Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

Da ali kod mene se na 20 stupnjeva prvo "otvore" špule a tek nakon 10 sekundi gasi benzinske injektore i pali plinske. Valjda da plin procirkulira da se nebi gasio u trenutku prebacivanja? Neznam dal se moze u programu podesit da nema tih 10 sekundi, u tom slučaju bi mogao iskoristit signal s tih plavih žica

Pogledaj dal imas plus na diznama do radi/neradi na plin.

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

istina, mislim da se neda maknut tih 10 sekundi,moram poogledat u programu, neki imaju minimum neki nemaju. a da stavis vremenski relej

Probao bi to ovako riješiti, ili da prebacuje na plin iznad nekih okretaja(vidio sam tu opciju u programu ali ne znam da li podržava) pa ako moze onda spojiti preko signala za špule.

Majstor(gazda) je danas bio na bolovanju pa ako se sutra vrati tražit ću ga shemu i ako može prebaciti da ide preko nekih okretaja

Pogledaj dal imas plus na diznama do radi/neradi na plin.

12v je stalno na plinskim injektorima a okidanje ide preko mase. 12v dobiju čak i prije nego postigne temperaturu :(

Ovako izgleda ovaj dio postavki za prebacivanje, slika s neta

e4e6ad7d55a4dd8eb9dc171d2330475f.jpg

ova treća opcija na lijevoj strani je valjda taj delay, ako se može spustit na 0 sekundi bilo bi super

Edited by JosipZG

• 2 weeks later...

Prošao skoro 5000km, za sada sve super, u globalu sam zadovoljan, ali sam primjetio jednu nuspojavu, pa da vidim vaša iskustva prije servisa...Naime, kod jačeg kočenja, kad stanem osjetim smrad plina u kabini, očito preko ventilacije uđe, e sad jel netko imao takvo iskustvo pa da znam otprilike šta je?

Pa ne smrdi izgoreni plin iz auspuha

Vjerojatno na nekom crijevu pusta..ugasi auto i promrdaj crijeva...plin je pod pritiskom pa ce ti sistati di pusta..a nece isteci ni kap..neg to iz crijeva..

Edited by pacey

Imam plin 5 mjeseci, nekih 23 000km, nikad nisam imao problema s nikakvim mirisima jer ih nije ni bilo niti pod haubom niti kod kočenja, ništa. Jedino me nerviralo što mi nakon tankiranja onaj nastavak (točim odmah uz grlo za benzin) smrdi po plinu pa sam napravio iznad čepa za bengu prihvat i držim ga tamo jer mi inače u autu smrdi par sati po gnjilim jajima

ako stavimo npr 1 sekundu nebi bilo tak strašno ali glupo da se u 10 sekundi izmijene mapa 1 i mapa 2 nekih 20-ak puta

našao sam skicu konektora ali samo na poljskom :bag:

pinout.png

prvi konektor czara-crni

8 7 6 5 4 3 2 1

r1- +12 aku signal za 8. lamda temp.plina temp.isparivac map senzor pritisak plina +12 ventil plina

injekroe

r2- +12 kontakt signal 8. --- zvucni signal prekidac u +za prekidac okretaji

brava injektor kabini

i

r3- masa masa razina plina razina plina

pokazivac ulaz ecu spajanje s spajanje s laptopom ------

laptopom

sutra ti napisem za drugi konektor ako treba...,kolega je poljak i strucnjak za lpg :thumbsup:

sutra ti napisem za drugi konektor ako treba...,kolega je poljak i strucnjak za lpg :thumbsup:

super :thumbsup:

možda on zna- koja od svih ovih žica, ako postoji, je +12V (ili masa, pa lako drugačije spojim relej za prebacivanje na drugu mapu) u trenutku kad prebaci na plin. znači ne kad otvori ventile(to napravi 10-ak sekundi prije nego prebaci na plin) nego baš od trenutka kad se prekinu benzinski injektori i prebaci na plinske?

nije hitno, složio sam preko ručnog prekidača za sad pa ako nebude znao budem ispitao svaku žicu posebno :thumbsup:

Edited by JosipZG

Ima ko info kakvi su 3.6 motori iz Passata ili Superbice po pitanju plina?

To bi trebala bit ista kombinacija kao i Mexov golf koliko sam skužio. Al dosta neistražene vode.

Search na ovom forumu je banana pa da pitam ovdje. Plin na TFSI motore? Tko kako i zašto. Inače zaljubljen sam u jednu octaviju RS ali radim 30-40 k km godišnje i potrošnja je veliki uvijet.

To bi trebala bit ista kombinacija kao i Mexov golf koliko sam skužio. Al dosta neistražene vode.

Search na ovom forumu je banana pa da pitam ovdje. Plin na TFSI motore? Tko kako i zašto. Inače zaljubljen sam u jednu octaviju RS ali radim 30-40 k km godišnje i potrošnja je veliki uvijet.

Ti auto ne troše strašno puno, vozio sam godinu dana passata 2.0tsi (147kw) automatic i prosjek mi je bio oko 9litara. Radio sam 30000km godišnje.

Daleko od toga da je bolje točit po 4kn nego po 10kn... to da. Ali da su veliki potrošači, nisu...

Mexxov Golf je R32...V6...nije FSI kao 3.6...nego klasika..

Edited by dar-mar

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...