fire Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 btw tocenje plina dosta ovisi o benzinse do benzinske(tlak plina). Meni se znalo dogoditi da tocim do kraja na ovima kaj imaju 18bara plin i idem iz zg do ri i tamo utocim 7litara. Normalno dok se vratio na ovu s vecim tlakom onda dotocio jos dosta. Tako za gledati portrosnju na plinu, ili raditi prosjek par tankova ili tociti na istoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Ja sam uspio na onoj preko puta konzuma u zagrebačkoj aveniji natočiti 46 litara a tank je 44 litre... :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Evo bio jutros.imao je mal tlak u okretajima a potrosnja velika zbog lise mape sad je mapiran na cesti.ide jos bolje ne prebacuje na benz...o potrosnji cemo za koji dan Sad ide onda još bolje nego na bengu jer si pisao da ide isto kao i na bengu sa onom starom mapom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Ja sam uspio na onoj preko puta konzuma u zagrebačkoj aveniji natočiti 46 litara a tank je 44 litre... :huh: Ima neka fora kad puniš po hladnom i toplom vremenu. U jednom slučaju ide više. Iako nebi se čudio da INA "pola pije, pola atmosferi daje". Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Ja sam uspio na onoj preko puta konzuma u zagrebačkoj aveniji natočiti 46 litara a tank je 44 litre... :huh: Tamo sam i ja uvijek tocio najvise. Od par ljudi sam cuo da ne tocim tamo jer im je plin koma i pun "smeca". Ja sam inace tocio u Remetincu na Lukoil-u i problema u cca 20-30.000 km (ne sjecam se vise tocno kolko sam sa Megane-om napravio km) nisam imao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted September 15, 2014 Author Share Posted September 15, 2014 Sad ide onda još bolje nego na bengu jer si pisao da ide isto kao i na bengu sa onom starom mapom. Da jer ga nisam vrtio preko 7k:) al mi se cini na manjim okretajina zivlji..mozda placebo .sad ne prebacuje na bengu kad se lomi u djire ...al sta jest jest.ne ide losije od serijale ni prije ni sada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 To ne možeš znati dok ne uzmeš štopericu... Ja znam da je moj uvijek išao puno lošije na plin nego na benzin. Ali to mi nije smetalo... 10-12 litara plina na 100km po gradu. Milina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 (edited) Vucko a kako je meni potrosnja na plin ista od prvog potrosenog tanka do sada? uvijek postoji iznimka ali od barem 30ak ljudi koji su ugradili plin nakon mene i s kojima sam u kontaktu prvi tank dva,tri nisu imali veze s vezom glede potrošnje...valjda dok sve ne sjedne na mjesto... iskreno ne vidim problema okrenut tisucuz dve km da sve sjedne na mejsto i onda otić da podese mapu finalno...a auta koji imaju 20-30% prebogatu smjesu plina sam se nagledao i uredno ih slao frendu na podešavanje i svima se potrošnja smanjila osjetno.... nedavno je kod mene stavljen novi isparivač nakon skoro 3000 radnih sati i prvi tank je skroz drugačija potrošjnja bila,valjda se mambrana nije uhodala još ili šta ja znam bvec sta unutra ima Edited September 15, 2014 by Vucko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Ja sam mjenjao isparivač na garanciju jer je probijao tlak, slao je 3,5 bara, novi koji smo stavili je do 200KS, stari je bio 140, potrošnja je pala, auto se ljepše vozi i nema više problema s trzajem na prvo prebacivanje kad je još hladan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted September 28, 2014 Author Share Posted September 28, 2014 evo da se javim nakon par rezervara nakon sta je sve mapirano auto ide odlicno,nema razlike od serijale potrosnja je 1l vise nego na benzin u rezervar nekada stane 45 nekada 50litara vozim se za 60lipa po kilometru,na otvorenoj cesti to je oko 10,5-11l plina. sve radi perfektno ja vise nego zadovoljan. bio na atestu,prijavio gewinde usput ... eto ukratko sve 5, osjecaj voznje auta od 250ks i 1600kg sa svom zivom opremom za 0,60kn/km je neprocjenjiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Aj super, baš mi je drago što ti sve radi odlično. Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Ajde da i ja napišem svoje iskustvo.... Prešao trenutno 850km, bliži se prvi servis, potrošnja cca 1.5 litara veća nego na benzin, boca primi 40 litara, za cca 280km gradske vožnje, idem u četvrtak na Croatia rally pa ćemo vidjeti otvorene kako će ići, očekujem 400km iz punjenja... Auto se vozi jako dobro, imam osjećaj da ga treba još malo tweakati, zeru slabije se osjeti da ide kod full ubrzanja nego na benzin, kao da oklijeva povući, ali u normalnom režimu vožnje se ne osjeti razlika....isto tako prebacivanje na plin, razlike nema, ujutro se prebaci već nakon 500m na plin.... Ugrađeno je u Auto Timu, LPG tech 224 ECU, Dragon BF injektori i Landi Renzo IG1 Omegas isparivač, nema nikakvo podmazivanje ventila, 8100kn sve skupa (na karticu)...Obavio sam atest, usput i atestirao 17", u globalu zadovoljan...Uskoro ću stavljati i WB sondu pa ću vidjeti i direktno kakva je mapa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 evo da se javim nakon par rezervara nakon sta je sve mapirano auto ide odlicno,nema razlike od serijale potrosnja je 1l vise nego na benzin .. eto ukratko sve 5, osjecaj voznje auta od 250ks i 1600kg sa svom zivom opremom za 0,60kn/km je neprocjenjiv. da to ti je to,samo nemoj ga recimo na autocesti dugo vozit na visokim okretajima i trajat ce godinama...a razlika ce ti bit između benge i plina za još par takvih golfova kroz koju godinu S današnjim cijenama plina fakat ne razumijem one koji se na dizel voze Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 ovako...ovih dana bi trebali ici na ugradnju plina na ML 320 216KS, 99.g. nude nam dvije opcije tartarini(skuplji) i tomasetto...ima tko kakvih iskustva sa ta dva plinska sustava? Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 kao što ti je vec rečeno u ovom topicu najbitnije od svega tko ti ugradi i kako te koliko vremena odvoji za podešavanje... kod koga bi ugrađivao ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 ovako...ovih dana bi trebali ici na ugradnju plina na ML 320 216KS, 99.g. nude nam dvije opcije tartarini(skuplji) i tomasetto...ima tko kakvih iskustva sa ta dva plinska sustava? Hvala Otidi u autotim, i stavi si lpg tech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 ja imam tartatini, besprijekorno savršen uređaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaCroix Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 ovako...ovih dana bi trebali ici na ugradnju plina na ML 320 216KS, 99.g. nude nam dvije opcije tartarini(skuplji) i tomasetto...ima tko kakvih iskustva sa ta dva plinska sustava? Hvala Imam ja tomasetto i potpis na mexxa za sve navedeno, ista potrošnja i sve s tim da ne osjećam prijelaz sa benzina na plin i isto vuče.. prezadovoljan sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 tomasetto nije sistem poput tartarinija, tartarini ima sve svoje,kompjuter,dizne, cini mi se da i multiventil na boci i vanjsko punjenje. tomasetto proizvodi isparivace,multiventile,vanjska punjenja ali nema svoju elektroniku niti dizne. najcesce ga koriste poljski i talijanski manji proizvodaci i stavljaju ga u svoje kitove sa svojom elektronikom i svojim ili valtek ili rail diznama. tomasetto isparivac je jako dobar i jeftin za odrzavanje i najbolji je za aute do 200ks, nakon toga je slab. imaju internet stranicu pa se moze vidjeti da nema elektronike u igri. recimo na ovaj ml tomasetto je na nekoj granici ako se govori o modelu at09 artic makar mu u spec pise do 240 ks, na bmwu 325 drzi 190ks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 (edited) Ja imam sve tartarini samo je tomasetto isparivač oznaka mu je ARTIC 200HP ako se ne varam Edited September 29, 2014 by Boxer Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 moguce, do 240 je deklariran u idealnim uvjetima. samo se to bas nije tak pokazalo. KME je jako dobar isparivač za jače aute. i LR IG1 je jako dobar ali skup i skupi dijelovi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 moguce, do 240 je deklariran u idealnim uvjetima. samo se to bas nije tak pokazalo. KME je jako dobar isparivač za jače aute. i LR IG1 je jako dobar ali skup i skupi dijelovi Meni se KME pokazao los. S hladnim plinom moze dati deklarirane konje, ali ako je plin vruc(citaj vani 30C) nemoze niti za 250HP dati plina(kme gold). Oce ga tko kupiti? cca 3000km imam na njemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Koliko trazis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Koliko trazis? 600kn, cca 50% od novoga http://www.ebay.co.uk/itm/LPG-Vapouriser-Reducer-SGI-autogas-KME-AFC-380bhp-/300313030657?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item45ec0d3001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Hvala al ne hvala. http://shop.ag-vertrieb.de/KME-Gold-Verdampfer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now