fiatuno Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 Ja sam za više ks i rpm dakle čim lakše to bolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_balancer "Performance enthusiasts have been known to remove harmonic balancers, usually when the balancer is attached to the crank pulley, deciding that they aren't necessary and their mass reduces the performance of the engine. However, this is unproven and potentially very risky because the danger of damage to the engine from the vibrations the damper is intended to prevent is too high." Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 Da li bi se ovo moglo usporediti sa jednim zgoljavim muskim i jednom mrcinom od covjeka. Zgoljo je brz, mrcina troma, al kad treba gurat auto da upali tko je bolji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Da li bi se ovo moglo usporediti sa jednim zgoljavim muskim i jednom mrcinom od covjeka. Zgoljo je brz, mrcina troma, al kad treba gurat auto da upali tko je bolji? ne.................. Edited February 16, 2015 by Marko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Ne kužim, stalno se piše da je olakšavanje štetno što koliko vidim nitko ne spori. Jedino što nitko nije konkretno napisao je - nakon koliko km na našim (ne trkaćim zdelancima) autima to dolazi na naplatu? Nakon 10/100/1000/10000/100000km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 po meni je to kao da pitaš nakon kolko km će ti krepat dvomaseni zamašnjak nitko normalan ti neće odgovorit na to pitanje, jer ionako maltretirate ljude koji hoće nešto objasnit. i onda ako kaže da će doć na naplatu za 40 000km a tebi se raspadne na 38 000 ili 42 000, opet ne valja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Tu ima ekipe koja vozi 50-80000km sa olakšanim komponentama bez problema. Meni osobno je 80000km tempom kojim koristim Clio tamo negdje 2025. godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 olaksaj sve sto mozes ja nikada nisam imao problema ni na jednom autu na kojima su mi alu remenice i perolagani zamasnjaci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 koliko znam, i tcode je skinuo preteski dvomaseni zamasnjak i samostelajucu korpu i stavio trkaci zamasnjak i kuplung Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Pa 40tkm je ogromna kilometraza za bilo koji "trkaci" dio. Naravno da nesto sto je samo olaksano ne brojimo pod trkaci dio, al na svakom autu koji je slagan za neki presing ne ocekujes dugotrajnost dijelova kao obicnih. Na trkace dijelove nema garancije. A sta ce ti olaksani zamasnjak na obicnom autu. E sad, drugi par carapa je to sto se u nasoj okolini clio sport smatra trkacim autom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Ne govorim (samo) o svom autu. Vidim da su nam svima ISKUSTVA samo pozitivna. Barem momentalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
detroit Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Ne kužim, stalno se piše da je olakšavanje štetno što koliko vidim nitko ne spori. Jedino što nitko nije konkretno napisao je - nakon koliko km na našim (ne trkaćim zdelancima) autima to dolazi na naplatu? Nakon 10/100/1000/10000/100000km? nakon kolko popušenih cigareta ćeš dobiti rak pluća? slažeš se da ima dosta varijabli koje to definiraju i nemaju konkretan odgovor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 nakon kolko popušenih cigareta ćeš dobiti rak pluća? slažeš se da ima dosta varijabli koje to definiraju i nemaju konkretan odgovor? Slažem se. Možeš, a i ne moraš ga dobiti. I nije isto da li ga dobiješ ko moja baka sa 73god nakon 5kutija dnevno ili sa 33god. Svi se u principu slažemo da nije baš zdravo za motor, samo nitko ne zna konkretno koliko je nezdravo i kad rikne. Meni je prihvatljivo svakih 10god mijenjati motor ako mi u međuvremenu zadovoljava moje potrebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Nisu svi motori isti niti izlaze iz tvornice savršeni. Ak imaš "sreće" i dobiješ neki sa više fulanim tolerancijama i u većem debalansu, pa mu našrafiš "tjuning" remenice i kad se raspadne onda se čudiš ili se pukneš po glavi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosar Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Ukratko za atmosferu po meni se isplati olaksavat sve što možeš!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Bas je fora kako se igrnorira mjerenje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Pogotovo na tom sugavom stolu, sa debelim akceleracijskim valjkom kojem je 15ks minimalna tolerancija u plus i minus. Daj ne seri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Slažem se. Možeš, a i ne moraš ga dobiti. I nije isto da li ga dobiješ ko moja baka sa 73god nakon 5kutija dnevno ili sa 33god. Svi se u principu slažemo da nije baš zdravo za motor, samo nitko ne zna konkretno koliko je nezdravo i kad rikne. Meni je prihvatljivo svakih 10god mijenjati motor ako mi u međuvremenu zadovoljava moje potrebe. Naravno računaj da ekipa koja vozi 40000km sa tim dijelovima nema 40000km ganjanja, koliki god divljak bio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Naravno računaj da ekipa koja vozi 40000km sa tim dijelovima nema 40000km ganjanja, koliki god divljak bio... Naravno, ali vibracije/stres (su) i dalje u većoj ili manjoj mjeri prisutne i kod normalne vožnje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Ja bi rekao da je pametnije trošit moment motora na pogon vozila nego na savijanje radilice. Kolko možeš smanjit gubitke zbog inercije u jednoj remenici tako malog promjera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 stavis turbo pa neka se savija do mile volje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now