Jump to content

5. Rally show Santa Domenica - 29.-30.11.2014.

Recommended Posts

Posted

Super je bilo, pogotovo ovi brzi auti, ne znam kak je zavrsio onaj tip sa plavom 3door imprezom ali lik je dolazio na ulaz u sljuncaru sa valjda 500kmh :D

• Replies 132
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Brzi auti bili zakon...a ovo ostalo...sorry neka se nitko ne uvrijedi, ali kramp 80%...valjda nitko nema ni ispravne amortizere...

Posted

Zbilja je bilo zakon, sam da jos kisa nije padala ... voze se decki ludacki , steta za Kodrica sa evo 9 , na prvom brzincu se potrgala getriba, uspjeli stavit novu do kraja brzinca i zavrse ga, u drugom se trknu sa Čibajom i ostanu bez rikverca, decki opet skinu getribu sloze rikverc, i na startu treceg brzinca pukne zadnja poluosovina, nisu imali srece, al mogu rec da se voze jako dobro bili su 4 jedno vrijeme , a sjednu u auto jednom godisnje za razliku od nekoh koji konstantno voze ... sve cestitke svima na super utrci

Posted

Škandal :rofl:

Evo c/p komentara Juraja Puškara sa HAKS grupe na FB:

Mislim da se ima dosta za komentirati Rally Show Santa Domenica, al imam osjećaj da se svi nekako ustručavamo započeti, pa ću ja reći par svojih zapažanja kao sudionik.

Spektakl, puno auta, puno gledatelja, jedna super stvar za nas vozače, je i to da možemo vidjeti druge vozače kako voze, sve pohvale za koncept...ali...pošto ovo nije službena utrka po FIA-i vidi se ipak puno više ležernosti u organizaciji, što je super stvar, dok se ne desi problem. A problem je bio što je pao mrak, staza se pretvorila u bojište s bunkerima i rovovima, pa su suci dozvolili da zadnji brzinac bude dobrovoljan. Tu su naravno nastali problemi jer se odstupilo od dosta jasnih pravila, nastale su kalkulacije i naravno, nezadovoljni pojedinci. Organizator bi iz ovoga svega trebao izvući pouku i trebao bi korigirati bitne parametre utrke. Jedan od bitnih parametara po mom mišljenji je termin održavanja, odnosno kratkoća dana, jer ista stvar nas prati sve ove godine, uvijek je sve jako knap zbog mraka. Staza je drugi parametar koji je ove godine uzeo veliki danak. Na rezultatima se to ne vidi ali mislim da oko 40% auta nije bilo sposobno krenuti zadnji brzinac koji je srećom za njih u biti otkazan, ili uopće nisi niti završili prethodni brzinac, a našli su se na rezultatima. Na kraju je ispalo da je jedino Čibej odustao. Bojim se da je ovo prijelomni trenutak kada treba napraviti jači pomak u nekom smjeru jer da budem iskren neznam ni sam da li sam spreman i slijeće godine uletavat u rupe na cesti iz kojih nisam siguran hoću li izaći. A problem velikog broja prijavljenih se može riještiti lako u proljetnom terminu ili podjelom na dva dana. Užitak vožnje je u prosjeku ipak vrlo velik ali se nemogu ne sjetiti potrganih poluosovina, nosača motora, getribe itd. što je nastalo zbog razrovane staze. Ja sam uspio završiti, ali prije svega zbog puštanja gasa i čuvanja auta.

Posted

Složio bih se da je bilo odlično sa potrebom da se neke stvari poprave u organizaciji kako bi event ukupno napredovao.

- svaka čast dečkima sa Yugićima, Pug 106, Trabanti, Peglica itd, ali to je mučenje i auta i gledatelja jer se event nepotrebno odugovlači i razvodni;

- po meni limitirati broj vozila kako bi se satnica poštovala i da se odredi neki minimum standarda koje vozilo zadovoljava;

Jasno mi je da se radi o "show" tipu eventa i da nije nužno da je baš svaki auto R5 i slično, svaka čast dečkima na volji i srčanosti, ali negdje treba povući granicu.

Ostatak čisto ok.

Vidimo se i iduće godine!

Posted
čujem da je bio offroad žešći, hrpa auta potrgana zbog ubitačno loše staze, dosta ljudi se pobralo nakon drugog ili treće etape i kažu da više nikad neće doć

To je bila rally utrka, a ne balet. Kome ne paše, ili ne zna šta je rally, neka se ostane igrati na Playstationu

Posted

Je i kaj sad, pa nije ti to balet. :lol:

Ali dam desno jaje da je on sa svojim autom bio tamo, da bi bila druga priča. Tigar i zmaj :D.

Posted
Je i kaj sad, pa nije ti to balet. :lol:

Ali dam desno jaje da je on sa svojim autom bio tamo, da bi bila druga priča. Tigar i zmaj :D.

Možeš dati i lijevo odmah

Posted (edited)

Mrgud i Zax.....čestitke, ali stvarno!

kindercivic: 90% potrganih auta su potrgali sivonje za volanaom a ne staza, onih 10% je zamor matrijala

Maredo: onaj nissan je samo izvana nissan. cjevasta šasija, motor amerikanac v8 i takve stvari.....svemir uglavnom

Edited by Medic
Posted

Maredo: onaj nissan je samo izvana nissan. cjevasta šasija, motor amerikanac v8 i takve stvari.....svemir uglavnom

I mislio sam da je neki sumnjivi V8 :)

Kad je prošel od zvuka su mi se testisi povukli gore :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...