Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mexxov Golf je R32...V6...nije FSI kao 3.6...nego klasika..

Tak sam i ja skuzio...3.6 je FSI i sad...jel moze il nemože? Frendu na 2.0 FSI su rekli da nemere

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

E to, tnx. Superbice su zanimljive s tim motorom, nadrukane opremom, a cijena cisto korektna.

Još kad bi bilo povlastica na uvoz auta sa plinom da se ne plaća co2 bilo bi super.

Posted
super :thumbsup:

možda on zna- koja od svih ovih žica, ako postoji, je +12V (ili masa, pa lako drugačije spojim relej za prebacivanje na drugu mapu) u trenutku kad prebaci na plin. znači ne kad otvori ventile(to napravi 10-ak sekundi prije nego prebaci na plin) nego baš od trenutka kad se prekinu benzinski injektori i prebaci na plinske?

nije hitno, složio sam preko ručnog prekidača za sad pa ako nebude znao budem ispitao svaku žicu posebno :thumbsup:

:drink: tek sad vidim da je forum automatski poredo rijeci ja sam to preglednije napisao nadam se da si se snašo...,javim sutra za ovo drugo

Posted

Kod ovih plinskih sustava(Prins(Vialle/Icom, itd.) koji imaju direkt ubrizgavanje kroz benzinske injektore radi se o 2 stvari:

-nisu još dovoljno testirani jer su to sustavi unazad 2 godine tek uvedeni na tržište, pa ih se ljudi pribojavaju ugraditi

-cijena je bitno veća nego cijena konvencionalnih plinskih sustava...čak i duplo...veliki minus

Zbog tih razloga kod nas recimo jako slabo idu takvi uređaji...

Posted

Znalo se nać kod nas na njuškalu TFSI auta s plinom. Mislim da je jedna RS-ica iz rijeke prošle godine bila. Lik je napisao da ga je instalacija koštala 11k kuna. Vidim da se neke firme reklamiraju i kod nas da ugrađuju.

Kod nas: http://www.autoplin.com/hr/autoplin/tfsi-ugradnja.html

Evo kod susjeda: http://autogasservis.rs/auto-gas-sistemi/ac-stag/stag-400-dpi/

Samo je pitanje koliko je to sigurno (da neće izazvat neki kvar).

Posted
Ima tko rabljeni sustav za V8?

pitaj Firea za savjet za isparivač, injektore(ima ok cijene za novo) i ecu. bocu staviš kakvu hoćeš (njuškalo) a cijevi su sića

Posted (edited)
Ubija te potrosnja na Mečki? :D

Njih ubija hrđa tako da odo ja na A8 :cool:

pitaj Firea za savjet za isparivač, injektore(ima ok cijene za novo) i ecu. bocu staviš kakvu hoćeš (njuškalo) a cijevi su sića

Thx:thumbsup:

Edited by Exfreerider
Posted
Znalo se nać kod nas na njuškalu TFSI auta s plinom. Mislim da je jedna RS-ica iz rijeke prošle godine bila. Lik je napisao da ga je instalacija koštala 11k kuna. Vidim da se neke firme reklamiraju i kod nas da ugrađuju.

Kod nas: http://www.autoplin.com/hr/autoplin/tfsi-ugradnja.html

Evo kod susjeda: http://autogasservis.rs/auto-gas-sistemi/ac-stag/stag-400-dpi/

Samo je pitanje koliko je to sigurno (da neće izazvat neki kvar).

Jesi slucajno probao kontaktirat ove kod nas, tj cijena me zanima. jel oko 18-20k kn ili?

Posted

Dajte nek netko ispravi naslov topica, uvijek imam borbe u searchu da ga nađem :D

Uglavnom, evo krenuli konkretni problemi, upalio se check engine - siromašna smjesa....U četvrtak idem na servis pa neka gledaju...Koliko čitam po netu, nije rijedak slučaj da se to dogodi pa i do 3 puta prije nego uštelaju mapu (očito metoda pokušaja i pogrešaka), pa evo može komentari, zašto do toga dolazi i zašto to ne može od prve sjesti?

Posted
Dajte nek netko ispravi naslov topica, uvijek imam borbe u searchu da ga nađem :D

Uglavnom, evo krenuli konkretni problemi, upalio se check engine - siromašna smjesa....U četvrtak idem na servis pa neka gledaju...Koliko čitam po netu, nije rijedak slučaj da se to dogodi pa i do 3 puta prije nego uštelaju mapu (očito metoda pokušaja i pogrešaka), pa evo može komentari, zašto do toga dolazi i zašto to ne može od prve sjesti?

zar ne postoje neki ECU od plina koji se sam podešava ili sam "uči" ?

Posted
zar ne postoje neki ECU od plina koji se sam podešava ili sam "uči" ?

imho samo lpg dragon je ecu koji sam uci.

entuzijast: do toga dolazi jer se niti jedan auto na plin ne mapira. Niti su valsnici spremni to platiti, a niti se to bas i ne nudi.

Posted
imho samo lpg dragon je ecu koji sam uci.

entuzijast: do toga dolazi jer se niti jedan auto na plin ne mapira. Niti su valsnici spremni to platiti, a niti se to bas i ne nudi.

i kako se onda ti auti i dalje voze?

mi smo stavili plin i sve radi kako treba...ili treba mapirati?

Posted

ja imam landi renzo ecu sa 2500+ radnih sati i uredno se preslika benzinska mapa na plin,stavio neki dan drugi motor i drugu banzinsku mapu i sve se preslikalo na plin od LCa pa do hladne blokade i blokade standardne...,u biti koliko ja kužim plinski ecu samo radi programiranu korekciju u odnosu na benzinsku mapu koju mu ponudiš...sad jos koji dan otic da mi se poštela plin preko WB sonde i onda sam miran dalje...nadam se da cu uspjet onda izvuc iz 100kn 400km :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...