bas toliko rizicno. i sam sam na vagi i zato i trazim misljenja Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 onda čepiš 6 mjeseci da vidiš bude li pukao :lol: Ak ne, super Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Ali moraš biti spreman i na njemu promjeniti sve potrošno, sumnjam da tip garantira za zamašnjak, turbinu i ostalo... Tak da kažem, ako tvoj motor nema ozbiljnijih problema nema smisla. A i to kaj kaže 150.000km zaš bi mu vjerovao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 da, stoji, to i jesu realno argumenti koji me drze u razmisljanju, inace bi odavno bio odlucio a nis jos malo promozgat, pa odlucit Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Da ti se nešto rasulo u tvom motoru onda odmah da, kupiš drugi i imaš većinu djelova svoga za slučaj da na drugom ne valjaju, been there done that :lol: Ali ako je tvoj ispravan ja se nebi u to upuštao, za 7t kn + ruke za prebacivanje se da jako fino poservisirati postoječi motor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 nema tu puno mozganja, provjeri dal je stvarno taj MAF problematičan i zamijeni ga ako treba a kuplung je ionako potrošni materijal (koliko god to "potrošni" glupo zvučalo kad se radi o dijelu od par tisuća kuna) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 ma nije maf taj koji mi radi problem u kalkulaciji, vec kuplung set i visokotlacna pumpa, a ostalo bi trebalo bit ok sto se motora tice Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Ali jako je teško za očekivati da je na ovom sa 150.000km kuplung i zamašnjak kao novi, vjerojatno bi te i tamo dočekala ista priča, možda ne odmah ali sigurno prije nego da staviš novi na svoj motor... I ja sam bio kupio motor s duplo manje km pa smo na kraju ipak prebacili moj kuplung jer je bio u boljem stanju (meni je radilica prolupala pa nam se nije dalo zaje s raskapanjem uopće) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 (edited) da da, ma bas sam se dao u potragu vani za djelovima, mozda bude ipak jeftinije nego kod nas, kuplung set i druga visokotlacna pumpa. bio sam kod onog tamo kod samobora sto radi kod purica, pa mi je rekao da je servis pumpe do 3000 kn, pa sad gledam posto su nove. e da i jos mi je rekao da nemoze garantirat da je ona dok ne skine dole, jel moze bit nesto drugo, mogu bit injektori i tako Edited November 25, 2015 by Pale Link to comment Share on other sites More sharing options...
hitrec Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 jel taj drugi motor od Damira? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 (edited) Evo ovaj oglas, brijem da nije od damira. http://www.njuskalo.hr/motor-pogonski-dijelovi/motor-2.2-hdi-peugeot-807-citroen-c8-oglas-15625010 Evo ovaj je od damira , al tamo ne pise sta ide uz motor pa nisam ni uzimao u obzir posto pise da je samo motor, a ovaj prvi oglas sa svime Edited November 25, 2015 by Pale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 Nije kopirao link Evo od.damira http://www.njuskalo.hr/motor-pogonski-dijelovi/motor-22-hdi-citroen-c8-oglas-11918337 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 cekaj, pa koliko tvoj onda ima sveukupno kilometara, sto je na satu + ovi sto su isparili :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 Ima 198000, a imao je pred neko vrijeme 260 000 Ja sam.napravio nesto km, ne puno, ali imam ga 2 godine, pa smo pretpostavili da je skinuto barem 100 000. To je samo pretpostavka sto se vidjelo kad je prikopcana lexia i sto je ona zapisala u komp Link to comment Share on other sites More sharing options...
hitrec Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 ako je odrzavan motor, to je pljuga od kilometraze za taj motor. a inace, od damira se isplati uzeti, cak i vise platiti jer nije govno koje vara ljude. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Potpis na Hitreca. Taj HDi je super motor iz uz redovno odrzavanje ta kilometraza ti ne treba predstavljati nikakav problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pale Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 Ma motor nije uopce problematican, nemam problema sa motorom. Vec stvari oko njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now